KezdƑoldal » GyerekvĂĄllalĂĄs, nevelĂ©s » ÓvodĂĄk » 🧒 Van olyan Ăłvoda, ahova a...

🧒 Van olyan Ăłvoda, ahova a "beteg" gyerekeket lehet vinni ? (csak köhög Ă©s nĂĄthĂĄs)

Figyelt kérdés

A gyerek többet van itthon, mint ĂłvodĂĄban (egyedĂŒl nevelem).

Semmi baja, csak annyi hogy köhög Ă©s nĂĄthĂĄs, de Ă­gy elƑbb utĂłbb az utcĂĄra fogunk kerĂŒlni... Ha nem tudok dolgozni emiatt.

AkĂĄr Budapestre is megĂ©rnĂ© felvinnem egy ilyen ĂłvodĂĄba (az orszĂĄg mĂĄsik vĂ©gĂ©rƑl).

Csak legyen lehetƑsĂ©gem dolgozni mellette.

2023. jĂșn. 4. 20:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** vĂĄlasza:
90%
Én nem vĂĄllaltam kopasz seggre, mert a ferjem 600 nettĂłt keres, Ă©n is 520 nettĂłt, vissza is vettek, van hĂĄzunk, kocsink, mindenĂŒnk, de akkor is szeretnĂ©k dolgozni!!! EgyrĂ©szt mai vilĂĄgban a fĂ©rjem 600 nettĂłja lassan elĂ©g sem lenne, mĂĄsrĂ©szt nem csak feltetlen a penz miatt dolgozik valaki. És engem is idegesĂ­t, hogy szeptember Ăłta ĂĄllandĂłan sakkozunk. Volt hogy 2 (KETTƐ) hĂ©tig otthon voltunk, napok Ăłta semmi baja se volt, bevittem Ă©s hĂ­vtak, hogy köhög, vigyem haza... Hazavittem, nem köhögött.
2023. jĂșn. 5. 14:08
Hasznos szĂĄmodra ez a vĂĄlasz?
 42/73 anonim ***** vĂĄlasza:
20%

37#

Rohadtul nem mindegy, hogy azĂ©rt beteg Ă©s kerĂŒl(T) a gyerekem kĂłrhĂĄzba mert egy lappangĂł gyerektƑl kapja el, esetleg megfĂĄzik random helyen, vagy azĂ©rt mert Krisztike full betegen viszi JenƑkĂ©t suttyomba..aztĂĄn az enyĂ©m meg 2 nap utĂĄn kidƑl..

És nem. Fel kellene fogni vĂ©gre, hogy kopasz seggre , szar kapcsolatra, nyomĂĄsra , plĂĄne egyedĂŒl gyereket nem vĂĄllalunk.

Hol van apuka? Nem veszi ki a rĂ©szĂ©t a gyereknevelĂ©sbƑl? HM.. vajon ki szĂŒlt rossz fĂ©rfinak?

Hol vannak a nagyszĂŒlƑk?

Hol van bårki aki vész esetén tudna segíteni? Na ezen kellene elgondolkodni..

2023. jĂșn. 5. 14:16
 43/73 anonim ***** vĂĄlasza:
69%

Nem arrĂłl van szĂł, hogy valaki titokban full betegen vinnĂ© a gyereket, hanem amikor csak köhög Ă©s folyik az orra, de amĂșgy jĂł közĂ©rzete van.

Ha biztosra szeretnĂ©l menni, hogy sose kerĂŒljön kĂłrhĂĄzba a gyereked, akkor tĂ©nyleg sose lĂ©pjen utcĂĄra az egĂ©sz csalĂĄdod, mert nem csak oviban, hanem tömegközlekedĂ©sen, munkahelyen is össze lehet szedni dolgokat.

SƑt, a gyereked egy tĂŒnetmentes hordozĂłtĂłl is elkaphat komoly betegsĂ©get az oviban, sajnos ennyi kockĂĄzat bele kell fĂ©rjen az Ă©letedbe.

