Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan kezelnétek ezt a...

Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nagycsoportos fiam nagyon összebarátkozott egy kislánnyal. Többször beszélgettünk az anyukájával, jó fejnek tűnt meg szimpatikus családnak. A kislány a középső 3 lány közül, van egy 8 éves nagylány és egy 2.5 éves kicsi. Ünnepek előtt beszéltük, hogy jó lenne összeruccanni, had játszanak egyet a gyerekek. Erre a napokban sort is kerítettünk nálunk.

A férjemmel főztünk is nekik, jó kis vendégségnek indult. Csak hogy úgy tűnik, a gyereknevelésről nagyon más a nézetünk. Konkrétan semmiért nem szóltak rá a gyerekeikre, akik az alapvető viselkedési normákkal sincsenek tisztában (pl. azzal, hogy máshol nem rongálunk) sáros cipővel csatangoltak végig a házunkon, a kicsi lány is sáros bakancsában játszott a hálószobánkban a vastag szálú szőnyegen stb mire észre vettem már több játékot is megrongáltak, olyat is amit most hozott a Jézuska. A szülők konkrétan rá sem néztek a gyerekeikre, a férjemmel szaladgáltunk amellett hogy őket kiszolgáltuk. Amikor észleltem a bajt és rászóltam pl a picire hogy ezt-azt nem szabad, a szülők még akkor sem érezték szükségét hogy szóljanak vagy elvegyék a kezéből amit én nem bírtam és végül széttörte.

A lényeg az, hogy máris kérdezgetik hogy mikor jöhetnek legközelebb, mert nagyon jól érezték magukat. Azt mondjuk elhiszem hogy ők jól érezték magukat, de mi kihagynánk a következő alkalmat. Sőt, a nagylány már itt is akart aludni. Alig lehetett rávenni hogy mozduljon mert indulnak haza. Én még ilyet nem láttam hogy ennyire a gyerek mondja meg hogy mi legyen, ugyanis a szülei nem is tiltakoztak, csak várták hogy én mit reagálok mert ha engedem, simán itthagyták volna aludni!!!

Én elhiszem hogy nehéz néha 3 gyerekkel, de nem hiszem hogy ennyire rájuk kéne hagyni. Az én két fiam "kisangyal" hozzájuk képest.

Ti hogy reagálnátok ezt le? Ugye ciki hogy egy csoportba jár a középső kislánnyal a nagy fiam, amúgy ő a legcsendesebb kislány közülük, felőlem ő jöhetne is többször, de ugye a többi...

2023. dec. 29. 22:39
1 2 3 4
 21/38 babyboom567 ***** válasza:
47%

2,5 éves őrizetlenül kint hagyni egy idegen kertbe?hihetetlen kategória

És őszintén,ha történt volna vele valami,az ugyanúgy a te felelősséged,hisz a te kerted.

2023. dec. 30. 08:36
 22/38 babyboom567 ***** válasza:
78%
Jah és elég annyi, hogy Figyi Móni,a gyerekeid a múltkor 50ezer forint anyagi kárt okoztak,pistike 3 napig sírt a vadi új karácsonyi ajándéka miatt amit eltörtek a gyerekeid,szóval bárátkozás szempontjából hagyatkozzunk inkább az ovira vagy játszótérre stbstb.
2023. dec. 30. 08:41
 23/38 anonim ***** válasza:
68%
Én már csak azért is gondolom kamunak, mert erre annyira egyértelmű a válasz, hogy teljesen felesleges itt feltenni, mintha tényleg csak kitalált, provokatív kérdés lenne. Mégis mit kéne tenni szerinted? Újra elhívni őket?
2023. dec. 30. 08:47
 24/38 anonim ***** válasza:
71%

Ott es akkor kellett volna ezt kezelni. Akkor kihozni a gyereket a sáros cipővel, és rászolni a szülőre, hogy mi itt levesszük a cipőt. A jatekrongálásról is egyből szólni es kérni a szülőt, hogy kezelje. Nem értem, miért hagytátok, hogy csak ott üldögéljenek.

Utolag annyit tehetsz, hogy ezeket elmondod, és hozzáteszed, hogy akkor jöhetnek legközelebb, ha ezek nem lesznek.

2023. dec. 30. 09:12
 25/38 anonim ***** válasza:
62%
Az előzőekhez annyit: valószínűleg nem családi meghívással kellett volna indítani, hanem csak a fiad kis barátnőjét áthívni játszani. Főleg, ha a fiatok egyke, kell egy kis rutin ennyi gyerekre figyelni. A nagycsaládosok kissé dzsumbujosabbak. A lányomnak is van egy barátnője több testvérrel, de mindig csak azt a lányt hívtuk meg, akivel jóban volt. Első néhány alkalommal szólni kellett cipőlevételért, de olyanért is, hogy WC után mosson kezet, meg vacsora közben ne ugráljon fel az asztaltól. Viszont kedves kislány volt amúgy, hamar megszokta ezeket. Azért valamennyi "rombolás" volt, pl üdítő/víz kiöntés, cserepes virág felborítása, stb, de ezek véletlenek voltak, olykor felnőttel is megesik.
2023. dec. 30. 09:21
 26/38 A kérdező kommentje:

