Mi van, ha valaki nem akarja, hogy a gyereke az óvodában egyen? Hanem otthon a családdal.
40.
Hát igen. Hiszen sokan Mo-on is már kétnyelvű óvodába küldik a gyerekeiket, szóval még ha lehet se magyarul él a gyerek. De azért mégis, magyar gyereknek legjobb a magyar környezet, és olyan környezet kéne, hogy ne kényszerüljön igazából menekülni a szülő, a család azért, hogy a gyereknek szellemileg jó legyen, amennyire csak lehet.
Mondjuk én NEM tartanék születésnapot intézményben.
37.
A hátrányos helyzetűeknek külön óvodára van szükségük, és nem a saját korosztályukbeli gyerekekkel együttlétre. Ez a törvény a normális gyerekeket teszi a SAJÁT helyzetükhöz képest hátrányos helyzetűvé, és ez nem igazságos.
39.
Ugyanez érvényes a kivételesen befolyásolt szülők miatti kötelező óvodáztatás esetében. A normális szülőket, családokat bünteti.
Én sem ettem ott sosem.‼️‼️
Reggeliztem otthon,ebére meg haza vittek.
Itt sokan nem is arra válaszolnak ami a kérdés ....
90-ben születtem és cukorbeteg ovistársam volt (1-es típusú). Mindig (vagy legalábbis sokszor) külön ételt evett, úgy tűnt, otthonról viszik neki, de nyilván nem figyeltem meg túl alaposan.
Hogy ez hogy jön össze azzal, hogy nem lehet otthonról ételt bevinni... Mert egy allergia még csak hagyján. Egy cukorbetegnél tudtommal - szerencsére saját tapasztalatom nincs - nem csak a szénhidrát mennyisége, de a felszívódás sebessége is számít. És a kockázat nem egy kis hasmenés vagy kiütés, hanem hogy meghal. Allergiából is van ilyen súlyos eset, nem is szoktak óvodába járni azok a gyerekek.
A kérdésre visszatérve, megpróbálhat a szülő megbeszélni az oviban valamit, aztán vagy belemennek, vagy nem. Vannak szabályok, de sokszor az óvoda rugalmas és becsukja a fél szemét.
Egyébként én sem értek egyet azzal, hogy az állam ennyire szóljon bele a gyereknevelésbe. Ha bántalmazás, hasonló súlyos dolog van, akkor igen, vagy ha elmaradás van és fejlesztés kell, de egyébként hadd legyen már a szülő döntése, hogy óvodáztatja-e a gyerekét. Így is kevés a pedagógus és zsúfoltak a csoportok sok helyen.
#41 A közlekedési szabályok is leginkább a rendes állampolgárokat korlátozzák. Mert azok az istenbarmai, akik miatt állandóan szigorítani kell általában csak azért (se) tartják be, mert tartanak a büntetéstől.
Ahogy itt elnézem a vehemenciád, amivel harcolsz az óvoda ellen, neked is az a bajod, hogy a gyereket normális élelmiszerrel akarják ott etetni, nem a barátnőiddel fészbúkon kitárgyalt ezoterikus baromságokkal.
Tévedés. Semmi bajom a menzai étkeztetéssel, vagy a "normális élelmiszerrel".
Nem is írtam ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!