Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi van, ha valaki nem akarja,...

Mi van, ha valaki nem akarja, hogy a gyereke az óvodában egyen? Hanem otthon a családdal.

Figyelt kérdés

#óvoda #ebéd #közös ebéd #házi étel
2023. febr. 28. 04:43
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kötelező a 4 órát bent lenni.
2023. febr. 28. 06:38
 12/47 anonim ***** válasza:
91%

9!

Köszi. Azt értettem, hogy miért nem lehet. Az volt a fura, hogy az iskolában mar nem számított.

2023. febr. 28. 06:53
 13/47 anonim ***** válasza:
88%

10!

Valóban, napi 4 órában kötelező az ovi. Amit viszont leirtal, az baromság. Ha a gyerek valóban allergiás, arról van hivatalos orvosi igazolasa, így az óvoda köteles számára a megfelelő étkezés biztositani

2023. febr. 28. 06:55
 14/47 NTBS ***** válasza:
85%
Hazaviszed ebéd előtt.
2023. febr. 28. 07:05
 15/47 anonim ***** válasza:
88%

Elég egyszerű lenne a matek, vigyék 7:30 és hozzák 11:30-kor... már nem tudom melyik válaszoló írta.

Különben tényleg ovi rugalmasságától függ. Nálunk van olyan gyerek akit kb.8:30-kor hoznak és ebéd előtt 11:30-kor viszik. Lehet meg kell fogalmazni egy jó kis kérvényt az óvoda vezetőnek, de megéri ha ez a cél.

2023. febr. 28. 07:20
 16/47 anonim ***** válasza:
90%

Tudnám, hogy hogy ebédel otthon minden hétköznap az egész család?!

Nem kötekvés, inkább irigység, nekem is ilyen munkahely kéne, hogy minden nap ebédre otthon vagyok...

2023. febr. 28. 09:01
 17/47 anonim ***** válasza:
86%

Ez engem is érdekelne utolsó.

Home office, távmunka esetén tudom elképzelni.

Én voltam távmunkában pár évig...de így is hetente 2szer be kellett mennem

Igaz a párom munkája nem is végezhető otthon.

Szóval közös ebéd elképzelhetetlen....

Az óvodában egyébként van tízórai. Kb 9-10 ó közt. Akkor nem lenne meg a napi 4óra.... vagy a gyerek csak nézné, hogy a többi eszik....

2023. febr. 28. 09:38
 18/47 anonim ***** válasza:
83%

Allergiás gyerek kap külön ételt ha van róla papírja, nincs az hogy nézi a többieket étlen-szomjan.

Nagyon nem lenne jó ha megengednék hogy kintről behozott kajákat egyenek a gyerekek.

Ha valaki valami fenszi divat alapján eteti a gyerekét, akkor vigye reggel korán, hozza el ebéd előtt. A gyerek meg ugye kimarad a közösségi életből és az élményekből emiatt, de ja, biztos jót tesz neki.

2023. febr. 28. 09:42
 19/47 A kérdező kommentje:

Miért ne ehetne otthon együtt a család? Mondjuk családi vállalkozásuk van.

A napi 4 óra egyfolyamban kell legyen, le van ez írva?

Főétkezés otthon, tízórai közösen mondjuk.

Mellesleg miért pont 4 óra a kötelező, meg van ez indokolva?

2023. febr. 28. 14:34
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

"(2) * A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. "

[link]

2023. febr. 28. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!