Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mivel foglalnátok le anyósotok...

Mivel foglalnátok le anyósotokat? Vagy hogyan kezelnétek a helyzetet?

Figyelt kérdés

Tudom, ez legyen a legnagyobb problémám, de kicsit fárasztónak kezdem érezni, amit anyósom csinál.

Van egy téma, amiben nem értünk egyet a gyereknevelés kapcsán, ami egy elejtett fél megjegyzésemből derült ki.

Nem akarom, hogy bárki felismerje a kérdést, de nem elrugaszkodott elképzelésem, az emberek fele anyósomék módszerével csinálja, a másik fele az én családoméval. Mindkettő működhet és mindkettőre tudunk példát, hogy nem működik.

A férjem a családja módszere felé húz, én meg előre azt gondolom, hogy nem fog működni, de meglátjuk, ha meglesz a gyerek, először azt a módszer próbáljuk ki, és ha nem megy jön a másik.

Anyósom viszont teljesen rákattant, Vekerdy cikkeket meg youtube videókat küldözget, folyton erről akar beszélni, annak ellenére, hogy próbálom diplomatikus, majd “ha megszületett a baba meglátjuk hogyan alakul”, szöveggel lezárni a témát, ami szerintem amúgy nem kardinális. Múltkor is annyira szélsőségesen állt hozzá, hogy nem bírtam ki, hogy ne javítsam ki 1-2 ponton, amivel teljesen bevonódtam.

Eddig a pontig a viselkedése nem zavart, mert úgy voltam vele, hogy ő mondja, én meg, ha elment bezárom az ajtót és csinálok, amit akarok. De ma kifejezetten rossz napom volt és válaszolnom kéne még az ő cikkeire is egy “köszi, hogy átküldted, ha lesz időnk megnézzük”-et, miközben pont múlt héten láttam, és nem sok alapja van annak, amit küldött, és tudatosult, hogy ez lehet nem fog menni.

2023. márc. 3. 19:37
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűbb lenne, ha tudnánk, hogy miről beszélsz. Mindenesetre, a te gyereked, a te döntésed, és senki sem lehet olyan pofátlan és tolakodó, hogy erőlteti a magáét. Ezt jó az elején tisztázni. Lesz sertod, de ez van, ezzel jár.
2023. márc. 3. 19:41
 2/33 anonim ***** válasza:
95%

Én gyerekem, naked is van vannak gyerekeid. Te így neveled, én meg így szeretném.

Mondjuk ha tudnánk mi az könnyebb a válasz is. Ha ő küld anyagokat ezt megteheted te is a te érvedre

2023. márc. 3. 19:41
 3/33 anonim ***** válasza:
84%

Kicsit határozottabban add a tudtára, hogy álljon le.

Köszönöm mama, de majd én eldöntöm, amint tanácsra lesz szükségem, szólni fogok. - majd témaváltás. Ha nem fejezi be, nem kell reagálni. Terelni a témát.

Ő mondja, hogy figyelj, itt is azt írták, hogy így, vagy úgy.

Te meg: aha. Mama, mennyi tejet is szokott a kávéba tenni?

Ha engedsz neki, csak rosszabb lesz.

2023. márc. 3. 19:58
 4/33 A kérdező kommentje:

#2 De úgyis az ő módszerükkel kezdjük. Csak nem hiszem, hogy működni fog.

Küldhetek, de minek. Tényleg nincs időm cikkeket keresgélni róla. Meg igaziból nem kardinális. Úgy fogjuk csinálni, ahogy működik.

Lehetne bármi, ilyesmire gondoljatok, minthogy blw vagy pépes hozzátáplálás vagy egyágyban vagy külön alvás vagy ne adjunk a gyerek három éves koráig cukrot vagy igen vagy mikor kezdjünk el hozzátáplálni a gyerek egy vagy másfél éves korában vagy hol szülj államiban vagy magánban vagy bármi…

2023. márc. 3. 20:01
 5/33 anonim ***** válasza:
92%
A baj azzal van, hogy anyósod feljogosítva érzi magát oktatgatni, meg beleszólogatni. Ezt kell rendezni inkább.
2023. márc. 3. 20:05
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos az én anyosom csak akkor fogja be ha erélyesen válaszolok, addig meg hajtogatja.
2023. márc. 3. 20:09
 7/33 anonim ***** válasza:
88%
“Köszi Mama, kedves vagy, hogy így aggódsz, de neked meg volt a lehetőséged felnevelni a gyereked, most kérlek adj teret, hogy én is hibázhassak és tanulhassak belőle.” Nagyon nehéz konkrét téma nélkül válaszolni, de ha nem teljesen hülye dolgot akarsz csinálni, akkor anyósnak el kell fogadnia a te döntésed. Az a baj, amíg a férjed nem a te pártodon áll, a mamát is nehéz leállítani.
2023. márc. 3. 20:09
 8/33 anonim ***** válasza:
94%

Állìtsd le hogymajd ti eldöntitek kesőbb roszabb lessz100%.

Érthetően mond neki ne ird körül.

2023. márc. 3. 20:21
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Anyosodnak mi a franc köze van ahhoz hogyan nevelitek a saját gyereketeket? Az én anyósom szeret sok dologba beleszólni, de ilyet azért nem merne. Mondd meg neki, hogy álljon le, különben mindenbe bele fog pofazni.
2023. márc. 3. 20:22
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ahogy a 9es írta..

Később majd a párodon keresztül irányítja a dolgokat

2023. márc. 3. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!