đ§ Van olyan Ăłvoda, ahova a "beteg" gyerekeket lehet vinni ? (csak köhög Ă©s nĂĄthĂĄs)
A gyerek többet van itthon, mint ĂłvodĂĄban (egyedĂŒl nevelem).
Semmi baja, csak annyi hogy köhög Ă©s nĂĄthĂĄs, de Ăgy elĆbb utĂłbb az utcĂĄra fogunk kerĂŒlni... Ha nem tudok dolgozni emiatt.
AkĂĄr Budapestre is megĂ©rnĂ© felvinnem egy ilyen ĂłvodĂĄba (az orszĂĄg mĂĄsik vĂ©gĂ©rĆl).
Csak legyen lehetĆsĂ©gem dolgozni mellette.
Amellett, hogy pĂĄromnak van hĂĄza, nekem autĂłm, a mi nemcsupaszsĂĄgunk zĂĄloga a munkahelyĂŒnk, amibĆl vmi csoda folytĂĄn jelenleg mindketten jĂł pĂ©nzt kapunk.
Csakhogy ahhoz az kell, hogy menjĂŒnk dolgozni, Ă©s a mi munkĂĄnk nem olyan, hogy lehet hiĂĄnyozni.
Be van vhovĂĄ osztva az ember, nincs helyette mĂĄs.
IgyekszĂŒnk kombinĂĄlni, biztosĂtani egymĂĄst, nem teszĂŒnk egy napra mindketten elmondhatatlan dolgot, az akut betegsĂ©geket megoldottuk, vĂ©szhelyzetre baby sitter is van, de arra, hogy a lĂĄnyomnak ĆsztĆl tavaszig kicsit folyik az orra Ă©s ha sok lefolyik, köhög alvĂĄs utĂĄn, Ă©n ugyan fel nem adom az ĂĄllĂĄsom, Ă©s a bevĂ©telĂŒk egy magas szĂĄzalĂ©kĂĄt.
Ha beteg marad, nekem amĂșgy szĂłltak h tĂșlaggĂłdom, meg h lemarad a gyerek, ha tĂșl sokat van itthon (mondjuk ezt sem Ă©rtem az Ăłvis kiscsoportosnĂĄl...), szĂłval nem tartozom az inkorrektek közĂ©.
Amikor a legnagyobb lelkifurdalĂĄssal vittem be q fiam mert tĂ©nyleg napi többször (de nem fĂ©lorĂĄnkĂ©nt) kellett orrot törölni, csak amĂg ĂĄtvĂ©tel du a bölcsiben, 3 nĂĄla nyilvĂĄnvalĂłan betegebb (csĂkban lĂłg q takony, homĂĄlyos szem, mĂ©ly köhögĂ©s stb) gyerek ĂĄcsorgott ott.
Senki nem bĂrja ezt tĂĄppĂ©nzzel... a gyereknek tartozom azzal, hogy akut betegen nem adom be. Ha rosszul vannak, nem adom be, ez a korrekt. Ăn is fĂ©ltem Ćket az ĂĄllandĂł immunaktivĂĄciĂłtĂłl, nejem meggyĆzĆdĂ©sem, hogy ez kĂĄros, de könyörgöm, 3-6 hĂ©tig eltart ez a minimĂĄltakony egy betegsĂ©g utĂĄn.
Nem hĂŒlye az ĂłvĂłnĆ, hidd el, pontosan tudja milyen beteg melyik gyerek.
A covid zĂĄrlat miatt szĂvĂŒnk mĂ©g.
Ki nem szrja le, ki mi okbĂłl viszi/ nem viszi a gyerekĂ©t. Gazdagnak, szegĂ©nynek egyformĂĄn hagyni kĂ©ne, hogy köhögĆsen, orrfolyĂĄssal vigye a gyerekĂ©t, a hipochondereknek meg fĂłbiĂĄsoknak meg kezeltetniĂŒk kĂ©ne magukat.
