Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ingyenes étkezés az oviban?

Ingyenes étkezés az oviban?

Figyelt kérdés

Előre is bocsi ha butának tűnök, nem vagyok az, csak nagyon nem vagyok képben az ilyen támogatásokkal. Na de, nemrég megkaptam szeptember hónapra a gyerek ovis étkezésének számláját, 15 ezer Forintról. Őszintén szólva, ez rengeteg és évente 3 ezer Forinttal fixen emelkedik. Nem arról van szó, hogy nem tudjuk ezt kifizetni, de nem bánnám ha nem kellene.

Most szeptemberre már befizettem, de utána esetleg élnénk az ingyenes étkezés lehetőségével. Eddig rá sem kerestem, de most nézem, hogy elvileg nekünk is járna.

A férjem 650 ezret kap kézhez, én GYED-en vagyok ami 115 ezer Forint körül van + családi pótlék. Ha jól értelmezem az egy főre jutó nettó 200.565 Forintot, akkor ezt mi nem érjük el, vagyis jogosultak vagyunk?

Tehát meg tudom igényelni októbertől és ha igen akkor mi ennek a menete?

2023. aug. 25. 12:27
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
25%
Igen, jár nektek, a sok károgóval meg ne foglalkozz itt, nekik is jár nyugi, csak nekik nem áll ennyi pénz házhoz és irigyek. Ne legyél balek és élj a lehetőségeiddel amik igenis vannak neked is. Az oviban kérj egy nyomtatványt, töltsd ki és add le, meg is vagy. Semmit nem kell bemutatni a keresetetekről hozzá de egyébként belefértek ezt pedig a rendelet dönti el, nem a gyakori keserű népe, sorry emberek
2023. aug. 25. 14:04
 22/43 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk volt ellenőrzés tavaly.
2023. aug. 25. 14:13
 23/43 anonim ***** válasza:
76%
A 4.fő az idős nagymama? Vagy két gyereketek van? Nagymama veletek él? Mert ha veletek él, akkor őt is számolni kell, de a nyugdíját is.
2023. aug. 25. 14:20
 24/43 A kérdező kommentje:

Mama nem él velünk, 2 házzal odébb lakik, így ő nem számít bele ilyen szempontból.

Köszönöm mindenkinek aki nem csak letámad!

2023. aug. 25. 14:26
 25/43 anonim ***** válasza:
92%
Akkor viszont, ha nincs más a gyeden, csp-n és a férjed fizetésén kívül, akkor pont még belefértek.
2023. aug. 25. 14:30
 26/43 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, senki nem tört a fejed felett pálcát, csak egy jelenséget jegyeztünk meg. Mindenesetre ha magadra vetted, akkor te is érzed, hogy gáz, de ahogy említettem, itthon sokkal magasabb jövedelmű embereknek van vastag bőr a képén felvenni. Ahogy a diákhitel igúr asszonya is pókerarccal vette fel a csokot a balatoni nyaralóra.

Ha te úgy érzed, hogy jár, akkor vedd fel. Én csak a jelenséget kommentáltam a leírás kapcsán, hogy tizenötezer forinton mennyit tudnak szarrágni sokan. Ma mentem a gyereknek cipőt venni, negyvenet hagytam a cipőboltban. Úgyhogy az a tizenötezer vicc, pedig az én gyerekem még a délutáni uzsira sem marad.

Amúgy egyik kommentelő "jár nekünk" meg "ingyen van" hozzáállása jellemzi az egész ország mentalitását. Nem ingyen van bazdmeg, hanem valaki kifizeti, leginkább az adófizetők.

2023. aug. 25. 14:30
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nagyi nem veletek él akkor számok alapján jogosult a kisgyerek az ingyenes óvodai étkezésre, a többihez meg semmi közünk.
2023. aug. 25. 14:36
 28/43 anonim ***** válasza:
24%
28, az megvan, hogy a gyerekesek is dolgoznak? Nekik is van adójuk?
2023. aug. 25. 17:30
 29/43 anonim ***** válasza:
30%
Barátnőm kislányának az ovis csoportjában MINDENKI ingyenes étkező, pedig mindenki elit gyerek. Mindenki elintézett valami kedvezményes papírt, a barátnőmet meg rendesen hülyének nézték, mikor megkérdezte, mikor kell intézni az ebédpénzt. Szerintem ha telik, fizesd ki.
2023. aug. 25. 18:05
 30/43 anonim ***** válasza:
86%
Én nem variálnék ezen. Én keresek 480 nettót, a férjem meg keresett eddig 600-at, most megszűnt a munkája júliusban, azóta álláskeresési járadékot kap (~160e ft) meg maszekol, ahol keres feketén 450-500 ezret. Papíron így most nekünk is kevesebb van, de eszembe se jutott variálni ezen, pedig mi is felújítunk stb de már nem 15 ezren fog múlni. Nálunk 29 gyerek van a csoportban, 10-en fizetünk a kajáért, az óvónő maga mondta miért fizetünk, nem érti.. hát nem tudom, egyszerűen én nem érzem úgy, hogy ezen sunnyogjak.
2023. aug. 25. 23:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!