Ha otthon vagyok 2 éve gyerekkel GYEDen, és úton van a másik baba is, akkor ugyanúgy kapom a CSED/GYEDet második gyermek után , mintha munkából mentem volna?
Az első gyerekkel megvan a 2 évem egy helyen ledolgozva, így viszonylag élhető csed és gyed lett az eredménye, viszont ha jönne a második gyerek vagy tervezzük, mivel számolhatok?
Akkor a második után nem kapom meg ugyanazt, mint az első után?
Hisz nem mentem vissza dolgozni egyáltalán, a kalkulátor neten ezt nem veszi figyelembe.
Vagy ugyanazt a havi bruttó bért kell beszámolni a második gyerek esetében is, mint amit még az első gyerek előtt kerestem?
Köszönöm a segítséget!
Igen, tudtommal kötelező nekik vissza is venni ha visszaakarok menni, de gyakorlatban ez bonyolultabb annál, mint hogy azt az anyuka eldönti. Onnan mentem szülési szabadságra és elvileg vissza is oda mennék.
Ez mondjuk nagyszerű, köszönöm.
3# hű, ezt jó tudni, köszönöm. Azért az lényeges infó, hogy meddig lehet ezt "húzni", idén csak 2 lesz a gyerekem, úgyhogy beleférünk ebbe az időkeretbe.
4# tehát a második gyerekért járna a 100% CSED és utána a GYED, viszont mellé az első gyerek után annak 3 éves koráig a GYES.
Utolsó
Úgy jelentette be a cég, mintha visszament volna dolgozni? Azonkívül gondolom a munkaviszonya megvolt első gyerek alatt is.
Csak úgy jár 3 hónapos terhességtől a tappenz tehát?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!