Ărtem, hogy szr neked, hogy a te gyereked lĂĄzgörcsös vagy kruppos, ha köhög, de az azĂ©rt van, mert a tiĂ©tek tĂ©rnek el az ĂĄtlagtĂłl, ezĂ©rt nektek kell extrĂĄn alkalmazkodni. Ătlag gyerek egy kĂ©t napig lĂĄzas, majd elmĂșlik Ă©s marad az orrfolyĂĄs Ă©s köhögĂ©s, AMIKOR MĂR NEM FERTĆZ! Amelyik gyerek köhög Ă©s mĂĄr rendesen folyik az orra, nem fertĆz, mert a szervezete mĂĄr legyĆzte Ă©s tĂ©ged/mĂĄst nem fog megfertĆzni a taknya/nyĂĄla akkor sem, ha felnyalod. Doki mondta, ha mĂĄr szakad a köhögĂ©s(hurutos), ha mĂĄr rendesen jön takony, nincs dugulĂĄs, akkor lehet vinni, mert nem fertĆz. Nem tĆle kapod el, csak rajta vered le, mert Ć "lĂĄtszik betegnek". Mert a hĂŒlye 50-100 Ă©ves bölcsessĂ©gek vannak csak, hogy a megfĂĄzĂĄst a hideg okozza meg az a beteg, aki tĂŒsszög. Senkit nem szabadna ilyennel hazakĂŒldeni. EgyĂ©bkĂ©nt Ă©n nem tudom ti milyen orvoshoz jĂĄrtok, a miĂ©nk ha mentĂŒnk nĂĄthĂĄval belenĂ©zett a torkĂĄba, közölte, hogy piros-e, Ă©s meghallgatta hogy lĂ©legzik. MegkĂ©rdezi miĂłta van, a kezdĆ idĆponttĂłl maradjon otthon 3 napot amĂg elmĂșlik Ă©s aztĂĄn mehet közössĂ©gbe. Ennyi. Ăs a gyerek ezek UTĂN kezd köhögni, de akkor mĂĄr semmit nem kapsz el tĆle, hanem a tĂŒnetek(torokfĂĄjĂĄs) ELĆTT, tehĂĄt mielĆtt BĂRKI ĂSZREVETTE VOLNA, mert mĂ©g a gyerek sem tudta, meg az elsĆ 3 napban. Ha mĂĄr köhög huruttal nincs baja, csak rosszul hangzik. De persze, verd le szerencsĂ©tlenen, amikor mĂ©g Ć sem tudta, hogy beteg, hogy az mert lenni, meg a szĂŒlein, hogy nem jĂłsok. ElĆre lehetetlen kivenni, utĂłlag meg felesleg, mert nem fertĆz meg tĂ©ged a szervezete ĂĄltal legyilkolt bacijaival akkor se ha arcontĂŒsszent.
3 nap otthon Ă©s ennyi, covid elĆtt Ăgy mƱködött, gyerek mehetett kis köhögĂ©ssel, orrfolyĂĄssal alap volt, mi is Ăgy jĂĄrtunk 30 Ă©ve. Ha a te gyerekednek szĂ©lsĆsĂ©ges betegsĂ©ge van, nem a többinek kell alkalmazkodnia hozzĂĄ, jĂĄrjon kevesebbet közössĂ©gbe. Nekem allergiĂĄm van, mĂ©g normĂĄlis gyĂłgyszert nem talĂĄltam, nem vĂĄrom el, hogy nyĂrjĂĄk ki a pollent a levegĆbĆl, hanem itthon szƱröm a levegĆt Ă©s esĆ utĂĄn megyek ki leginkĂĄbb. ĂrzĂ©keny bĆröm van, nyĂĄron napközben nem lĂĄtsz, csak hajnalban Ă©s este. Nagyon visszataszĂtĂł ez az egĂ©sz, hogy megprĂłbĂĄlod a szegĂ©nyeken leverni, nekem mindkĂ©t ismerĆsöm aki mostanĂĄban is Ăgy csinĂĄlja 40es Ă©s lakĂĄsaik, hĂĄzaik vannak Bpn(bĂĄr nem villa, hanem ilyen ĂĄtlag szint), az egyedĂŒlĂĄllĂł alatt is jobb kocsi Ă©s Gucci szemĂŒveg van Ă©s 700at keres havonta, bĂĄr van hitele, de akkor is, nem lesz hĂŒlye pĂĄr hipochonder miatt nem vinni a nem fertĆzĆ, de köhögĆ, orrfolyĂĄsos gyereket. Ăs tökre Ă©n is Ășgy csinĂĄlnĂĄm, csak Ă©n meg szorongĂł vagyok Ă©s minden ilyen hĂŒlye konfliktushelyzetben hagyom magam elnyomni, akkor is, ha nem Ășgy gondolom.