"Fel kellene fogni vĂ©gre, hogy kopasz seggre , szar kapcsolatra, nyomĂĄsra , plĂĄne egyedĂŒl gyereket nem vĂĄllalunk."

Gondolom amikor te segĂ­tsĂ©get kĂ©rsz valakitƑl akkor tĂ©ged is kioktatnak hogy mit kellett VOLNA jobban csinĂĄlod, kĂŒlönben nem mondogatnĂĄd ezeket kĂ©retlenĂŒl. És mondom, az, hogy valaki dolgozni szeretne, az abszolĂșt nem a kopasz segg kategĂłria. Mellesleg az Ă©let kiszĂĄmĂ­thatatlan, mĂ©g rĂłlad is kiderĂŒlhet pĂĄr Ă©v mĂșlva hogy rossz fĂ©rfinak szĂŒltĂ©l, ebbe aztĂĄn tĂ©nyleg kĂĄr belepofĂĄzni.

2023. jĂșn. 5. 14:24
 44/73 anonim ***** vĂĄlasza:
74%

"Nem arrĂłl van szĂł, hogy valaki titokban full betegen vinnĂ© a gyereket, hanem amikor csak köhög Ă©s folyik az orra, de amĂșgy jĂł közĂ©rzete van."

Aha. Na és az ovononek van orvosi diplomaja, hogy eldontse, Katikanak tudogyuszija van, csak épp anyu teli nyomta fåjdalom-, låz- es köhögés csillapítóval, igy csak néha köhint egyet, a Janika allergiås azért folyik az orra, a Pistike meg épp kilabal q nathabol?

Az Ă©n gyerekemnek idƑnkĂ©nt bepirosodott a szeme. TotĂĄl Ășgy nĂ©zett ki, mint akinek kötƑhĂĄrtya gyulladĂĄsa van. Minden alkalommal haza kuldtek az ovibol, elvittem a gyerekorvoshoz, mĂĄsnap meg vittem az egĂ©szsĂ©ges igazolassal. Az ĂłvĂłnƑ nem orvos, nem merlegelhet

2023. jĂșn. 5. 14:30
 45/73 anonim ***** vĂĄlasza:
85%

Nem szar a kapcsolatunk, nem nyomĂĄsra szĂŒltem, nem egyedĂŒl.

Apuka a helyén van, dolgozok, hozza viszi oviba, neveli.

A nagyszĂŒlƑk 4/2 a temetƑben van 6 lĂĄb mĂ©lyen, 1 dolgozik heti 6 napot, 1 meg sĂșlyos alkoholista.

VĂ©sz esetĂ©n ki segĂ­t? MĂ©gis miben? Mire gondolsz.. nekĂŒnk van pĂ©nzĂŒnk, anyagi segĂ­tsĂ©g nem kell, csak nyugodtak dolgozni szeretnĂ©nk a jĂł munkahelyĂŒnkön..

41 vagyok

2023. jĂșn. 5. 14:31
 46/73 anonim ***** vĂĄlasza:
70%

Hagyd 45-ös, Mrs. Nemkopaszseggnek csak az a jĂł ha van fĂ©lretĂ©ve 20 Ă©vre elegendƑ jövedelem, hiszen enĂ©lkĂŒl felelƑs ember nem vĂĄllal gyereket. Pont.

Meg nagyszĂŒlƑi segĂ­tsĂ©gre alapozva gyereket szĂŒlni aztĂĄn baromi felelƑssĂ©gteljes dolog, velĂŒk aztĂĄn tĂ©nyleg bĂĄrmikor bĂĄrmi lehet, mint ahogy a fĂ©rjjel is. LegalĂĄbb itt a kĂ©rdezƑ mĂ©g ha egyedĂŒl is, de szeretne tenni a jobb Ă©letĂ©rt, ennek meg egyetlen hozzĂĄszĂłlĂĄsa, hogy kopasz seggezik... Nem csodĂĄlkoznĂ©k ha csak a fĂ©rje vagyonĂĄra hivatkozva Ă©rte volna el ezt a Nemcsupaszsegg stĂĄtuszt.

