Milyen kovetkezmenyei lehetnek a baba eroltetett jaratasanak?

Nem tudsz velük mit tenni.. Van egy ismerősöm, aki ugyan ezt csinálta. Koraszülőtt a gyereke, a korautógondozó doktornő is rengetegszer elmondta nekik, hogy nem szabad. Ő konkrétan ezt mondta: “tudom, hogy nem szabad, de annyi mindenre rámondják már, hogy nem érdekel”.
Próbáltam hátulról hatni rá, megosztottam ezzel kapcsolatos cikket, belikeolta és mindent csinált tovább.

Gerincssérüléssel kezdve bármi.
Nem szabad!

Azért nem lépked még, mert nem elég erős hozzá a vázszerkezet, nincs még olyan egyensúlyérzéke stb. Sajnos, később a gerince bánhatja. Sokszor tapasztalom ezt én is a környezetemben, illetve az erőltetett ültetést is, mikor a baba még nem is tud semennyire sem ülni.
Nem szabad, hagyni kell őket, hogy maguktól kezdjenek mindent csinálni :)

Az, az igazság, hogy ennek a következménye, inkább kB. huszonéves korban jelentkezik majd, és nem pl. 6-7 évesen.
Gerincferdülés ami persze fájdalommal jár. Csigolya elmozdulás. Van orvos a családban, ezeket ő mondta nekem. De, azt is hozzátette, hogy ilyenkor már senki sem arra gondol, hogy ez biztosan amiatt történt, de sajnos nem kizarható.
Van egy barátnőm, ő és az édesanyja is mesélte, hogy a nagyija állandóan felállította kiskorában, és nagyon görbe lett a lába, ami már kiskorában látszódott, és előtte semmi gond nem volt vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!