21: Milyen kert? Nálunk nincs kert. Egy kis udvar van ahol kisebb játszótér van. Faházikó, hinták, csúszda, homokozó. A konyha-ebédlő rész egybe van nyitva, így 2 nagy ablakból teljesen belátni az egészet. Se kutya, se semmilyen állat nincs. Marha nagy felelőtlenség ott szemmel tartani a gyerekeket. A garázs-műhely rész szintén zárva, semmilyen szerszámhoz vagy veszélyes dologhoz nem férnek hozzá gyerekek. Na meg eleve addig voltak csak kint, míg körbenézték a játékokat és be is szaladtak mire a többiek lekabátoltak stb.

25:Nem egyke a fiam, van kisöccse. A meghívatásukat egyébként ők kezdeményezték és olyan opció nem volt hogy csak a Lillus jöjjön. Meg egyébként se láttam problémának a többi cukorfalatot. Na de mindig saját baján tanul az ember.

Elnézést a sok unatkozótól, igazán nem akartam senki agyára menni a kis problémámmal. A hasznos tanácsokat köszönöm. Talán inkább a meglepetés erejével hatottak az volt a baj. Nem sokszor hívunk vendégeket és akkor sem jellemző hogy a károkozásra kéne figyelnünk. Amikor meg mi megyünk máshova, ilyen fel sem merül mert a fiúk nevelve vannak.

Az biztos hogy többször ezt nem engedem, a tanulópénz meg volt.

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

2023. dec. 30. 20:24
 27/38 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk rokon gyerekek vannak ilyenek. A sajátjukra vigyáznak, féltik az enyémtől, de amint ide belépnek, dobja le az agyuk az ékszíjat, lerombolják a fiam szobáját, durvák, hangosak, kárt tesznek a játékokban, az enyém ettől befeszül és túlpörög. Azt meg a család annyival reagálja le, hogy na, egyke. Mással nincs ilyen gondunk. Bárkivel szépen játszik. Jön a tesó is amúgy. Újszülött mellett sem lesz itt állatkert. Aztán ott ha a nagy megunja és elvonul látványosan szenvedni, akkor megint mi vagyunk a hibásak. Jöttek volna karácsony után. A gyerekem 60ezres szett játékot kapott, amivel szépen játszik és tud rá vigyázni. El nem tehetem, mert egyrészt nagy, másrészt meg tudják, hogy kapott olyat. Inkább nem jöhettek. Nekem ne bsszák szét a holmit.
2023. dec. 30. 20:26
 28/38 A kérdező kommentje:

23: Örülök hogy neked ilyen jó a logikád. A problémám a visszautasítás módja megbántás nélkül, erre kértem tanácsot. Mi a provokatív? Sajnos manapság vannak ilyen családok, én is most szembesültem vele. Nem kicsit b+, soha többet élmény volt.

Egyébként ez a kamuzás amit emlegettek ez most ilyen divat vagy irányzat? Vagy miért mondogatjátok? Én konkrétan kiakadtam, ezért voltam kíváncsi elfogulatlan emberek véleményére. Ha kamuzni akarnék akkor miért itt tenném ebben a kategóriában? Azt gondoltam itt felnőtt, családos emberek olvasnak és válaszolnak némi élettapasztalattal. De gyanítom hogy a "kamukiáltók" mind gyerekek.

Boldog Új évet neked is!

2023. dec. 30. 20:31
 29/38 anonim ***** válasza:
64%

"Marha nagy felelőtlenség ott szemmel tartani a gyerekeket. "

Egy oldallal arébb még arra hivatkoztál kis kamus, hogy nem láttátok, hogy mikor jönnek be, ezért nem tudtad levetetni velük a cipőt és ezért csattogtak be a szőnyegre. ;)

2023. dec. 31. 09:08
 30/38 babyboom567 ***** válasza:
18%

Igen, marha nagy felelőtlenség egy ismeretlen! 2,5 évest egy IDEGEN udvaron hagyni!(szerintem).

Azért mert a te gyerekeid jólnevelt "növények",ott maradnak ahova lerakják, és első szóra megcsinálnak mindent,és ismerik a TI udvarotok játékszabályait,MÁS ISMERETLEN, máshogy nevelt,máshogy szocializált,más fejlődésű gyerekéből nem indulhatsz ugyan így ki.Simán lehet,hogy a te gyereked nem nyul/bújuk/mászik/rohan/szed/eszik/csap/üt/ugrik /stb,csinál dolgokat,DE egy MÁSMILYEN gyerek meg igen, és ez VESZÉLYES!

7 éves sni-s,autisztikus,figyelemzavaros és krónikus beteg gyerekem van,odafigyelés nélkül 3 perc alatt lennénk egy idegen udvaron kórházban,mert 0 veszélyérzete van.

2023. dec. 31. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!