2023. jĂșn. 5. 14:37
 47/73 anonim ***** vĂĄlasza:
20%

46#

KedveskĂ©m megjĂĄrtuk Ă©vekig kĂŒlföldöt. Én ugyan Ășgy letettem meg bele tettem , nem a fĂ©rjem fizujĂĄval villogok, munkahelyem is van ami vĂĄr vissza. MindenĂŒnk ami van a sajĂĄt kĂ©t kezĂŒnk hordta össze kemĂ©ny munkĂĄval.

Nem. Nem a nagyszĂŒlƑkre passzolom a gyerekeimet, de mĂ©g is vannak ha minden kötĂ©l szakad.

Amellett pedig nem szĂ©gyen segĂ­tsĂ©get kĂ©rni a nagyszĂŒlƑktƑl, csak halkan sĂșgom.

2023. jĂșn. 5. 14:55
 48/73 anonim ***** vĂĄlasza:
92%

42-es!

37-es vagyok:

Nagyon bosszantĂł ez az ĂĄllandĂł kopasz seggezĂ©s, mintha csak az vinnĂ© köhögƑsen, orrfolyĂłsan bölcsibe a gyerekĂ©t, aki "csĂłrĂł". Micsoda beszƱkĂŒlt gondolkodĂĄsmĂłd kell ehhez?

Nem arrĂłl van szĂł, hogy a begyĂłgyszerezett gyereket beviszik lĂĄzasan, hanem arrĂłl, hogy az otthontartott, jĂłkedvƱ, jóétvĂĄgyĂș, de nĂ©ha köhögƑs Ă©s orrfolyĂłs gyerekkel van otthon valaki!! És szted ez teljesen rendben van, maradjon is otthon, mĂ­g teljesen tĂŒnetmentes nem lesz, nehogy beteg legyen a tied. MĂĄsok szerint meg egyĂĄltalĂĄn nincs rendben, hogy enyhe tĂŒnetekkel otthon tartsanak egy gyereket, mert aki dolgozik, annak kivitelezhetetlen, Ă©s egyĂ©bkĂ©nt is egy baromsĂĄg!

De ha mĂĄr ennyire belementĂ©l a ki mennyire szĂŒlt csupasz seggezĂ©sbe, akkor elmondom, hogy mem a semmibe szĂŒltem. A szĂŒleim anyagi segĂ­tsĂ©gĂ©vel tudtunk a fĂ©rjemmel hitel nĂ©lkĂŒl venni egy hĂĄzat, van 2 autĂłnk, Ă©s jĂłl fizetƑ ĂĄllĂĄsunk (mindketten nettĂł 500 körĂŒl hozunk haza), Ă©s van nĂ©hĂĄny milliĂł fĂ©lretett pĂ©nzĂŒnk is.

MĂ©gsem a fĂ©lretett pĂ©nzt szeretnĂ©nk felĂ©lni a gyed idƑszaka utĂĄn, hanem inkĂĄbb megteremteni a gyermekĂŒnknek (Ă©s tovĂĄbbi leendƑ gyermekeinknek is) ugyan azt az anyagi hĂĄtteret, biztonsĂĄgot, amit mi is megkaptunk a szĂŒleinktƑl. Hogy hitel nĂ©lkĂŒl tudjanak elindulni az Ă©letben, akĂĄr egy hĂĄzzal Ă©s egy autĂłval a seggĂŒk alatt, hogy nekik se "kopasz seggre" kelljen gyereket vĂĄllalniuk. Ehhez pedig dolgozni kell, nem pedig kirĂșgatni magam, vagy eltartatni magam a fĂ©rjemmel. Karriert is vĂĄltottam annak Ă©rdekĂ©ben, hogy a szĂŒleimhez közel lakhassam, Ă©s legyen segĂ­tsĂ©gem vĂ©sz esetĂ©re. De a vĂ©sz nem azt jelenti, hogy rendszeresen, egy hĂłnapban 3-4 hetet vigyĂĄz a jĂłkedvƱ, örökmozgĂł, 1-2x köhintƑ gyerekre a nagymama.

