Mit tehetek ez esetben?

Figyelt kérdés

2020ban elkezdtem dolgozni egy cégnél. Irodai munka, lényegtelen.

Határozatlan szerződésem volt.

Fél évente pedig a főnök hozott új szerződést, a régi céget megszűntette, újba bejelentett. Ezt játszotta 2 évig.

2022ben terhes lettem. Onnantól nem jelentett át.

2022szeptemberben szültem.

Cseden, majd gyeden voltam. Most gyesen.

Viszont 12 hetes terhes vagyok.

1 hete felhívtam a munkáltatóm, hogy szeretnék tp-re menni.

Ő nyersen közölte, hogy az állásom jelenleg be van töltve, így nem tud visszavenni állományba, tp-re venni. Majd elegánsan rámnyomta a telefont.

Hívtam a kormanyablakot, ők továbbkapcsolatk, kaptam másik számot, mígy végül egy illetékes hivatal ügyintézőjével tudtam beszélni.

Azt mondta a hölgy, hogy biztos azert nem akar visszavenni, mert nem akarja a tp 1/3át fizetni. Ajánljam fel a főnökömnek, hogy én fizetem neki az 1/3ot, és én is jól járok, 2/3om marad.

Egy hivatalnok hogy mondhat ilyet?!

Azóta a főnököm nem érem el, telefont nem veszi fel, emailben nem reagál.

Az hagyján, hogy így a tp-t bukom, de csed-gyed?!

tegnap 14:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
27%
Facebookon van egy baba-mama pénzügy nevü csoport. Ott le van írva, hogy mi ennek a menete. Nem tudja kikerülni a főnököd.
tegnap 14:33
 2/19 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk te részedről se csak ennyi, hogy hello terhes vagyok megint, megyek táppénzre.

Van ennek egy folyamata, vissza kell előbb magad állományba vetetni, ezt legalább 30 nappal hamarabb írásban jelezni, utána mehetsz táppénzre.

tegnap 14:42
 3/19 anonim ***** válasza:
77%

CSak mondom, most volt nálam egy kismama, akit pert vesztett. Ugyanígy kérte a fiznélküli megszüntetését, tudta, hogy nem fog visszamenni, mert terhes.

Munkáltató nem vette vissza, a kismama perelt. Simán ráhúzták a nem rendeltetésszerű joggyakorlást. Mert az, hogy te két ellátást egyszerre vehetsz igénybe, nem azt jelenti, hogy ezzel rosszhiszeműen visszaélhetsz, márpedig esetedben (akkor is, ha manapság mindenki ezt csinálja) ugye ez áll fenn, mert nem akarsz visszamenni, csak a táppénz miatt van szükséged a fiznélküli megszüntetésére.

tegnap 14:43
 4/19 A kérdező kommentje:

Nem facebookozom, köszi.

Tudom a menetét, hogy be kell nyújtanom minimum 30 nappal elöbb a kérelmet, hogy megszűntetném a fizetés nélküli szabimat. Ezt 1 hete megtettem. Azóta semmi válasz nem jött.

El nem érem, sem telefonon, sem levélben, sem személyesen.

Tudom, hogy törvény írja elő, visszavegyen. De ha nem reagál?

tegnap 14:43
 5/19 anonim ***** válasza:
17%

"Nem facebookozom, köszi."

Hülye vagy.

tegnap 14:54
 6/19 A kérdező kommentje:
Szóval azért vagyok hülye, mert nem facebookozom, nincs profilom... Oké
tegnap 14:58
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a cégek jogutóddal szűntek meg? Mert ha anélkül és téged nem jelentettek át, akkor abban sem lennék biztos, hogy vissza kell neki vennie. Van egy olyan gyanúm, hogy ha képes fél évente új céget csinálni, akkor mennyire lelkesen jogkövető. Ha van bármi kibúvója, élni fog vele.
tegnap 15:05
 8/19 A kérdező kommentje:
A jogviszonyom megvan. Él még a cég ahol utoljára voltam. Be vagyok jelentve.
tegnap 15:07
 9/19 anonim ***** válasza:
84%

De akkor neked nem is volt munka viszonyod mert nem kaptál továbbá szerződést? Vagy a főnököd leállt erről ? Mert akkor több baj is lesz, a dologgal, ha már nem jelentett tovább a cégekbe. Sőt ha ez egy új cég vissza se kell vennie.

“Fél évente pedig a főnök hozott új szerződést, a régi céget megszűntette, újba bejelentett. Ezt játszotta 2 évig.”

tegnap 15:14
 10/19 A kérdező kommentje:

Írtam, 2 évig ezt csinálta. Majd mikor terhes lettem, onnantól nem jelentgetett át. Megvan az a munkaviszonyom, amivel elmentem szülni.

Jogosult vagyok csed/gyedre. Tpre is lennék.

Ezekkel nincs kérdés, tudom a feltételeket.

Ami a kérdés, 30napos határidővel 1 hete kértem a fizetés nélkülim megszűntetését. Tud a terhességemről, tudja hogy tp-re szeretnék menni.

Ezt szóban és írásban is jeleztem.

Ennek ellenére 1 hete elérhetetlen. Ezzel mit tudok kezdeni?

tegnap 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!