Az óvodaban vegyes csoportban, ha csak a nagycsoportos lehet napos az nem számít diszkriminálásnak a kora végett? Mikor képes lenne rá és szeretné is?
De ha a fiad lenne a napos, akkor is “el lenne szakítva” a barátaitól nem? Amúgy már a szóhasználatodon érződik, hogy te dramatizálod túl.
a te dolgod lenne megértetni vele, hogy ilyenkor nem 30 percen át kell bömbölni egy padban(??) egyedül, ha nem érti, lehet mègsem olyan érett, mint azt te gondolod.
Nem értem mièrt várod, hogy egy egész óvoda változtassa meg a szabályát a te gyereked miatt. Egyébként ha 20 piciből csak a te fiad akarna napos lenni, akkor a maradék 19 sírva terítsen játék helyett, mert a tiednek ez volt az akarata? Vagy nem értem a tied miért kellene, hogy elsőbbséget élvezzem. A vidàmparkban sem ülhet fel az 5 éveseknek szànt körhintàra azért mert az anyja szerint érett rá.
Ja én sem konkrétan be akartam menni ezért, hanem mikor mesélik , hogy egyedül ül vár , akkor megkérdezni nem lehet e erre valamit kitalálni.
Egyebként én javasoltam neki , hogy menjen a többiekkel játszani de azt mondja nem szeretne. Erre modntam neki , hogy akkor nyugodtan üljön a padon várjon ha azt szeretné. Ő így tesz , csak sír is magában pityeregve. Itthon pedig mindíg mondja , hogy ő nem akar menni mert mindíg elhívják a barátait. Mondtam tudom hogy rossz de addig menj motorozt. Ő inkább azt választja óvonő elmondása szerint , hogy vár szomorkodik.
Tényleg 30 percel korábban mennek be. Ennyit ki tustam tudakolni de nem sokat tudunk beszélni mert délben hozom haza és akkor a többi gyerekre figyelnek. Nem vágok eret mondom ha így marad , kibírja azt a 30 percet. De nyilván próbálnám neki elviselhetőbbé tenni.
Tudnál vègre arra is válaszolni, hogy hogy lehet az, hogy az összes barátja egyszerre napos? Vagy miért marad egyedül?
Ha az óvónők mondták neked, hogy ilyenkor ül és csak vàr, akkor gondolom ők is látjàk a problémàt, de nem ajánlották fel, hogy segítsen. Innentől hívták gondolkodsz ezen, ha akarták volna, már hívták volna.
Mondjuk azt furcsàllom, hogy az óvónő szerint ül és vár, a gyereked szerint màr magában pityereg.. lehet itt azert van egy kis túlzás. Tudja a rendszert, tudja jól, hogy minden nap ez van, úgyis nemsokára játszhatnak tovàbb de mégis minden nap sír. Segíts neki, hogy szedje össze magát, mert ha ennyire nyàmnyila marad, később baromi sok hátránya lesz.
Az általad leírt szituációról tudok nyilatkozni… az alapján jelen szituációban semennyire sem az.
de ha te otthon nyomod belé, hogy anya tudja ez mennyire borzalmas, akkor ő is így fogja felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!