Ingyenes étkezés az oviban?
Előre is bocsi ha butának tűnök, nem vagyok az, csak nagyon nem vagyok képben az ilyen támogatásokkal. Na de, nemrég megkaptam szeptember hónapra a gyerek ovis étkezésének számláját, 15 ezer Forintról. Őszintén szólva, ez rengeteg és évente 3 ezer Forinttal fixen emelkedik. Nem arról van szó, hogy nem tudjuk ezt kifizetni, de nem bánnám ha nem kellene.
Most szeptemberre már befizettem, de utána esetleg élnénk az ingyenes étkezés lehetőségével. Eddig rá sem kerestem, de most nézem, hogy elvileg nekünk is járna.
A férjem 650 ezret kap kézhez, én GYED-en vagyok ami 115 ezer Forint körül van + családi pótlék. Ha jól értelmezem az egy főre jutó nettó 200.565 Forintot, akkor ezt mi nem érjük el, vagyis jogosultak vagyunk?
Tehát meg tudom igényelni októbertől és ha igen akkor mi ennek a menete?
33. vagyok
1580 Ft/nap …
Durva, nem kicsit.
Véletlenül csöppentem ide, mert rákerestem az étkezés szóra, hát csak pislogok. A férjemnek jövő hónaptól lesz emelt fizetése, ami netto 300(igen, nem elírás, ez Borsod megye és ez még jónak számít). Én nem dolgozom jelenleg. Az étkezés azért érdekelt, mert most lett kollégista a fiam Pesten, egyetemre jár. De szuper lenne, ha 15.000 Ft-ból megúsznánk 1 hónapot 3x-i étkezéssel! :D
Én is 3 gyereket szültem, 2 már lediplomázott, és könnyebb volt minden, mert sok támogatás járt addig. Most gyakorlatilag olyan, mintha 1 gyerekesek lennénk, annak minden előnyével és hátrányával.
Szóval örüljetek ennek a kiadásnak, ettől csak több lesz később. Sokkal több.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!