Az óvodaban vegyes csoportban, ha csak a nagycsoportos lehet napos az nem számít diszkriminálásnak a kora végett? Mikor képes lenne rá és szeretné is?
Azt tudtad, hogy iskolába iratásnál is kor alapján "diszkriminálnak"?
Sőt, 18 évesen lesz valaki jogilag cselekvőképes. Ez is diszkrimináció.
Szóval jó, ha hozzászokik.
Nálunk amúgy még az alábbi "diszkriminációk" vannak:
- a mászókàn meg van határozva hogy melyik korosztály meddig mászhat
- a kicsik nem mehetnek a kirándulásokra és élményszerű programokra, nem járhatnak a hittanra (most az van külön óra csak) illetve görkorira
- a közepének járhatnak ezekre de nem járhatnak úszni, nem vehetnek részt a ballagás pizsipartin évvégèn.
Eddig még senkit nem zavarták ezek....
Én csak azt próbálom mondani , hogy egyénileg értekeljék a gyereket szintjük szerint. Egy 6 éves SNI.s gyerek sem alkalmas naposnak, sem Down kóros , sem 3 HH..
Ők sem vehetnek részt benne teljes értékkel. Nyomjuk akkor a kezükbe nekik is a kést.
Én megértelek.Mindenki a gyerekének akar jót.És igen,ha te lennél az óvónő,vagy egy másik oviban lenne, rakhatná a szalvétát"elvileg".De itt nem rakhatja, és pont.Neked szülőként ebben a helyzetben,bátorítani, támogatni kellene a gyerekedet, hogy amíg a napos barátai terítenek,addig ő barátkozzon a kicsikkel.És igen, tényleg vannak olyan szabályok,helyzetek amikor bele kell állni,de ez nem az.A gyerekednek a kudarctűrést is meg kell tanítanod.Nem leszel mindig ott, nem fogsz tudni mindent megoldani(és nem is kell),és nem lesz mindig az amit ő akar.
És ez egy tökéletes helyzet/alkalom,amikor határozottan melléállsz, és megvigasztalod,együttérzést tanúsítasz, és elmagyarázod,hogy ezidő alatt mást kell csinálnia.
25. Ez kivitelezhetetlen. De a Te gyereked lehet hogy ügyesen terít, de neki most az a fontos, hogy megtanuljon alkalmazkodni a közösséghez. Ne add alá szerintem a lovat.
Értem az anyai lelked, de nem tesz jót hosszú távon ez a hozzáállás. Hidd el, az óvónők elrendezik. Majd otthon kap individuális engedmènyeket
Iskolában nem kor alapján hanem egyénileg !
Valóban tele az ovi 14 éves picikékkel, igazad van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!