đ§ Van olyan Ăłvoda, ahova a "beteg" gyerekeket lehet vinni ? (csak köhög Ă©s nĂĄthĂĄs)
A gyerek többet van itthon, mint ĂłvodĂĄban (egyedĂŒl nevelem).
Semmi baja, csak annyi hogy köhög Ă©s nĂĄthĂĄs, de Ăgy elĆbb utĂłbb az utcĂĄra fogunk kerĂŒlni... Ha nem tudok dolgozni emiatt.
AkĂĄr Budapestre is megĂ©rnĂ© felvinnem egy ilyen ĂłvodĂĄba (az orszĂĄg mĂĄsik vĂ©gĂ©rĆl).
Csak legyen lehetĆsĂ©gem dolgozni mellette.
37#
Rohadtul nem mindegy, hogy azĂ©rt beteg Ă©s kerĂŒl(T) a gyerekem kĂłrhĂĄzba mert egy lappangĂł gyerektĆl kapja el, esetleg megfĂĄzik random helyen, vagy azĂ©rt mert Krisztike full betegen viszi JenĆkĂ©t suttyomba..aztĂĄn az enyĂ©m meg 2 nap utĂĄn kidĆl..
Ăs nem. Fel kellene fogni vĂ©gre, hogy kopasz seggre , szar kapcsolatra, nyomĂĄsra , plĂĄne egyedĂŒl gyereket nem vĂĄllalunk.
Hol van apuka? Nem veszi ki a rĂ©szĂ©t a gyereknevelĂ©sbĆl? HM.. vajon ki szĂŒlt rossz fĂ©rfinak?
Hol vannak a nagyszĂŒlĆk?
Hol van bĂĄrki aki vĂ©sz esetĂ©n tudna segĂteni? Na ezen kellene elgondolkodni..
Nem arrĂłl van szĂł, hogy valaki titokban full betegen vinnĂ© a gyereket, hanem amikor csak köhög Ă©s folyik az orra, de amĂșgy jĂł közĂ©rzete van.
Ha biztosra szeretnĂ©l menni, hogy sose kerĂŒljön kĂłrhĂĄzba a gyereked, akkor tĂ©nyleg sose lĂ©pjen utcĂĄra az egĂ©sz csalĂĄdod, mert nem csak oviban, hanem tömegközlekedĂ©sen, munkahelyen is össze lehet szedni dolgokat.
SĆt, a gyereked egy tĂŒnetmentes hordozĂłtĂłl is elkaphat komoly betegsĂ©get az oviban, sajnos ennyi kockĂĄzat bele kell fĂ©rjen az Ă©letedbe.
"Fel kellene fogni vĂ©gre, hogy kopasz seggre , szar kapcsolatra, nyomĂĄsra , plĂĄne egyedĂŒl gyereket nem vĂĄllalunk."
Gondolom amikor te segĂtsĂ©get kĂ©rsz valakitĆl akkor tĂ©ged is kioktatnak hogy mit kellett VOLNA jobban csinĂĄlod, kĂŒlönben nem mondogatnĂĄd ezeket kĂ©retlenĂŒl. Ăs mondom, az, hogy valaki dolgozni szeretne, az abszolĂșt nem a kopasz segg kategĂłria. Mellesleg az Ă©let kiszĂĄmĂthatatlan, mĂ©g rĂłlad is kiderĂŒlhet pĂĄr Ă©v mĂșlva hogy rossz fĂ©rfinak szĂŒltĂ©l, ebbe aztĂĄn tĂ©nyleg kĂĄr belepofĂĄzni.
"Nem arrĂłl van szĂł, hogy valaki titokban full betegen vinnĂ© a gyereket, hanem amikor csak köhög Ă©s folyik az orra, de amĂșgy jĂł közĂ©rzete van."
Aha. Na Ă©s az ovononek van orvosi diplomaja, hogy eldontse, Katikanak tudogyuszija van, csak Ă©pp anyu teli nyomta fĂĄjdalom-, lĂĄz- es köhögĂ©s csillapĂtĂłval, igy csak nĂ©ha köhint egyet, a Janika allergiĂĄs azĂ©rt folyik az orra, a Pistike meg Ă©pp kilabal q nathabol?
