đ§ Van olyan Ăłvoda, ahova a "beteg" gyerekeket lehet vinni ? (csak köhög Ă©s nĂĄthĂĄs)
A gyerek többet van itthon, mint ĂłvodĂĄban (egyedĂŒl nevelem).
Semmi baja, csak annyi hogy köhög Ă©s nĂĄthĂĄs, de Ăgy elĆbb utĂłbb az utcĂĄra fogunk kerĂŒlni... Ha nem tudok dolgozni emiatt.
AkĂĄr Budapestre is megĂ©rnĂ© felvinnem egy ilyen ĂłvodĂĄba (az orszĂĄg mĂĄsik vĂ©gĂ©rĆl).
Csak legyen lehetĆsĂ©gem dolgozni mellette.
Igen, barmelyik ovodaba viheted, ha viszel igazolast, h az orvos szerint kozossegbe mehet a gyermek. Ha ismet hazakuldik, ismet viszel igazolast. Ennyi a titok. Biztosan nagyon le leszek pontozva, azoknak ajanlom elolvasasra a temaban a magyar Hazi Gyermekorvosok EgyesĂŒletĂ©nek javaslatĂĄt, mely a Robert Koch Institut Ă©s Deutsche Akademie fĂŒr kinder und jugendmedizin e.V ajĂĄnlĂĄsai alapjĂĄn kĂ©szĂŒlt. NĂĄlunk a bölcsĆdĂ©ben ezt veszik alapul, Ă©s ki van Ărva, h a gyermek mehet orrfolyĂĄssal, köhögĂ©ssel kozossegbe, ha
1. LĂĄztalan
2. JĂł a kedve
3. JĂł az Ă©tvĂĄgya
4. Nyugodtan alszik
5. Semmilyen mĂĄs panasza nincs az orrfolyason es kohogesen kivul.
Ha tunetmentessegig otthontartanam minden kis nyavalyaval a gyermeket, mĂĄr rĂ©ges rĂ©gen kirugtak volna a munkahelyemrol!!! Egy honapban 3-4 napot tudnĂ©k dolgozni⊠FogjĂĄtok mĂĄr fel, h 30.000 Ft GyesbĆl nem lehet gyereket nevelni, ahhoz dolgozni kell!!! Ahhoz meg oviba/bolcsibe kell jarnia a gyereknek.
Utolso!
De nem mindegy, hogy vizes orrfolyasa van a gyereknek, vagy dĆl a zöld cucc, illetve mĂĄr cak megszokĂĄsbĂłl kohecsel, vagy onnan is a zöld vĂĄladĂ©k szakad fel. 3 Ă©v feletti gyerekre amĂșgy meg csak akkor jĂĄr gyes, ha az tartĂłs beteg/fogyatĂ©kos
22#
Erre gyerek vĂĄllalĂĄs elĆtt kellett volna gondolni Ă©s nem menet közben vakarozni..
Tele a hĂłcipĆm a kopasz seggre , rossz kapcsolatra, egyedĂŒl is bevĂĄllalja a gyereket majd sirĂĄnkozik nĆkkel..
Marmint gyerek elott gondoljon arra az ember, h hiaba epit fel egy jol fizeto karriert, azt el fogja vesziteni, ki fogjak rugni, ha gyermeke lesz, mert nem fog tudni vissza menni dolgozni az elbaszott bolcsodei/ovodai rendszer miatt? Milyen kifacsart logika ez?
Sztem nagyon kevesen vallalnak âkopasz seggreâ gyereket. De a 100% csed 6 honapig jar, a gyed, ami 210ezerben van maximalizalva, pedig 2 eves korig, utana marad a 30.000 ft-os gyes, meg persze apuka fizetese. Nem veletlenul mennek vissza az anyak dolgozni a gyerek 2 eves kora utan. Ez nem a menet kozben vakarozas, hanem a valosag.
Kedves 18-as !
Nem tudom megoldani a bĂ©biszitter finanszĂrozĂĄsĂĄt (hĂĄt akkor a fizetĂ©sem is elvinnĂ©) a napibĂ©re több lenne mint a napi keresetem.
Ăn Ășgy Ă©rtettem a "megĂ©ri felvinni Budapestre", hogy hajlandĂł vagyok napi "X" Ăłra utazĂĄsi idĆt is rĂĄszĂĄnni (Budapesti munkahellyel egybekötve).
(Mivel orszågbérlettel rendelkezem, ezért az utazås költségmentes lenne.)
26#
LĂĄtom abszolĂșt nem Ă©rted amit Ărtam..
Kevesen vĂĄllalnak kopasz seggre đđ€Š te kis naĂv.
"Ăn Ășgy Ă©rtettem a "megĂ©ri felvinni Budapestre", hogy hajlandĂł vagyok napi "X" Ăłra utazĂĄsi idĆt is rĂĄszĂĄnni (Budapesti munkahellyel egybekötve)."
Aha. TehĂĄt tegyĂŒk fel, Szegeden Ă©lsz. Ez ugyan nem az orszĂĄg mĂĄsik fele, de most legyen ez a pĂ©lda. Az IC menetideje 2 Ăłra. TegyĂŒk fel, hogy pont az ĂĄllomĂĄs mellett laksz, Ăgy indulĂĄs elĆtt egy fĂ©lĂłrĂĄval kelted a gyereket. A munkahelyeden 8tol 4ig dolgozol, tehĂĄt 8ra oda kell Ă©rni, ergo a 6kor indulĂł IC nem jĂł, hiszen a gyereket oviba el kell vinni. Lesem ez egy fĂ©l Ăłra, tehĂĄt q fel ötöst kell vĂĄlasztanod. A gyerek ez esetben 4kor kel, ugye. Dolgozol nĂ©gyig, fel ötre ott vagy a gyerekert. 7re Ă©rtĂ©k haza legkorĂĄbban. A gyereknek ez egy 15 ĂłrĂĄs nap....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!