Más óvodában is csinálták ezt annak idején?
2001-es születésű vagyok, így a 2000-es évek elején jártam ovodába. És valamiért amikor rajzoltunk, nagyon tabu volt a fekete szín használata. Nem csak nem szerették, hogyha sok feketét használsz egy rajzon, le is szidtak miatta, és egy idő után megtiltották. Egyszer olvastak egy mesét, valami lány volt benne egy macskával. És le kellett rajzolni, hogy hogyan képzeljük el a szobát. Én is lerajzoltam, sötét gyertyafényes szobát képzeltem el, így sok fekete színt használtam a rajzban, és leszidtak miatta, hogy nem szabad ennyi feketét használni, ez nagyon rosszat jelent. És emlékszem, egy idő után volt hogy rajzoltunk, és színes ceruza készletet adtak ide nekem, amiből direkt kivették a feketét. így a körvonalakat emlékszem, hogy sötét barnával rajzoltam meg a rajzban.
Meg még ezektől függetlenül emlékszem arra is, hogy megtiltották, hogy sonicot rajzoljak.
Miért csinálhatták ezt a fekete színnel, mi volt a baj vele?
Nem.
Én lányom is itt-ott rajzol feketével, de használ mást is. Mondjuk én nem is gondolkodtam ezen, ilyet is csak a neten lehet olvasni. Már minden túl van gondolva, Istenem ...🤦
Igen a sok fekete használata utalhat pesszimizmusra vagy akár arra, hogy az életét el akarja dobni magától.
De persze nem egy fekete cica lerajzolása, vagy pláne, ha ők adják a témát.
És természetesen, ha valakinek lelki problémája van, azzal nem oldják meg, ha nem engedik feketével színezni, hanem csak elrejtik a problémát. Szóval teljesen ostobák és inkompetensek voltak vagy az óvónők, vagy azok, akik ezt fejük felett elrendelték.
Nálunk egyébként sosem volt ilyen.
Köszönjük 2es a lepontozást! Mégis mivel nem értettél egyet?!
Pedagógusként írtam, amit.
Pfff... Akkor sajnálom. Főiskolán
pszichológia órákon bizony volt róla szó.🤷♀️
7-es ne képzeld azt, hogy ez Magyarországon általános.
A kérdező kifogott egy idióta óvónőt, vagy annak a főnöke volt idióta.
Ebbe ugyanúgy nem kell belemagyarázni többet, mint a fekete macskába sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!