Az Ă©n gyerekemnek idĆnkĂ©nt bepirosodott a szeme. TotĂĄl Ășgy nĂ©zett ki, mint akinek kötĆhĂĄrtya gyulladĂĄsa van. Minden alkalommal haza kuldtek az ovibol, elvittem a gyerekorvoshoz, mĂĄsnap meg vittem az egĂ©szsĂ©ges igazolassal. Az ĂłvĂłnĆ nem orvos, nem merlegelhet
Nem szar a kapcsolatunk, nem nyomĂĄsra szĂŒltem, nem egyedĂŒl.
Apuka a helyén van, dolgozok, hozza viszi oviba, neveli.
A nagyszĂŒlĆk 4/2 a temetĆben van 6 lĂĄb mĂ©lyen, 1 dolgozik heti 6 napot, 1 meg sĂșlyos alkoholista.
VĂ©sz esetĂ©n ki segĂt? MĂ©gis miben? Mire gondolsz.. nekĂŒnk van pĂ©nzĂŒnk, anyagi segĂtsĂ©g nem kell, csak nyugodtak dolgozni szeretnĂ©nk a jĂł munkahelyĂŒnkön..
41 vagyok
Hagyd 45-ös, Mrs. Nemkopaszseggnek csak az a jĂł ha van fĂ©lretĂ©ve 20 Ă©vre elegendĆ jövedelem, hiszen enĂ©lkĂŒl felelĆs ember nem vĂĄllal gyereket. Pont.
Meg nagyszĂŒlĆi segĂtsĂ©gre alapozva gyereket szĂŒlni aztĂĄn baromi felelĆssĂ©gteljes dolog, velĂŒk aztĂĄn tĂ©nyleg bĂĄrmikor bĂĄrmi lehet, mint ahogy a fĂ©rjjel is. LegalĂĄbb itt a kĂ©rdezĆ mĂ©g ha egyedĂŒl is, de szeretne tenni a jobb Ă©letĂ©rt, ennek meg egyetlen hozzĂĄszĂłlĂĄsa, hogy kopasz seggezik... Nem csodĂĄlkoznĂ©k ha csak a fĂ©rje vagyonĂĄra hivatkozva Ă©rte volna el ezt a Nemcsupaszsegg stĂĄtuszt.
46#
KedveskĂ©m megjĂĄrtuk Ă©vekig kĂŒlföldöt. Ăn ugyan Ășgy letettem meg bele tettem , nem a fĂ©rjem fizujĂĄval villogok, munkahelyem is van ami vĂĄr vissza. MindenĂŒnk ami van a sajĂĄt kĂ©t kezĂŒnk hordta össze kemĂ©ny munkĂĄval.
Nem. Nem a nagyszĂŒlĆkre passzolom a gyerekeimet, de mĂ©g is vannak ha minden kötĂ©l szakad.
Amellett pedig nem szĂ©gyen segĂtsĂ©get kĂ©rni a nagyszĂŒlĆktĆl, csak halkan sĂșgom.
42-es!
37-es vagyok:
Nagyon bosszantĂł ez az ĂĄllandĂł kopasz seggezĂ©s, mintha csak az vinnĂ© köhögĆsen, orrfolyĂłsan bölcsibe a gyerekĂ©t, aki "csĂłrĂł". Micsoda beszƱkĂŒlt gondolkodĂĄsmĂłd kell ehhez?
Nem arrĂłl van szĂł, hogy a begyĂłgyszerezett gyereket beviszik lĂĄzasan, hanem arrĂłl, hogy az otthontartott, jĂłkedvƱ, jóétvĂĄgyĂș, de nĂ©ha köhögĆs Ă©s orrfolyĂłs gyerekkel van otthon valaki!! Ăs szted ez teljesen rendben van, maradjon is otthon, mĂg teljesen tĂŒnetmentes nem lesz, nehogy beteg legyen a tied. MĂĄsok szerint meg egyĂĄltalĂĄn nincs rendben, hogy enyhe tĂŒnetekkel otthon tartsanak egy gyereket, mert aki dolgozik, annak kivitelezhetetlen, Ă©s egyĂ©bkĂ©nt is egy baromsĂĄg!
