2025 januártól emelkedett a gyed, én is gyedet kapok de sokkal kevesebbet kaptam mint amennyit szoktam. A munkahelyem cseszhetett el valamit? Fel fogom őket hívni csak azért érdeklődők.
Figyelt kérdés
ma 07:28
1/7 anonim válasza:
Nyilatkoztál időben az adó és járulékkedvezményekről 2025 évre vonatkozóan? Ezt szokták elcseszni, de nem a munkáltatók általában 🤷♀️
2/7 anonim válasza:
Én kaptam ügyfélkapun december környékén üzenetet, hogy nyilatkozzak az adókedvezményről 2025re (meg nyilván mindenki más is), valóban ezt kellett megtenni január elején.
3/7 A kérdező kommentje:
Nem vonnak tőlem adót, mert a 30 év alattiba vagyok. Nekem az furcsa hogy 195-öt szoktam kapni most meg 162-öt kaptam.
ma 07:50
5/7 anonim válasza:
Ha most leadod, akkor a februárit már kapod majd szja mentesen, januárra meg majd visszaigényelheted a jövő évi adóbevalláskor. Több gyedre viszont mi alapján számítasz? Nagyon nem a maximumot kapod. A kifizethető maximum emelkedett, mint ahogy történik ez minden évben a minimálbér emelkedésének megfelelően. Azok kapnak többet, akiknek eleve több lett megállapítva.
6/7 anonim válasza:
3# én is 30 év alattiban vagyok, de arról is nyilatkozni kell, nem automatikus. Ezt pár hónapig én se tudtam, és pár tízezerrel kevesebbet kaptam
7/7 anonim válasza:
Egyébként a gyed maximuma emelkedett, ha te eddig 195-öt kaptál, akkor ez rád nem vonatkozik. Hacsak nem valami speciális dolog van, pl. diplomás gyed, vagy ilyesmi. Bár szerintem annak is magasabb a maximuma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!