Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Más óvodában is csinálták ezt...

Más óvodában is csinálták ezt annak idején?

Figyelt kérdés

2001-es születésű vagyok, így a 2000-es évek elején jártam ovodába. És valamiért amikor rajzoltunk, nagyon tabu volt a fekete szín használata. Nem csak nem szerették, hogyha sok feketét használsz egy rajzon, le is szidtak miatta, és egy idő után megtiltották. Egyszer olvastak egy mesét, valami lány volt benne egy macskával. És le kellett rajzolni, hogy hogyan képzeljük el a szobát. Én is lerajzoltam, sötét gyertyafényes szobát képzeltem el, így sok fekete színt használtam a rajzban, és leszidtak miatta, hogy nem szabad ennyi feketét használni, ez nagyon rosszat jelent. És emlékszem, egy idő után volt hogy rajzoltunk, és színes ceruza készletet adtak ide nekem, amiből direkt kivették a feketét. így a körvonalakat emlékszem, hogy sötét barnával rajzoltam meg a rajzban.

Meg még ezektől függetlenül emlékszem arra is, hogy megtiltották, hogy sonicot rajzoljak.

Miért csinálhatták ezt a fekete színnel, mi volt a baj vele?

#óvoda #rajz #fekete #gyerek rajz
2023. jún. 15. 09:05
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Honnan tudjátok, hogy ki pontozott le kit?
2023. jún. 15. 17:05
 22/24 anonim ***** válasza:
78%
17! Ennél nagyobb örömöd sose legyen! 😘 Nem a tanárnő vagyok, csak utálom, hogy összekeveritek a tetszik/nem tetszik gombbal ezt a pontozást, mert az agyadig se jut el, hogy kéne használni. (Neked inkább sehogy.)
2023. jún. 15. 18:36
 23/24 A kérdező kommentje:
#22 Ebben igazad van, én sokszor azt is felpontozom, akivel nem értek egyet, hogyha hiteles a véleménye és normálisan ír.
2023. jún. 15. 18:50
 24/24 anonim válasza:

Én tanultam rajzolni festeni, és úgy tanítják hogy a feketét nem jó használni. Furcsálom hogy gyerekeknek is ilyen szigorúan vették,lehet azért is amit leirtak előzők, depresszív stb. Vagy az óvónő szigorúan vette ezt, biztos neki is tanították ha művészeti szakos volt. Ezt mindenhol belevésik a tanoncakba, mert ha rajzolsz vagy festesz akkor fokozatosan kell felepiteni a színeket formákat és ha sok fekete van arra azt mondták lyuk lesz a képen. Teljesen sötét, tehát nincsenek árnyalatok. A muveszettortenet során is a nagy alkotók ezt követték, aztán impresszionizmusban lettek merész alkotók akik ezzel szembe mentek, páholy jelenet van ilyen, sok feketet használt rajta 1ik festő.

De kicsi gyerekeknél nem tudom miért tehette, lehet ez is benne volt.

Most is rajzolsz?

2023. jún. 26. 07:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!