De ha mĂĄr ennyire belementĂ©l a ki mennyire szĂŒlt csupasz seggezĂ©sbe, akkor elmondom, hogy mem a semmibe szĂŒltem. A szĂŒleim anyagi segĂtsĂ©gĂ©vel tudtunk a fĂ©rjemmel hitel nĂ©lkĂŒl venni egy hĂĄzat, van 2 autĂłnk, Ă©s jĂłl fizetĆ ĂĄllĂĄsunk (mindketten nettĂł 500 körĂŒl hozunk haza), Ă©s van nĂ©hĂĄny milliĂł fĂ©lretett pĂ©nzĂŒnk is.
MĂ©gsem a fĂ©lretett pĂ©nzt szeretnĂ©nk felĂ©lni a gyed idĆszaka utĂĄn, hanem inkĂĄbb megteremteni a gyermekĂŒnknek (Ă©s tovĂĄbbi leendĆ gyermekeinknek is) ugyan azt az anyagi hĂĄtteret, biztonsĂĄgot, amit mi is megkaptunk a szĂŒleinktĆl. Hogy hitel nĂ©lkĂŒl tudjanak elindulni az Ă©letben, akĂĄr egy hĂĄzzal Ă©s egy autĂłval a seggĂŒk alatt, hogy nekik se "kopasz seggre" kelljen gyereket vĂĄllalniuk. Ehhez pedig dolgozni kell, nem pedig kirĂșgatni magam, vagy eltartatni magam a fĂ©rjemmel. Karriert is vĂĄltottam annak Ă©rdekĂ©ben, hogy a szĂŒleimhez közel lakhassam, Ă©s legyen segĂtsĂ©gem vĂ©sz esetĂ©re. De a vĂ©sz nem azt jelenti, hogy rendszeresen, egy hĂłnapban 3-4 hetet vigyĂĄz a jĂłkedvƱ, örökmozgĂł, 1-2x köhintĆ gyerekre a nagymama.
Nagyon beszƱkĂŒlt lĂĄtĂĄsmĂłd kell ahhoz, hogy az ember ne tudjon elkĂ©pzelni olyan Ă©lethelyzetet, amikor a szĂŒlĆk/szĂŒlĆ segĂtsĂ©g nĂ©lkĂŒl marad. Rengetegen dolgoznak kĂŒlföldön, nagyszĂŒlĆi segĂtsĂ©g nĂ©lkĂŒl a megĂ©lhetĂ©s miatt. Sok nagyszĂŒlĆ mĂ©g dolgozik, vagy mĂĄr nem Ă©l, esetleg az egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ĂĄllapota nem engedi meg, hogy segĂtsen. LĂ©teznek özvegyek is, sĆt a vĂĄlĂĄs oka is szĂĄmtalan lehet.
Azt mĂĄr csak fĂ©lve emlĂtem meg, hogy az anyĂĄk munkaerĆpiaci helyzete, elhelyezkedĂ©si esĂ©lye is sokkal nagyobb volna, ha ezt a fajta lĂĄtĂĄsmĂłdot, hogy tĂŒnetmentessĂ©gig otthontartjuk a gyereket, levetkĆznĂ© minden szĂŒlĆ, Ă©s intĂ©zmĂ©ny. Egy tĂĄrsadalmi rĂ©teg helyzetĂ©t lehetne jobbĂĄ tenni a nĂ©zĆpontvĂĄltĂĄssal.
RemĂ©lem megprĂłbĂĄlod komplexeben lĂĄtni a vilĂĄgot annĂĄl, minthogy "Ășristen megint beteg lett a kisgyerekem"... BĂĄr sok esĂ©lyt nem lĂĄtok rĂĄ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!