Mióta covid van, sokkal nagyobb az ellenållås a pedagógusoktól, de szerintem csak råjöttek milyen klassz, ha a fél csoport hiånyzik.
đđ€Š ritka idiĂłtĂĄk vagytok..
đ Gratu, hogy csak ezt az egyet sikerĂŒlt kiemelni a kopasz segget..
A legkevésbé sem értettétek, helyette mindenki neki åll sorolni kinek milye van. Ki nem tojja le? Engem speciel nem.
Derjaderja is szokĂĄsosan megjelenik, oda böffenti a maga kis verziĂłjĂĄt szokĂĄsosan .. đ
Ha feltƱnt volna a kĂ©rdezĆ albĂ©rletben van. A nagyszĂŒlĆket is pont ez miatt Ărtam..
Igen is felelĆtlensĂ©g gyereket vĂĄllalni a semmire , pontosan azĂ©rt mert ha beĂŒt a szar mint itt is, akkor nem kell vakargatni.. Ă©s ha ezt nem tudja senki felfogni, az nem az Ă©n gondom.
Tudod amikor mindenki szembe megy a hĂŒlyesĂ©geddel, akkor nem mi vagyunk az idiĂłtĂĄk, neked meg ezt nem sikerĂŒlt felfognod.
"A legkevésbé sem értettétek, helyette mindenki neki åll sorolni kinek milye van. Ki nem tojja le? Engem speciel nem."
Mondod ezt Ășgy hogy te is azĂ©rt ideböffentetted, hogy mid van, ki ne maradj mĂĄr. MĂĄsodik öngĂłlodat lövöd, most mĂĄr ideje pihenned, Ă©s többĂ© nem Ărnod a kĂ©rdĂ©s alĂĄ szerintem.
đ mondja aki szorgosan sorolja mit sikerĂŒlt össze lapĂĄtolnia, nehogy szĂł Ăšrje, hogy Ć is a semmire vĂĄllalt mint a kĂ©rdezĆ..
Nem kell egyetĂ©rtenĂŒnk.
Nem Ă©n nem tudom elfogadni a mĂĄsik vĂ©lemĂ©nyĂ©t đ
Ăn ugyan nem Ărtam min van. âïž Csak annyit, hogy amink van azĂ©rt megdolgoztunk. SzĂłval az öngĂłl max a tiĂ©d. đ
"mondja aki szorgosan sorolja mit sikerĂŒlt össze lapĂĄtolnia, nehogy szĂł Ăšrje, hogy Ć is a semmire vĂĄllalt mint a kĂ©rdezĆ.."
Ăn ezt nem Ărtam le direkt, mert tök mindegy, bĂĄrmikor kerĂŒlhet bĂĄrki nehĂ©z helyzetbe. Luxus dolog ma MagyarorszĂĄgon hogy az egyik fĂ©l megengedheti magĂĄnak, hogy Ă©vekig nem dolgozik, de ezt gondolom nem kell magyarĂĄznom.