Nagyon beszƱkĂŒlt lĂĄtĂĄsmĂłd kell ahhoz, hogy az ember ne tudjon elkĂ©pzelni olyan Ă©lethelyzetet, amikor a szĂŒlƑk/szĂŒlƑ segĂ­tsĂ©g nĂ©lkĂŒl marad. Rengetegen dolgoznak kĂŒlföldön, nagyszĂŒlƑi segĂ­tsĂ©g nĂ©lkĂŒl a megĂ©lhetĂ©s miatt. Sok nagyszĂŒlƑ mĂ©g dolgozik, vagy mĂĄr nem Ă©l, esetleg az egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ĂĄllapota nem engedi meg, hogy segĂ­tsen. LĂ©teznek özvegyek is, sƑt a vĂĄlĂĄs oka is szĂĄmtalan lehet.

Azt mĂĄr csak fĂ©lve emlĂ­tem meg, hogy az anyĂĄk munkaerƑpiaci helyzete, elhelyezkedĂ©si esĂ©lye is sokkal nagyobb volna, ha ezt a fajta lĂĄtĂĄsmĂłdot, hogy tĂŒnetmentessĂ©gig otthontartjuk a gyereket, levetkƑznĂ© minden szĂŒlƑ, Ă©s intĂ©zmĂ©ny. Egy tĂĄrsadalmi rĂ©teg helyzetĂ©t lehetne jobbĂĄ tenni a nĂ©zƑpontvĂĄltĂĄssal.

RemĂ©lem megprĂłbĂĄlod komplexeben lĂĄtni a vilĂĄgot annĂĄl, minthogy "Ășristen megint beteg lett a kisgyerekem"... BĂĄr sok esĂ©lyt nem lĂĄtok rĂĄ...

2023. jĂșn. 5. 15:01
 49/73 anonim ***** vĂĄlasza:
91%
47es, kedveskĂ©m, tudtam hogy ide lyukadunk ki, hogy nektek ilyen meg olyan kemĂ©ny munkĂĄval sikerĂŒlt ez meg az. GratulĂĄlok hozzĂĄ, de nem tudhatod, a kĂ©rdezƑ miĂłta dolgozik kemĂ©nyen, Ă©s mi okbĂłl kerĂŒlt nehĂ©z helyzetbe. DehĂĄt gondolom nem nagyon kapsz elismerĂ©st a kemĂ©ny munkĂĄdĂ©rt a hĂ©tköznapokban, kĂŒlönben nem anonim oldalokon vĂĄrsz Ă©rte visszaigazolĂĄst.
2023. jĂșn. 5. 15:13
 50/73 anonim ***** vĂĄlasza:
85%
Ja Ă©s 47es, lehet, hogy vĂĄr vissza a munkahelyed, de az is kopasz segg te szerinted, hiszen benne van a pakliban h az kiesik mert ĂĄllandĂłan beteg a gyereked, mint a kĂ©rdezĆ‘Ă©, Ășgyhogy ezzel nagy öngĂłl volt villognod. TĂ©nyleg nagyon sajnĂĄlom, hogy ennyire nem Ă©rtĂ©kelned tĂ©ged a szeretteid, hogy itt kell verned magad az Ă©rdemeidre :((
2023. jĂșn. 5. 15:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabålyzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beållítåsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenƑ anyagok nem minƑsĂŒlnek szerkesztƑi tartalomnak, elƑzetes ellenƑrzĂ©sen nem esnek ĂĄt, az ĂŒzemeltetƑ vĂ©lemĂ©nyĂ©t nem tĂŒkrözik.
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetƑsĂ©gĂŒnkön!