Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan kezelnétek ezt a...

Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nagycsoportos fiam nagyon összebarátkozott egy kislánnyal. Többször beszélgettünk az anyukájával, jó fejnek tűnt meg szimpatikus családnak. A kislány a középső 3 lány közül, van egy 8 éves nagylány és egy 2.5 éves kicsi. Ünnepek előtt beszéltük, hogy jó lenne összeruccanni, had játszanak egyet a gyerekek. Erre a napokban sort is kerítettünk nálunk.

A férjemmel főztünk is nekik, jó kis vendégségnek indult. Csak hogy úgy tűnik, a gyereknevelésről nagyon más a nézetünk. Konkrétan semmiért nem szóltak rá a gyerekeikre, akik az alapvető viselkedési normákkal sincsenek tisztában (pl. azzal, hogy máshol nem rongálunk) sáros cipővel csatangoltak végig a házunkon, a kicsi lány is sáros bakancsában játszott a hálószobánkban a vastag szálú szőnyegen stb mire észre vettem már több játékot is megrongáltak, olyat is amit most hozott a Jézuska. A szülők konkrétan rá sem néztek a gyerekeikre, a férjemmel szaladgáltunk amellett hogy őket kiszolgáltuk. Amikor észleltem a bajt és rászóltam pl a picire hogy ezt-azt nem szabad, a szülők még akkor sem érezték szükségét hogy szóljanak vagy elvegyék a kezéből amit én nem bírtam és végül széttörte.

A lényeg az, hogy máris kérdezgetik hogy mikor jöhetnek legközelebb, mert nagyon jól érezték magukat. Azt mondjuk elhiszem hogy ők jól érezték magukat, de mi kihagynánk a következő alkalmat. Sőt, a nagylány már itt is akart aludni. Alig lehetett rávenni hogy mozduljon mert indulnak haza. Én még ilyet nem láttam hogy ennyire a gyerek mondja meg hogy mi legyen, ugyanis a szülei nem is tiltakoztak, csak várták hogy én mit reagálok mert ha engedem, simán itthagyták volna aludni!!!

Én elhiszem hogy nehéz néha 3 gyerekkel, de nem hiszem hogy ennyire rájuk kéne hagyni. Az én két fiam "kisangyal" hozzájuk képest.

Ti hogy reagálnátok ezt le? Ugye ciki hogy egy csoportba jár a középső kislánnyal a nagy fiam, amúgy ő a legcsendesebb kislány közülük, felőlem ő jöhetne is többször, de ugye a többi...

2023. dec. 29. 22:39
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
10: Igaz. Lehet hogy megemlítem ha legközelebb felhozza a témát.
2023. dec. 29. 23:14
 12/38 anonim ***** válasza:
78%
Ezzel csak arrébb tolod a problémát, mert legközelebb megint ők lennének a sorosok, és megint felforgatnák a házadat. Jobb az őszinteség, minél hamarabb.
2023. dec. 29. 23:27
 13/38 anonim ***** válasza:
64%

Ha nem kamu, akkor sík hülyék vagytok.

Ki az a barom (ti), aki beengedi sáros cipővel a vendégeket a szőnyegre, hogy utána azon jajongjon hogy koszos lett?

Nem Amerika ez itt, kérem szépen!

Na ezért full kamu.

2023. dec. 29. 23:30
 14/38 A kérdező kommentje:

13:Mikor megjöttek, bekísértük a szülőket, még épp előkészítettük az ételt, kínáltunk innivalót stb. A gyerekek közben kicsit kinn akartak az udvaron játszani, majd beszaladtak. Amíg a fiam a cipőjét vette le, a lányok már a szobában jártak- ami az előtérből nyílik... Ha láttál már szaladgáló kisgyerekeket, el tudod képzelni. Örülnek, izgatottak, mindenre kíváncsiak stb.

És nem jajongok, csupán a helyzet kezelésére kértem választ/tapasztalatot. Ha neked nincs ilyen, de jobban érzed magad attól ha leszólhatsz, hát egészségedre.

Amerikában ez megszokott szerinted? Vagy mi? Sajnos nem ott élünk, így bízom benne itt nem ez a norma. Nálunk biztosan nem.

Továbbra sem értem miért kamuzna valaki ilyesmiről? Nagyon ritkán írok ki kérdést vagy nézelődök itt, így nem tudom mi a "divat", de nem sok értelmét látnám ilyesmit kitalálni. Mégis mi célom lenne? Segíts már megérteni a logikád.

2023. dec. 29. 23:49
 15/38 anonim ***** válasza:
66%
Hagyd, itt van pár hülye, akinek az a hobbija, hogy minden kérdésre beírja, hogy kamu.
2023. dec. 30. 00:11
 16/38 anonim ***** válasza:
53%
Napok óta mennek a neveletlen a másik gyereke és kárt okoz, zsíros kézzel fogdos stb kérdések. Szerintem is kezd kicsit sok lenni, nagyon egy kaptafára készülnek...
2023. dec. 30. 03:53
 17/38 anonim ***** válasza:
2023. dec. 30. 07:24
 18/38 anonim ***** válasza:
33%
Ez alapvetően úgy működik, hogy a házigazda a főnök, az ő szabályai érvényesek. Tehát megerkezik q vendég, te kozlod, hogy cipőt le, ott q vendég papucs. A hálószoba meg evidensen tiltott terület, oda nem értem hogy jutott be q gyerek. Itt ti hibáztatni, nem q szülők
2023. dec. 30. 07:35
 19/38 anonim ***** válasza:
84%

Én is kamunak mondanám...

De hogy valaszt is adjak: nekünk is van ilyen ismerősünk.

Ha hozzánk jön valaki, az az első, hogy levetetem a cipőt. Mindenkiről. Addig az előszobából senki nem mehet be. Nem majd utána órák múlva sipákolok.

Mi ilyenkor pl a jó játekokat betesszük a szekrénybe, oda meg nem lehet benyúlni. Csak a kinti játékokkal játszhatnak. Ha meglátom, hogy rossz akár a vendég gyerek, rászólok. Nem végignézem, hogy amortizál. Utána megkérem az anyját, kezdjen vele valamit. Azt ha az sem, megfogom a gyereket, azt elviszem onnan. Volt rá példa. Egyik ismerős fia egyszer azt játszotta nálunk, kipakolta a játékokat a szőnyegre és rajtuk lépkedett. Rászoltam. Abbahagyta de kezdte újra. Szóltam az anyjának. Jött a légyszi légyszi Pistike... Pistike le se szarta. Fogtam, odamentem, megfogtam a kezét és kivittem a szobából. Volt sírásn, de hol érdekel engem?! Inkább sírjon, mint romboljon.

Nem majd végignézem mit csinál.

Szóval aláírom, neveletlenek a gyerekek. De te sem vagy 100as, az is titi.

2023. dec. 30. 08:00
 20/38 anonim ***** válasza:
73%
Vannak dolgok amiket lehet kezelni,pl amikor bemennek rögtön hangosan megkérni arra, hogy vegyék le a cipőjüket. A gyerekek után sem kell feltétlenül rohangálni(nyilván ez attól is függ, hogy milyen a hely, ha van rá esély, hogy összetöri magát vagy mást akkor tényleg figyelni kell). Sajnos azzal viszont nem sokat lehet kezdeni, hogy a szülő nem nevel, egyre többen vannak akik nem akarják "korlátozni" a gyereküket(pár év múlva meg majd nem értik, hogy mit rontottak el)
2023. dec. 30. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!