AmĂșgy meg mĂĄsok se villogtak, hogy mijĂŒk van, csak leĂrtĂĄk hogy nem semmire vĂĄllaltak gyereket, de azĂ©rt mĂ©g szeretnĂ©nek dolgozni, mert vagy szeretik a munkĂĄjukat, vagy nem elĂ©gednek meg 1 keresettel.
EgyĂ©bkĂ©nt nagyon sok stabil lĂĄbon ĂĄllĂł csalĂĄd kerĂŒlt nehĂ©z helyzetbe a covid Ă©s hĂĄborĂș okozta gazdasĂĄgi vĂĄlsĂĄg miatt, Ășgyhogy pont elhĂșzhatnĂĄl vĂ©gre innen, Ă©s vidd a negatĂv energiĂĄidat mĂĄshova. Lehet kemĂ©ny munka helyett inkĂĄbb okosan kellett volna dolgozni, akkor nem ĂĄrtott volna meg a pszichĂ©dnek.
Ăs ki vagy te, hogy megmond mikor hova mit Ărhatok?
Nem tetszik? Lehet tovĂĄbb görgetni, nem kötelezĆ reagĂĄlni.
Megint csak..honnan veszed miĂ©rt voltam kĂŒlföldön? đ€ Nem csak a pĂ©nzĂ©rt mennek egyesek..
Covid meg hĂĄborĂș okozta gazdasĂĄgi vĂĄlsĂĄg đđ€Š Ă©s te ezt el is hiszed? đ
EgyĂ©bkĂ©nt tök okĂ© lenne az egĂ©sz gondolatmenet, hogy "ha beĂŒt a szr", de kĂ©rlek ne nevezd mĂĄr szrnak, hogy az ovik kirakjĂĄk a köhĂ©cselĆ gyerkĆcöket, mert szerintĂŒk betegek, mikor nem orvosok. NĂĄlunk a doki ugye mĂĄr Ărta egĂ©szsĂ©ges igazolĂĄsok kupacĂĄt, miutĂĄn besokallt(Ć is Ă©s Ă©n is) az ĂłvĂłnĆs hazakĂŒldözgetĆsdibĆl.. Ez nem szar, hanem tudatlansĂĄgbĂłl eredĆ kellemetlensĂ©g, konfliktus, nĂ©zeteltĂ©rĂ©s, amit rendezni kell. KöhögĆs/orrfolyĂłs gyerek nem beteg, attĂłl, hogy te meg az ĂłvĂłnĆk ezzel tĂĄrsĂtjĂĄtok a betegsĂ©get, mĂ©g nem az. EgyĂ©bkĂ©nt szerintem az ĂłvĂłnĆk nagyrĂ©sze tudja ezt, csak nem Ă©rdekli, mert kĂ©nyelmesebb kevesebb gyerekkel bent.
Ez legyen az ember legnagyobb gondja, normĂĄlis doki felvilĂĄgosĂt Ă©s kiĂrja egĂ©szsĂ©gesnek, hiszen nem fertĆz mĂĄr ilyenkor a gyerek. Ez nem a beĂŒt a szr verziĂł, az olyan, ha leĂ©g a hĂĄzad mondjuk, vagy beĂĄzik a tetĆ Ă©s örĂŒlök, hogy meg akartad villantani, hogy pĂ©nz kell a gyereknevelĂ©shez, mert kell, de nem jön a kĂ©rdĂ©shez, villantsd meg egy mĂĄsiknĂĄl. EgyĂ©bkĂ©nt ha sok pĂ©nzed van is kiraknak munkahelyrĆl sok hiĂĄnyzĂĄsnĂĄl, tĂĄppĂ©nznĂ©l..
Az ilyesmit sehol sem tolerĂĄljĂĄk, esetleg homeofficenĂĄl, de csak bizonyos munkĂĄk vĂ©gezhetĆk neten, 700ezret keresĆ pincĂ©rnĂ©l nincs home office..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!