Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha valaki nem tolti ki oviba...

Ha valaki nem tolti ki oviba keruleskor az anamnezist, annak mi lesz a kovetkezmenye?

Figyelt kérdés
Eleg szemelyes kerdesek vannak benne. Miert olyan fontos ezt kitolteni? Mire jo? Mit csinalnak ezekkel az adatokkal? Mit tudnak tenni azzal aki nem tolti ki?

#kérdőív #Anamnezis
2023. jan. 12. 17:40
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
82%

"Mit tudnak tenni azzal aki nem tolti ki?"

Csak a gyerekeddel tolsz ki vele..

Az anamnézis arra jó, hogy a valamilyen "veszélyeztetett" gyerekekre jobban odafigyelhessenek.

És ez nem annyit jelent, hogy akiknek a családjában gond van.

Hanem pl: ha valakinek a mozgásfejlődése nem tankönyvi módon zajlott, ott figyelni kell, hogy nem-e okoz pl: figyelemzavart egy fenmaradt reflex.

Vagy például a szoptatás meghiúsulása is jelezhet több problémát.

Ha úgy érzed túl személyes, akkor különösen fontos, mert ez azt jelenti, hogy esélyes hogy van ott valami.

2023. jan. 12. 19:01
 12/40 anonim ***** válasza:
11%

"ha valakinek a mozgásfejlődése nem tankönyvi módon zajlott, ott figyelni kell, hogy nem-e okoz pl: figyelemzavart egy fenmaradt reflex."

Na,ezt majd pont az óvónők fogják megállapítani. Nem akarok senkit megsérteni, nekem is van pedagógiai végzettségem. Tudom, miről beszélek. Ez a neurológus, gyógypedagógus feladata esetleg. Az óvónő esetleg elmondHATja a meglátásait..DE ne annak a fényében alkosson véleményt, hogy a gyerek túl korán/későn mászott...

2023. jan. 12. 19:05
 13/40 anonim ***** válasza:
96%

Főleg a gyerekre vonatkozó kérdések vannak.Semmi extrém.

Azt pld tudom (tapasztalatból), hogy a gyors mozgásfejlődés okozHAT beszédfejlődésben gondokat.Nálunk pld okozott és ennek hála került be aztán logopédushoz középsőbe és most már hordjuk magánba is logopédia +torna egyben.Hihetetlen mit értek el vele már negyed év alatt is.Mire oda ér, hogy suliba megy behozza azokat a lemaradásokat amiket be kell.ÉS ez közös eredménye az óvónőknek, óvodának és a logopédusoknak.

2023. jan. 12. 19:09
 14/40 anonim ***** válasza:
92%

Személyes kérdések.

Készülj fel, hogy az oviban, ennél sokkal személyesebb dolgokat is meg fognak tudni rólad az óvónénik, mert a legtöbb kisgyerek bizony ha jól érzi magát, akkor bizony csacsog-mindent is amit otthon lát, hall, ami történik.

2023. jan. 12. 19:15
 15/40 anonim ***** válasza:
82%

"Na,ezt majd pont az óvónők fogják megállapítani"

Nehéz elhinni, hogy pont neked van pedagógus végzettséged.

Vagy van, de sose dolgoztál benne és egy SSC-ben dolgozol a bölcsészdiplomáddal...

Az anamnézist az óvodai GYÓGYPEDAGÓGUS, FEJLESZTŐ PEDAGÓGUS elemzi ki.

Ha nincs az adott ovinak saját, akkor a körzetileg illetékes pedagógiai szakszolgálat utazó gyógypedagógusánál landolnak a kérdőívek.

2023. jan. 12. 19:19
 16/40 anonim ***** válasza:
20%
Ok, nem egy országban élünk, így most neked van igazad. Nálunk nem így működik a rendszer.🖐️
2023. jan. 12. 19:22
 17/40 anonim ***** válasza:
10%
Semmi. Én kihagytam azokat a kérdéseket, amire nem szerettem volna válaszolni.
2023. jan. 12. 20:05
 18/40 anonim ***** válasza:
3%

Arról csak nem én tehetek már, hogy nem kértek ilyet. De ja biztos megérdemeltem a lepontozást, köpködjetek is meg, légyszi... 🤦‍♀️😂

3#

2023. jan. 12. 20:15
 19/40 anonim ***** válasza:
88%

18, talán a kérdésre válaszoltál?

Nem. Akkor? Miért csodálkozol?

Egyébként nem kell kitölteni... Hány, de hány ilyet láttam. Közülük szoktak jellemzően kikerülni azok, akik iskola előtt közvetlenül csodálkoznak, hogy "de hát, miért nem szólt senki, hogy a gyerekkel baj van".

Nos akit annyira nem érdekel a gyereke, hogy egy ártalmatlan kérdőívet se bír kitölteni...

A KOFA is ilyen. Hazudik a szülő a gyerek beszédfejlődéséről, mert cikinek érzi a valóságot, utána meg hápog, hogy miért nem kap logopédiai ellátást a gyerek. 🙈

2023. jan. 12. 20:21
 20/40 anonim ***** válasza:
79%

19, ó az igazi nem ez, hanem amikor beutalják hozzánk a gyereket és anyuka/apuka közli, hogy neki erre aztán nincs ideje, nem fogja hozni többet.

Vagy az is jó, amikor a gyerek adhd-s és a kedves szülő az öltözőben a kezébe nyomja a mobilt. Minek is dolgozunk! 🤷

2023. jan. 12. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!