Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezelnétek ezt a...

Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, nem voltam együtt azzal akitől terhes lettem de mindenképpen megtartom a babát,segíteni fog pénzügyileg az apa és anyukám is próbál majd. Sokszor találkozgattunk de anyukamon és barátnőmön kívül nem tudnak róla hogy lenne bárkim. Ha megtudják majd a munkatársaim, a család stb..és elkezdenek kérdezősködni, hogy de kitől meg így mi hogy lesz, ti hogy kezelnétek mit mondanátok? Elmondanám a nevét persze és nem akarok teljesen bunkó lenni, hogy azt mondanám semmi közötök hozzá. Persze tudom, hogy a hátam mögött menni fognak majd a pletykák de az a legkevesebb. Nem akarom hogy teljesen idiótának nézzenek mert nem az idill szerint jött össze a gyerek de ideget se akarok enni mások miatt mert ennek az időszaknak kéne lennie a legboldogabbnak az életemben
2022. dec. 9. 12:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha elkezdenek kerdezősködni, megmondod, hogy az apa jelen van, de nem vagytok együtt, ennyi. Hamarosan anya leszel, meg kell tanulnod felülemelkedni azon, hogy mit gondolnak mások.
2022. dec. 9. 12:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindig az egyszerű válasz a legjobb. Az apjával nem vagytok együtt, de te már most szereted ezt a babát és a lehető legjobb anyukája leszel. Ennél többet nem magyarázkodnék senkinek.

A kollégák kérdezgetése sem indok arra, hogy megnyílj és ilyen szinten beavasd őket (támogatni fog anyagilag, stb.), mert tényleg nincs közük hozzá. -De mi lesz veled pasi/apa nélkül? -Semmi, Gizi, ugyanaz, mint a válófélben lévő kismamákkal. A biztonságban fogant babát mégse várja teljes család, na és. Ők is megoldják, én is.

2022. dec. 9. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Minek után nem fogod tudni eljátszani (és értelme se lenne) hogy boldog párkapcsolatban élsz, ezért már az elején érdemesebb elmondani, hogy nem alkottok egy párt az apával. Ha tolakodó kérdéseket tesznek fel, amikre nem szívesen válaszolnál, nyugodtan mondd ezt meg. Mármint szó szerint megmondhatod, hogy ez a kérdés kellemetlen és nem szeretnél rá válaszolni és kéred, hogy ezt tartsák tiszteletben. Egy ilyen reakcióra a legtöbb ember észre veszi magát.
2022. dec. 9. 12:43
 4/7 anonim ***** válasza:
10%
Bevállalod a gyereket, nem mondod el kitől, várod, hogy majd a család és a barátok segítenek. Nem elég gáz ez így már önmagában? Miért pont az apa nevének elárulásán akadsz fenn? Mondd azt, hogy durva buli volt, nem emlékszel rá kitől van. A véleményük nem fog változni, te meg letudtad a gondot egy életre (amíg a gyerek meg nem kérdezi)
2022. dec. 9. 13:03
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

Volt ilyen helyzetben egy kolléganőm, a kutyát nem érdekelte igazából. Volt öt perc sztori, meg idősebbektől "azt hittem nincs párod" megjegyzés, de azért felnőttként az ember felfogja, hogy nem feltétlenül kell kapcsolatban lenni ahhoz, hogy összejöjjön egy baba. Innentől kezdve pedig elég pikáns a téma ahhoz, hogy ne kérdezősködjenek, főleg aki nem is áll hozzád olyan közel.

Nálunk ez a csaj az "azt hittem nincs párod" beszólásokat kezelte annyival, hogy "mert nincs is". :D És itt meg is értették, hogy akkor ez valamelyest tabu. De egyébként meg nagyon boldogan várta a babáját, szóval lecsengett az 5 perc hírnév és a háttérrel senki nem foglalkozott többé.

2022. dec. 9. 13:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A munkakapcsolat nem elég bizalmas ahhoz, hogy valaki simán rákédezzen, ki az apja, hol az apja. Aki ilyen faragatlanul tenné, avval neked se kell kedveskedni, de aki normálisan érdeklődik, annak elegendő válasz az, hogy van apa is, csak nem éltek együtt.
2022. dec. 9. 13:30
 7/7 anonim ***** válasza:
24%

"Elmondanám a nevét persze"

Szerencsétlen pasi, pont egy ilyen tyúkeszű nőnek tudott gyereket csinálni.

Persze, mondd el a nevét, születési adatait, bankkártyaszámát és pin kódját is minden szembejövőnek. Arról se felejts el beszámolni, hogy milyen pózban hoztátok össze a dedet. Te jó Jézus...

2022. dec. 9. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!