Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Tényleg olyan gyakran betegek...

Tényleg olyan gyakran betegek az ovisok hogy gyakran kiesek majd a munkából?

Figyelt kérdés
Most megy majd oviba, tényleg ilyen a helyzet?

2023. ápr. 28. 14:05
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
22%

Az északon élő anyuka le lett pontozva, pedig van igazság abban, amit ír. Írom ezt úgy, hogy én gyerekem is minden vírust elkap az oviban.

Csak ez ilyen ördögi kör. Beteg lesz a gyerek, náthás, esetleg gyulladás van a fülében, és akkor már csak a lelkiismeretem sem engedi meg, hogy ne adjak rá sapkát... És persze a meleg kabát is fontos, stb stb... "Nehogy megfázzon", pedig TUDOM, hogy nem a hidegtől lesz beteg. Egy totál más kultúra, generációs nevelés eredménye ez...

2023. ápr. 28. 14:56
 22/46 Derjaderja ***** válasza:
86%

De az a klíma a kórokozóknak sem kedvez és a népsűrűség is kisebb.

Szerintem a felöltözes nem befolyásolja az immunrendszert. Max ha vki hirtelen kevésbé öltözik fel.

Plusz ott napi pár orrtörléssel gondolom nem küldik haza őket.

Más betegségek pl sclerosis multiplex meg ott gyakoribbak

2023. ápr. 28. 15:20
 23/46 anonim ***** válasza:
91%

Az én lányom azért beteg folyamatosan, mert megy 3 napot, mindenki összeköhögi/tüsszögi, elkapja tőlük, én viszont nem viszem be betegen. Másfél hét alatt tünetmentes lesz, elviszem, és ugyanúgy mindenki köhög odabent, így rögtön el is kapja. Három hónapja ovis, havi 4-8 napokat ment eddig... Sokszor tovább itthon tartom, hogy ne fertőzödjön felül.

Ő sosem volt túlöltöztetve, ma is pl egy bugyiban flangált itthon. Egyszerűen minden kisgyereknek találkoznia kell ezekket

l a vírusokkal, hogy immunis legyen rá. Szerencsére én csak az elején kaptam el tőle kétszer, de az nagyon durva volt.

Itt gyakorin megy a burkolt vádaskodás, hogy ha nem öltöztetted volna túl a gyereket, meg a jeges tengerben fürdene, biztos nem lenne beteg!!! Hagyjuk már...

2023. ápr. 28. 15:23
 24/46 anonim ***** válasza:
89%

Éppen most hoztam haza oviból a lányom, mellette öltözött egy kislány, jó hurutosan köhögött. Jött ki az óvónő is, mondta az anyukának, hogy nehezen aludt el, mert nagyon köhög!! Erre anyuka: igen-igen, éjjel is hallom, hogy köhög ...

Tessék??? Na, és most bízzak benne, hogy nem kapja el a lányom.

2023. ápr. 28. 15:53
 25/46 anonim ***** válasza:
80%

23: "Az én lányom azért beteg folyamatosan, mert megy 3 napot, mindenki összeköhögi/tüsszögi, elkapja tőlük, én viszont nem viszem be betegen. Másfél hét alatt tünetmentes lesz, elviszem, és ugyanúgy mindenki köhög odabent, így rögtön el is kapja. Három hónapja ovis, havi 4-8 napokat ment eddig... Sokszor tovább itthon tartom, hogy ne fertőzödjön felül."

Érdekes, hogy ezt írod, mert én meg egy olyan országban élek, ahol az a "divat" (kényszerből, mert alig van a gyerekek betegségére kivehető szabadnap), hogy tényleg csak akkor nem viszik be a gyereket a szülők, ha láza van (min. 38,5 fok) vagy elesett, gyenge, rosszul van. De megfázásos, köhögéses, taknyos tünetekkel abszolút mindenki jár. Én pont azt látom, hogy emiatt ritkábban betegek (az első kb. egy évben megedződnek), és amikor mégis, akkor se viseli meg őket annyira. A kisfiam június végén lesz 3, bő másfél éve bölcsis, életében 5x volt eddig lázas (és ebből egyszer egy oltás miatt). Lehet, hogy nincs összefüggés persze a két dolog között...

2023. ápr. 28. 15:53
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
17 Azért ott más az időjárás is. A vírusok pont nem a hidegben terjednek jobban hanem az enyhe, átmeneti időben. Itt már a tél se igazi tél annyira enyhe
2023. ápr. 28. 16:11
 27/46 anonim ***** válasza:
79%
Hát a fiam nagyon beteges, pedig előtte 3,5 év alatt pont 3x volt beteg. Soha nem öltöztettem túl, állandóan kint vagyunk télen, nyáron, kapja a vitamint, a ház sincs túlfűtve, mert én nagyon nem bírom. És 2 hónap alatt kb 6 napot jár 2 részletben... Ez van.
2023. ápr. 28. 16:26
 28/46 anonim ***** válasza:
27%
jaj 10es huzd mar le magad a budin.
2023. ápr. 28. 17:05
 29/46 anonim ***** válasza:
83%
Rohadtul nem a túlöltöztetés miatt betegek, hanem mert beviszik a beteg gyerekeket oviba és megfertőzi a többit, semmi köze az öltözködéshez…
2023. ápr. 28. 17:06
 30/46 anonim ***** válasza:
82%

1 évesen ment bölcsibe, a 2 hét beszoktatás után egyből beteg lett, pont amikor az első napom kezdtem volna a munkahelyen. A férjem otthon maradt vele, így megoldottuk, utána meg végig home office-ban voltam a covid miatt. Volt egy hónap otthonlét neki is, mert szünet volt a bölcsiben a covid miatt, egyébként évente átlagosan 5x beteg egy hétre, meg még néhányszor pár napra, szóval nem az az extrán beteges kategória, hogy egy hetet megy, 3 hetet nem.

Azzal én is egyet értek, hogy hagyni kéne a zöld taknyos gyerekeket az intézményben, mert ha minden aprósággal hazaküldik őket, sosem erősödik meg az immunrendszerük. Nyilván nem a lázas beteg gyerekekre gondolok, hanem az olyan megfázásra, amivel suliba pl simán elengednéd. És akkor nem rúgnák ki a többi anyukát, akik nem home office-ban dolgoznak. (Nem mintha nekem rettentő hatékony munkavégzés lett volna egy energikus, de taknyoló gyerekkel, akit emiatt küldtek haza.)

2023. ápr. 28. 18:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!