Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi van, ha valaki nem akarja,...

Mi van, ha valaki nem akarja, hogy a gyereke az óvodában egyen? Hanem otthon a családdal.

Figyelt kérdés

#óvoda #ebéd #közös ebéd #házi étel
2023. febr. 28. 04:43
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
92%

Na meg azért a HO se úgy néz ki, hogy amikor véletlenül alszik a gyerek egy órácskát, akkor gyorsan dolgozom egy kicsit, aztán arra a napra le van tudva.

Megnézem, ki tud érdemi munkát végezni úgy, hogy közben egyedül felügyel egy bölcsis-ovis korú gyereket.

2023. márc. 1. 17:16
 32/47 A kérdező kommentje:

Nem számít a KÖTELEZŐSÉG szempontjából, hogy ÁLTALÁBAN nincs mód a gyerekekkel otthon lenni.

Az számít, hogy aki úgy akarja, hogy NE legyen kötelező, azt miért kötelezik. TÖRVÉNNYEL.

A kisdedóvót a szegény dolgozóknak találta ki Brunszvik, hogy ne hánykolódjanak az utcán felügyelet nélkül szerencsétlen gyerekek.

Miért nem SZABAD, minden magyarázat nélkül kihagyni az intézetesítést legalább iskolás kor alatt?

Aki meg AKARJA -akármiért-, annak meg AZ legyen SZABAD, hogy vihesse óvodába a gyerekét.

Itt a SZABADSÁG és a KÉNYSZER ellentmondásáról van szó.

MINDENT adjunk meg a gyerekeinknek, csak a SZABADSÁGot ne?

Nem érdekel, hogy ki hogyan oldja meg a SAJÁT problémáit, de MÁSOKAT ne kényszerítsenek EGYFORMÁN élésre.

2023. márc. 1. 18:12
 33/47 anonim ***** válasza:
80%
Én így már értem a Kérdezőt sőt egyet is értek. Az a válaszoló vagyok aki kétszer is javasolta írjon kérvényt. Ez esetben viszont azt az országháznak címezze!:) De nyilván erre sincsen formanyomtatvány egy demokráciában.:/ Sajnos az egész oktatásrendszer arra épül, hogy a szalagra "gyártsa" az embereket...ki kell termelni a munkásosztályt, hogy működjön a termelés...
2023. márc. 1. 19:46
 34/47 anonim ***** válasza:
73%

29: "Nincs óvodás gyerekem, csak kérdeztem."

Magyarul egy ócska troll vagy.

2023. márc. 2. 01:00
 35/47 anonim ***** válasza:
90%
Tehát nem az a kerdés, amit kiírtál, hanem hogy miért kötelező az ovi. Miért nem lehetett így kiírni?
2023. márc. 2. 08:56
 36/47 A kérdező kommentje:

34.

Olvassa el a kérdést.

35

De igen, az a kérdés, ami.

2023. márc. 2. 11:05
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

Az óvoda azért lett egységesen kötelező, mert másképp nem lehet még ennyire sem szocializálni a putris, bántalmazó, rossz környezetből érkező gyerekeket, mert a szüleik nem viszik őket oviba, de ha kiemelnének gyerekeket, hogy márpedig nekik járni kell oviba, mert otthon sz*r nekik, nem kapnak enni, nincs meleg, nem tanulnak meg kezet mosni, akkor csak a hercehurca, jogi viták, hasonlók mennének. A védőnő is ezért lett egységes, a normális családok, akiknek nincs rá szüksége, kibírják, de a putrisok sem tudják lemondani, így legalább néha rájuk néz valaki.

Most lehet vitatkozni azon, kell-e óvoda egy 3 év felettinek, de ez a törvény és kész, amit a fentiek miatt hoztak meg.

2023. márc. 2. 13:09
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
33 voltam utoljára, szerintem pont azért írta így ki a kérdést mert tisztában van vele, hogy itt kötelező,csak az ebéd és a 4 óra részét "nem érti". Mint írtam a 4 órára lehet engedményt kapni, viszont az étkezésnél ha szavaznom kellene az ovis ebédet pártolom sok előnye van amit tapasztalatok az évek alatt...
2023. márc. 2. 17:08
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

"Az számít, hogy aki úgy akarja, hogy NE legyen kötelező, azt miért kötelezik. TÖRVÉNNYEL."

Azért kedvesem, mert olyan kóros módon elszaporodtak a fészbúkon és más internetes fórumokon szocializálódott fényevő és tsai istenbarmai, hogy az már társadalmi szinten is veszélyes. És pont ezek azok, akik nem adnák oviba a gyereket, ha nem lenne kötelező, mert ők jobban tudják, mi kell egy gyereknek.

2023. márc. 3. 08:30
 40/47 Moric15 válasza:
21%
Költözzetek ki a Lajtától nyugatabbra, ott vihet be bármilyen ételt - de biztosítanak is neki, ha pl. allergiás vagy táplálkozási problémája van - ráadásul hagyomány pl. szülinapi zsúrra tortát vinni - akár amit anyuka vagy a nagymama sütött - a csoporttársaknak. Unokám ősszel megy iskolába, már a bölcsöde is ilyen rendszerű volt - pontosabban bölcsöde+óvoda egyben, és soha semmi probléma az étkezésből.De másik unokáim Németországban élnek, ott is símán vihető be étel. Csak orbanoisztánban vannak ilyen hülye előírások és sorra ételmérgezések iskolában-óvodában amiknek ráadásul furcsa módon soha nem derül ki az okozója.
2023. márc. 3. 09:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!