A nagycsoportosotok be tudja kötni a cipőjét, tudja a hónapokat?
A hónapokat ráadásul nem csak sorban, hanem úgy, hogy "milyen hónap van a február után/előtt", illetve "milyen hónapok tartoznak a tavaszhoz.
(Az én gyerekem nem, pedig az évszakokat, napokat ismeri. Illetve néhány hónapot.) Több iskolaérettségis tájékoztatóban olvastam, hogy ezeket tudja egy iskolaérett gyerek. Azt is tudom, hogy a cipőkötésre képesség a kéztőcsontosodást jelzi, ami kell az írástanuláshoz.
A nagyobb lányom simán kötötte a cipőjét 5 évesen, de a hónapokat még most is hajlamos keverni, pedig 8,5 éves.
A kicsi 6,5 éves, most ballagott el az oviból és nyáron tanult meg cipőt kötni. Ment volna hamarabb is, de nem volt hajlandó foglalkozni vele. A hónapok mennek neki, de csak sorban. Ettől függetlenül iskolaérett.
Cipőt kötni tud. Tavaly tanulta meg valamikor az oviban. Amúgy, nagycsoportban el is várják.
Évszakokat is elmondja, de a hónapokat nem… nem is nagyon tudja, júliusban született (ezt igen), tudja, hogy szeptemberben kezdődik az ovi és decemberben van karácsony.. szerintem ennyi :)
Júliusban lett 5 éves, jövőre iskolás.
8 éves, másodikos írni-olcasni kól tudö gyerekem nem tud cipőt kötni. Kicsi a lába, minden tépőzáras az ő méretében.
4 éves testvére tudja a hónapokat, évszakokat.
Én a nagycsoportos gyerekemet képtelen voltam megtanítani a cipőkötésre. Vártam egy évet, és tadammm, simán megtanult, mikor mutattam neki.
Hónapokat viszont tudta, akár össze-vissza is. Minden gyerek másképp fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!