Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?
Nagycsoportos fiam nagyon összebarátkozott egy kislánnyal. Többször beszélgettünk az anyukájával, jó fejnek tűnt meg szimpatikus családnak. A kislány a középső 3 lány közül, van egy 8 éves nagylány és egy 2.5 éves kicsi. Ünnepek előtt beszéltük, hogy jó lenne összeruccanni, had játszanak egyet a gyerekek. Erre a napokban sort is kerítettünk nálunk.
A férjemmel főztünk is nekik, jó kis vendégségnek indult. Csak hogy úgy tűnik, a gyereknevelésről nagyon más a nézetünk. Konkrétan semmiért nem szóltak rá a gyerekeikre, akik az alapvető viselkedési normákkal sincsenek tisztában (pl. azzal, hogy máshol nem rongálunk) sáros cipővel csatangoltak végig a házunkon, a kicsi lány is sáros bakancsában játszott a hálószobánkban a vastag szálú szőnyegen stb mire észre vettem már több játékot is megrongáltak, olyat is amit most hozott a Jézuska. A szülők konkrétan rá sem néztek a gyerekeikre, a férjemmel szaladgáltunk amellett hogy őket kiszolgáltuk. Amikor észleltem a bajt és rászóltam pl a picire hogy ezt-azt nem szabad, a szülők még akkor sem érezték szükségét hogy szóljanak vagy elvegyék a kezéből amit én nem bírtam és végül széttörte.
A lényeg az, hogy máris kérdezgetik hogy mikor jöhetnek legközelebb, mert nagyon jól érezték magukat. Azt mondjuk elhiszem hogy ők jól érezték magukat, de mi kihagynánk a következő alkalmat. Sőt, a nagylány már itt is akart aludni. Alig lehetett rávenni hogy mozduljon mert indulnak haza. Én még ilyet nem láttam hogy ennyire a gyerek mondja meg hogy mi legyen, ugyanis a szülei nem is tiltakoztak, csak várták hogy én mit reagálok mert ha engedem, simán itthagyták volna aludni!!!
Én elhiszem hogy nehéz néha 3 gyerekkel, de nem hiszem hogy ennyire rájuk kéne hagyni. Az én két fiam "kisangyal" hozzájuk képest.
Ti hogy reagálnátok ezt le? Ugye ciki hogy egy csoportba jár a középső kislánnyal a nagy fiam, amúgy ő a legcsendesebb kislány közülük, felőlem ő jöhetne is többször, de ugye a többi...
2,5 éves őrizetlenül kint hagyni egy idegen kertbe?hihetetlen kategória
És őszintén,ha történt volna vele valami,az ugyanúgy a te felelősséged,hisz a te kerted.
Ott es akkor kellett volna ezt kezelni. Akkor kihozni a gyereket a sáros cipővel, és rászolni a szülőre, hogy mi itt levesszük a cipőt. A jatekrongálásról is egyből szólni es kérni a szülőt, hogy kezelje. Nem értem, miért hagytátok, hogy csak ott üldögéljenek.
Utolag annyit tehetsz, hogy ezeket elmondod, és hozzáteszed, hogy akkor jöhetnek legközelebb, ha ezek nem lesznek.
21: Milyen kert? Nálunk nincs kert. Egy kis udvar van ahol kisebb játszótér van. Faházikó, hinták, csúszda, homokozó. A konyha-ebédlő rész egybe van nyitva, így 2 nagy ablakból teljesen belátni az egészet. Se kutya, se semmilyen állat nincs. Marha nagy felelőtlenség ott szemmel tartani a gyerekeket. A garázs-műhely rész szintén zárva, semmilyen szerszámhoz vagy veszélyes dologhoz nem férnek hozzá gyerekek. Na meg eleve addig voltak csak kint, míg körbenézték a játékokat és be is szaladtak mire a többiek lekabátoltak stb.
25:Nem egyke a fiam, van kisöccse. A meghívatásukat egyébként ők kezdeményezték és olyan opció nem volt hogy csak a Lillus jöjjön. Meg egyébként se láttam problémának a többi cukorfalatot. Na de mindig saját baján tanul az ember.
Elnézést a sok unatkozótól, igazán nem akartam senki agyára menni a kis problémámmal. A hasznos tanácsokat köszönöm. Talán inkább a meglepetés erejével hatottak az volt a baj. Nem sokszor hívunk vendégeket és akkor sem jellemző hogy a károkozásra kéne figyelnünk. Amikor meg mi megyünk máshova, ilyen fel sem merül mert a fiúk nevelve vannak.
Az biztos hogy többször ezt nem engedem, a tanulópénz meg volt.
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
23: Örülök hogy neked ilyen jó a logikád. A problémám a visszautasítás módja megbántás nélkül, erre kértem tanácsot. Mi a provokatív? Sajnos manapság vannak ilyen családok, én is most szembesültem vele. Nem kicsit b+, soha többet élmény volt.
Egyébként ez a kamuzás amit emlegettek ez most ilyen divat vagy irányzat? Vagy miért mondogatjátok? Én konkrétan kiakadtam, ezért voltam kíváncsi elfogulatlan emberek véleményére. Ha kamuzni akarnék akkor miért itt tenném ebben a kategóriában? Azt gondoltam itt felnőtt, családos emberek olvasnak és válaszolnak némi élettapasztalattal. De gyanítom hogy a "kamukiáltók" mind gyerekek.
Boldog Új évet neked is!
"Marha nagy felelőtlenség ott szemmel tartani a gyerekeket. "
Egy oldallal arébb még arra hivatkoztál kis kamus, hogy nem láttátok, hogy mikor jönnek be, ezért nem tudtad levetetni velük a cipőt és ezért csattogtak be a szőnyegre. ;)
Igen, marha nagy felelőtlenség egy ismeretlen! 2,5 évest egy IDEGEN udvaron hagyni!(szerintem).
Azért mert a te gyerekeid jólnevelt "növények",ott maradnak ahova lerakják, és első szóra megcsinálnak mindent,és ismerik a TI udvarotok játékszabályait,MÁS ISMERETLEN, máshogy nevelt,máshogy szocializált,más fejlődésű gyerekéből nem indulhatsz ugyan így ki.Simán lehet,hogy a te gyereked nem nyul/bújuk/mászik/rohan/szed/eszik/csap/üt/ugrik /stb,csinál dolgokat,DE egy MÁSMILYEN gyerek meg igen, és ez VESZÉLYES!
7 éves sni-s,autisztikus,figyelemzavaros és krónikus beteg gyerekem van,odafigyelés nélkül 3 perc alatt lennénk egy idegen udvaron kórházban,mert 0 veszélyérzete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!