Ingyenes étkezés az oviban?
Előre is bocsi ha butának tűnök, nem vagyok az, csak nagyon nem vagyok képben az ilyen támogatásokkal. Na de, nemrég megkaptam szeptember hónapra a gyerek ovis étkezésének számláját, 15 ezer Forintról. Őszintén szólva, ez rengeteg és évente 3 ezer Forinttal fixen emelkedik. Nem arról van szó, hogy nem tudjuk ezt kifizetni, de nem bánnám ha nem kellene.
Most szeptemberre már befizettem, de utána esetleg élnénk az ingyenes étkezés lehetőségével. Eddig rá sem kerestem, de most nézem, hogy elvileg nekünk is járna.
A férjem 650 ezret kap kézhez, én GYED-en vagyok ami 115 ezer Forint körül van + családi pótlék. Ha jól értelmezem az egy főre jutó nettó 200.565 Forintot, akkor ezt mi nem érjük el, vagyis jogosultak vagyunk?
Tehát meg tudom igényelni októbertől és ha igen akkor mi ennek a menete?
Mama nem él velünk, 2 házzal odébb lakik, így ő nem számít bele ilyen szempontból.
Köszönöm mindenkinek aki nem csak letámad!
Kérdező, senki nem tört a fejed felett pálcát, csak egy jelenséget jegyeztünk meg. Mindenesetre ha magadra vetted, akkor te is érzed, hogy gáz, de ahogy említettem, itthon sokkal magasabb jövedelmű embereknek van vastag bőr a képén felvenni. Ahogy a diákhitel igúr asszonya is pókerarccal vette fel a csokot a balatoni nyaralóra.
Ha te úgy érzed, hogy jár, akkor vedd fel. Én csak a jelenséget kommentáltam a leírás kapcsán, hogy tizenötezer forinton mennyit tudnak szarrágni sokan. Ma mentem a gyereknek cipőt venni, negyvenet hagytam a cipőboltban. Úgyhogy az a tizenötezer vicc, pedig az én gyerekem még a délutáni uzsira sem marad.
Amúgy egyik kommentelő "jár nekünk" meg "ingyen van" hozzáállása jellemzi az egész ország mentalitását. Nem ingyen van bazdmeg, hanem valaki kifizeti, leginkább az adófizetők.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!