Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mivel foglalnátok le anyósotok...

Mivel foglalnátok le anyósotokat? Vagy hogyan kezelnétek a helyzetet?

Figyelt kérdés

Tudom, ez legyen a legnagyobb problémám, de kicsit fárasztónak kezdem érezni, amit anyósom csinál.

Van egy téma, amiben nem értünk egyet a gyereknevelés kapcsán, ami egy elejtett fél megjegyzésemből derült ki.

Nem akarom, hogy bárki felismerje a kérdést, de nem elrugaszkodott elképzelésem, az emberek fele anyósomék módszerével csinálja, a másik fele az én családoméval. Mindkettő működhet és mindkettőre tudunk példát, hogy nem működik.

A férjem a családja módszere felé húz, én meg előre azt gondolom, hogy nem fog működni, de meglátjuk, ha meglesz a gyerek, először azt a módszer próbáljuk ki, és ha nem megy jön a másik.

Anyósom viszont teljesen rákattant, Vekerdy cikkeket meg youtube videókat küldözget, folyton erről akar beszélni, annak ellenére, hogy próbálom diplomatikus, majd “ha megszületett a baba meglátjuk hogyan alakul”, szöveggel lezárni a témát, ami szerintem amúgy nem kardinális. Múltkor is annyira szélsőségesen állt hozzá, hogy nem bírtam ki, hogy ne javítsam ki 1-2 ponton, amivel teljesen bevonódtam.

Eddig a pontig a viselkedése nem zavart, mert úgy voltam vele, hogy ő mondja, én meg, ha elment bezárom az ajtót és csinálok, amit akarok. De ma kifejezetten rossz napom volt és válaszolnom kéne még az ő cikkeire is egy “köszi, hogy átküldted, ha lesz időnk megnézzük”-et, miközben pont múlt héten láttam, és nem sok alapja van annak, amit küldött, és tudatosult, hogy ez lehet nem fog menni.

2023. márc. 3. 19:37
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
41%

Én megértem az anyóst, nekem is szinte fájdalommal járt mikor megtudtam, hogy az uncsitesóm gyerekét majd “egyedül alvásra szoktatja”.. szoktatja. egy babát..

Rettenetes volt belegondolnom, mondjuk akkoriban nagyon érzékeny voltam, mert nekem is olyan korú gyerekem született épp, de még rémálmom is volt, hogy a gyereke csak sír és sír és nem ért semmit, nem megy senki.. és elalszik. pedig nincs is vérkötelék, de ígyis megőrjített. Vekerdyt nem bírom, de a józan ész azért megvan, hogy akármennyire kényelmes is, a gyereknek ez trauma.

Ugyanezt váltja ki bennem az otthonszülés, esély nincs rá hogy a szülő kényelme a gyerek biztonsága elé legyen helyezve, de nálatok tuti altatásról van szó. Előre mondom ebből válás lesz, mert a férjeddel nem azonos gyereknevelési elveket vallotok, más az értékrendetek. anyós csak a fiát támogatja, aki máshogy gondolja és ez később is ki fog jönni a kapcsolat alatt, mert a te érdekeidet be fogják előzni nála a gyerek érdekei, a gyereksírás mindenkiben stresszt èbreszt és szülőkben pedig gondoskodási ösztönt is..

A férjed nem fogja hagyni ezt, te meg nem akarsz kényelmetlenséget, jó szájízzel ebből nem jöttök ki, és ez még csak a kisbaba kor

2023. márc. 4. 05:19
 22/33 anonim ***** válasza:
90%
Én értem, hogy tisztelet, meg jó családi viszony, és nem szólsz. De ő érti, hogy tiszteljen téged? Láthatóan nem. Őt érdekli jó viszony, ha téged így idegesít ezekkel? Nyilván nem. Konfliktus nélkül ezeket a szitukat nem lehet megúszni. Nincs csoda, nincs varázsütés. Ezt szerintem ideje kicsit helyén kezelni. Mondd meg, hogy ez a viselkedés neked nincs rendben, ez így nagyon tolakodó és erőszakos és rossz érzést kelt benned, most legyen vége. Ha nem érti, nyomatékosabban. Ha a férjed pedig bújna mama szoknyája mögé, akkor vele is fel kell vállalni a nehéz beszélgetés, hogy figyelj, nem anyáddal vállaltad a gyereket, hanem velem, mi vagyunk egy csapat. Tudom, hogy baromi nehéz, de megoldás csak így lesz.
2023. márc. 4. 05:58
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez kicsit olyan mint mikor Nálunk a névkérdésbe akart mindenáron Anyós beleszólni mindháromszor,Após meg a nevelésbe akar, már mondtam nekik is meg volt a lehetőségük,most Rajtam a sor, amúgy meg vonja le a saját gyerekeinél a következtetéseket...
2023. márc. 4. 06:41
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
21-es, és te is belemagyaráztál más dolgába?
2023. márc. 4. 06:43
 25/33 anonim ***** válasza:
68%
21es úgy látom fogalmad sincs erről az egyedül alvásmódszerről, az nem úgy működik,hogy fogod a babát becseszed az ágyba aztán sírjon..na meg nem is újszülötteken szokták ezt gyakorolni..
2023. márc. 4. 06:46
 26/33 anonim ***** válasza:
27%

"Van egy téma, amiben nem értünk egyet"

"Lehetne bármi, "

Újabb semmitmondó, nem valós kérdés. Mi szükség rá?

2023. márc. 4. 07:02
 27/33 anonim ***** válasza:
69%

"A férjem a családja módszere felé húz, én meg előre azt gondolom, hogy nem fog működni, de meglátjuk, ha meglesz a gyerek, először azt a módszer próbáljuk ki, és ha nem megy jön a másik."

Nem igazán értem innentől a problémát. "Igen, Katineni, úgy fogjuk csinálni" - és már le is van zárva a történet. Hiszen eleve azt q módszert fogod elsőként alkalmazni. Ha bevalik, bevalik, ha nem, akkor meg csinálod máshogy. Ennyi.

2023. márc. 4. 08:20
 28/33 A kérdező kommentje:

#21 Köszi! :) Biztos nem lesz emiatt válás. Szerintem a férjemet jobban idegesíti az anyukája viselkedése, mint engem.

Legalábbis, mikor hazaérünk, akkor meg tőle hallgatom, hogy nem ilyen volt. Nem is mi voltunk az első ilyen eset, ezt elég sok mindennel csinálja, a sógorom öltözködésétől, a hobbijain át mások állattartási szokásáig. Mikor 12 éve megismertem, akkor tuti nem csinált volna ilyesmit, egy tündéri nő volt. Most meg rászólnak (még akkor is, ha mondjuk a férjem szól a sógorom miatt, hogy szerinte ez most már sok), akkor meg megsértődik, de ugyanúgy csinálja tovább, csak már azt is felhozza, hogy a véleményét sem mondhatja el.

2023. márc. 4. 09:09
 29/33 A kérdező kommentje:
#27 Én sem értem amúgy. Ezt elmondtuk neki, tudja is, szerintem inkább arról szól, hogy nem csak azt akarja, hogy megpróbáljuk az ő módszerüket, hanem, hogy elhiggyem, hogy az ő módszerük a jó.
2023. márc. 4. 09:10
 30/33 anonim ***** válasza:
Egy idő után abba hagyja, ha többször el van hesegetve. Anyósom is nálunk nem szólt belw mindenbe, miután nem kedveskedve mondtam, hogy jó, és folytattam ahogy akartam, de a lányánál soha nem hagyta abba mert ott volt foganatja így átjárt oda intézkedni
2023. márc. 4. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!