Az óvodaban vegyes csoportban, ha csak a nagycsoportos lehet napos az nem számít diszkriminálásnak a kora végett? Mikor képes lenne rá és szeretné is?
Mondjuk én a helyedben nem emlegetném még én is neki, hogy mennyire rossz ez a szituáció, mesélnék neki a napossàgról, hogy milyen feladatok vannak, amiket majd ha nagyobb lesz, ő is el tud végezni. Mondanám neki, hogy gyakoroljuk otthon, hogy később az oviban simàn menjen. Eleve nem vígasztalnám, mert így rajtad is azt látja, hogy ez tényleg egy tragédia. De nekem teljesen mindegy, a te gyereked, álomba is sírhatjátok magatokat egy naposságon, de szerintem jobb a pozitív hozzáállás, otthoni feladatok rábízása, akár apuka vagy te is lehetsz napos, beosztva egymás között. Találjatok ki minden nap egy témát odafele, amihez kapcsolódót “kell” rajzolnia amíg a barátai nincsenek vele, nemtudom. Nekem hirtelen ezek jutottak eszembe, a vigasztalása az utolsó lenne amit csinálnék, és nem azért mert nem szeretem, hanem mert meg akarnàm oldani a szitut.
Azt viszont te értsd meg, hogy ha tényleg fèl órát bömbölne minden àldott nap, akkor az óvónők már rég megoldották volna a problémàt, sőt neked is csak azt mondták, hogy várja a többieket, nem azt, hogy magában sír. Nyilvàn rossz érzés, hogy szomorú a gyereked, te is biztos érzékenyebb vagy, mert most adtad óvodàba, de a te feladatod, hogy megértesd vele a szabályokat, az övé meg, hogy felfogja. Nem véletlenül vannak ezek kitalálva, lehet neked érthetetlen, miért nem tudják bevonni a naposságba, de hidd el, kellenek ezek a szabályok, hogy felkészítsék a későbbi iskolára, életre.
Hú micsoda Karen írta ki ezt a kérdést. Senki nem fog kivételezni a fiaddal, mert nincs rá semmi okuk, oké tudjuk hogy extra speciális kis hópehely lehet, de anyjaként azzal tehetnél a legjobbat vele ha elmagyaráznád hogy így megy az élet, nem pedig ha egyedül marad 30 percig, akkor riadóztatsz gyakorin, meg rájuk rúgod az ajtót hogy diszkriminálnak... hidd el, ők értenek hozzá, és ők hozzák a szabályokat, ennyi.
Amúgy én se vágom mi az összefüggés aközött hogy az 5 évesek naposok, ő meg egyedül ül a padon és prüntyög. Már most jó úton haladsz afelé, hogy a fiadból egy elkényeztetett kis majmot nevelj, aki még felnőttként is úgy fogja gondolni hogy neki minden JÁR, csak mert ezt erősíted benne. Hadd tapasztaljon, hacsak nem akarod hogy 14 évesen is a padon pityeregjen, mert te majd úgyis megoldod.
Nincs a környéken már tiszta csoport.
Kedves utolsó! Igen ma már egyéni nézetek vannak nem csoport! Tanulja meg! Mert ha beolvad egy olyan hétköznapi senki lesz mint én meg te!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!