Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Tényleg olyan gyakran betegek...

Tényleg olyan gyakran betegek az ovisok hogy gyakran kiesek majd a munkából?

Figyelt kérdés
Most megy majd oviba, tényleg ilyen a helyzet?

2023. ápr. 28. 14:05
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
94%
Hát míg itthon voltam vele addig feszt kint voltunk mi is. Túlöltöztetve se volt mert mindig azzal zaklattak nem-e fázik. Mégis feszt beteg. 🤷🤷 Bölcsi előtt egyszer volt beteg 2 év alatt. Akkor is csak kis köhögés, takony.
2023. ápr. 28. 14:35
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekfüggő. Vagy beteg lesz folyton, és alig jár oviba (az ovis csoportban ez van inkább), vagy ritkán lesz beteg, és nem lesz olyan vészes, mert ilyen is van. A lányom szeptember óta összesen két hetet hiányzott betegség miatt, ebből is egy hetet volt tényleg beteg, a többi napon csak játszottunk vagy pihent, ha már így alakult. Most nagycsoportos, de ugyanígy volt kiscsoportban és középsőben is.

Szóval készülj arra, hogy sokat lesz beteg, aztán max kellemesen csalódsz. Adj neki immunerősítőt, esetleg szerezz be egy inhalátort. Nálunk szeptembertől nyárig minden nap használva van, jó megelőzésre, és jó akkor, ha már elkapta, mert hamarabb túljut rajta.

2023. ápr. 28. 14:37
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
10: én követek egy svéd anyukát instán, akinek 10 gyereke van, és ők tényleg télen is tengerben fürdenek, hóban fürdőruhában játszanak. Túlzás nélkül. Viszont azért az ő gyerekei is betegek azért... Bár lehetséges, hogy nem annyiszor, mint itt.
2023. ápr. 28. 14:37
 14/46 anonim ***** válasza:
100%

Én sem öltöztetem túl, de ha folyik az orra és tüsszent kettőt, már hazaküldik, aztán a tünetek elmúltáig itthon kell tartani, mert csak. Ezt én speciel nem nevezem betegségnek, de mégis az orvostól kell igazolást kérni, hogy ismét közösségbe mehessen (ahonnan tünetmentes 2 nap után megint hazaküldik, mert folyik az orra). Északi országban ez lehet nem probléma, itthon sajnos ez a gyakorlat, bölcsiben is és oviban is (legalábbis, ahova a lányom jár).

#5 voltam

2023. ápr. 28. 14:39
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
A lányom tavaly minicsoportos volt, szeptember, október és január, február hónap volt nehéz, akkor sokat volt itthon, de igazából csak "takonykórral" volt itthon, nem pedig "igazi" betegséggel. Most kiscsoportos, szeptember óta összesen 1 hetet volt beteg. Szóval nem törvényszerű, hogy folyton betegek az ovisok.
2023. ápr. 28. 14:39
 16/46 A kérdező kommentje:

A bölcsit azért kérdeztem, hogy esetleg megerősödne tőle annyit, hogy ha visszamegyek a munkába ne legyen beteg. De akkor ez sem az igazi.

Nincs agyonöltöztetve, sokat vagyunk a szabadban, adok neki vitaminokat, sok gyümölcsöt zöldséget eszik. Majd lesz valami :D

2023. ápr. 28. 14:42
 17/46 anonim ***** válasza:
21%
A nem agyonoltoztetest ugy ertsetek, hogy itt sapka pl. csak a turistakon van, helyi gyerekeken max. ha nagy minuszok vannak. 5 -7 fok itt az mar nyar, polo es rovidnadrag, es hat igen, a jeges tengerben is usznak.
2023. ápr. 28. 14:46
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly áprilisban kezdte fiam az ovit. Áprilistól júni közepéiv 4 hetet volt összesen itthon.

Szeptembertől a mai napig 4x volt beteg. (Ilyenkor 1hetet marad itthon).

Február 10óta ment minden nap most

Tesóméknál is ez a felállás. Kb 2havonta 1 hetet van otthon a fia, ő is kiscsoportos.

Viszont sógorék lánya 3.éve ovis, 3.éve 1hetet megy, 2hetet otthon van mert beteg.

2023. ápr. 28. 14:49
 19/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nem dolgozol, be se veszik bölcsibe, mostanában még magánba se. Nálunk is így indult a bölcsi, hogy 3 hét után 2 hét betegség, 4 nap bölcsi, és megint betegség...persze csak taknyos, mint amúgy a fél csoport, de nem kap levegőt, ha nem szívjuk, rosszkedvű, zavarja, így nem viszem. Tavaly kétoldali középfülgyulladása volt... nem kockáztatok.
2023. ápr. 28. 14:50
 20/46 anonim ***** válasza:
75%
Tegyük hozzá, hogy anyatejes volt, kap mindenféle vitamint, rengeteg gyümölcsöt-zöldséget eszik, szerintem nem öltöztetem túl, mert mindig melege van különben. Amit tudtam, megtettem, és mégis.
2023. ápr. 28. 14:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!