Mivel foglalnátok le anyósotokat? Vagy hogyan kezelnétek a helyzetet?
Tudom, ez legyen a legnagyobb problémám, de kicsit fárasztónak kezdem érezni, amit anyósom csinál.
Van egy téma, amiben nem értünk egyet a gyereknevelés kapcsán, ami egy elejtett fél megjegyzésemből derült ki.
Nem akarom, hogy bárki felismerje a kérdést, de nem elrugaszkodott elképzelésem, az emberek fele anyósomék módszerével csinálja, a másik fele az én családoméval. Mindkettő működhet és mindkettőre tudunk példát, hogy nem működik.
A férjem a családja módszere felé húz, én meg előre azt gondolom, hogy nem fog működni, de meglátjuk, ha meglesz a gyerek, először azt a módszer próbáljuk ki, és ha nem megy jön a másik.
Anyósom viszont teljesen rákattant, Vekerdy cikkeket meg youtube videókat küldözget, folyton erről akar beszélni, annak ellenére, hogy próbálom diplomatikus, majd “ha megszületett a baba meglátjuk hogyan alakul”, szöveggel lezárni a témát, ami szerintem amúgy nem kardinális. Múltkor is annyira szélsőségesen állt hozzá, hogy nem bírtam ki, hogy ne javítsam ki 1-2 ponton, amivel teljesen bevonódtam.
Eddig a pontig a viselkedése nem zavart, mert úgy voltam vele, hogy ő mondja, én meg, ha elment bezárom az ajtót és csinálok, amit akarok. De ma kifejezetten rossz napom volt és válaszolnom kéne még az ő cikkeire is egy “köszi, hogy átküldted, ha lesz időnk megnézzük”-et, miközben pont múlt héten láttam, és nem sok alapja van annak, amit küldött, és tudatosult, hogy ez lehet nem fog menni.
Amúgy tényleg én soha nem mondtam mi a terv, én tudtam mit akarok de ezt senki orrára nem kötöttem, főleg még gyerwk sem született meg.
Elég majd ha utána okoskodik, minek előre
Én anyósom úgy okoskodik bele a gyermeknevelésbe hogy két -harom havonta néz feléjük akkor pedig ő a szupernagyi aki mindent megvesz és megenged (karácsony óta egyszer látta a gyerekeket).
Szóval ő egyszer kioktatott hogy márpedig nem szabad megemelni a hangom a gyerekkel bármilyen rossz, szófogadatlan, vagy értetlen... Én már pedig amikor az utolsó cérnaszál is szakad akkor nyilván hangosabban próbálom megértetni velük a mondnadom.
Akkor már nagyon bánom hogy nem szóltam vissza hogy könnyű kéthavonta 1 órában okoskodni.... Azt persze egyszer sem mondja hogy figyu látom kivagy idegileg, elviszem a kölköket játszozni, te meg pihenj vagy foglalkozzatok egymással.
Ne hagyd magad.
Btw nem rossz amit Vekerdy mond de neki a Waldorf vonalból adódóan sokkal szabad szelleműbb nevelési elvei vannak bizonyos téren. Más témákban pedig engedetlenebb (együtt alvás, horodzas). Neked kell eldönteni hogy a nevelési palettádra mit válogatsz össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!