Óvónőknek mit adtok karácsonyra?
Ez az első év, hogy egyénileg adunk ajándékot. Szerintem baromság, mert közösen sokkal jobb, értelmesebb ajándékot lehetne adni jóval kisebb anyagi ráfordítással, de a csoport fele nem akar közösködni, így a másik fele is maradt abban, hogy mindenki oldja meg maga. Így még nem jártunk, pedig harmadik gyerek, de a többieknél alap volt, hogy összedobjuk a pénzt ajándékra.
Ugyhogy most itt vagyok, 2 óvónőt és 2 dajkát kellene megajándékozni. Valami értelmessel vagy legalább hasznossal, aminél nem gondolja hogy bár inkább ne adtam volna semmit. És persze ne kerüljön egy vagyonba.
Hát nem értem ezt a felfogást.
Szerintem ez azért van, mert így akarnak egymásra licitálni, ki mit ad, nálunk is voltak ilyenek...
Aki meg mondjuk nem teheti meg, hogy több ezerért vegyen az óvónőnek ajándékot, az meg érezze szarul magát...
Én az óvónő helyében megmondanám, hogy nem tartok igényt ajándékra. De hát ilyet nem fog tenni.
Tavaly egy-egy doboz bonbont vettem (1 Raffaello 1000 Ft környéke) + a gyerekem rajzolt képeslapokat és arra írtuk a karácsonyi jókívánságokat. Ennyi. Nem kell ezt túlgondolni!
Szerintem itt a gesztus fontosabb, mint a pénzbeli érték.
Férjem tanár. Ő a gyerekrajzoknak nagyon szokott örülni, vagy bárminek, amit a gyerkőc önmaga készít. Max egy bonbon vagy teaválogatás vagy egy üveg bor és ennyi.
Tavaly igaz nem szaloncukor, hanem merci-t vitt a lányom.
A pedagógusoknak egyenként rajzolt is, amit a fólia alá lehettt csúsztatni
"Aki meg mondjuk nem teheti meg, hogy több ezerért vegyen az óvónőnek ajándékot, az meg érezze szarul magát..."
De miért kéne rosszul éreznie magát? Ezt csak anyuka beszéli be magának.
Én nem adtam külön soha semmit, se védőnőnek, se bölcis gondozónak, se ovónőnek. Meg dajkának, persze...
Ha volt közös ajándék, beadtam, ha nem volt, akkor nem kapott tőlünk semmit. Nem azért, mert nem telik rá, hanem mert nem értek egyet azzal, miért kellene egy félidegennek szülinapra, névnapja, karácsonyra bármiféle ajándékot adnom (nézd meg, hány olyat olvasol, hogy a felnőttek családon belül sem ajándékoznak egymásnak pl. karácsonyra, csak a gyerekeknek, akkor nem adsz anyádnak meg a testvérednek semmit, de az ovónőnek meg igen, nem abszurd?). Kapjon valamit pedagógusnapra, vagy ha eröltetik a közös ajándékot, akkor máskor, de azért nehogy már mindenkinek mindenféle alkalomra ajándékot kelljen vinnie az oviba-bölcsibe, mert mi lesz, ha nem.
El kell engendi ezt az egymáson túllicitáló divathullámot, meg mások véleményét. Nem csinálok olyat, amivel nem értek egyet, csak mert jaj, mit gondolnak majd az ovónők meg más anyukák.
Semmit nem adunk.
Ennyi erővel adhatnánk a doktor néninek is, a postasnak is és a buszsofőrnek is.
A munkáját végzi.
3 gyerekem van, egyiknél sem volt se egyedileg se csoportosan. (Vagyis 1-1 kivétel mindig volt, mikor cukimuki anyuci nem bírt magával)
Nekem ez nagyon nem jön be.
Most ha mindig minden gyerek minden alkalomra pályafutása alatt ajándékozná, szerinted mennyit fog megtartani? Vagy 3év múlva, mire új csoportja lesz, mennyjre fog emlékezni?
"Nsgson távol allok a buzgomocsingtól"
Minden buzgómócsing ezt gondolja. Ember, te még a közös ajándékon túl is vinni akarod a saját kis ajándékod, mintha szükségük lenne rá, mert nem lenne elég nekik a közös, mert feltétlen kell, hogy lássák, hogy XY anyukája mennyire hálás :D
Na ez az igazi s*ggnyalás, csak nem veszed észre.
13-as vagyok. Én pl nem kötelező jelleggel adok ajándékot, hanem azért mert tényleg hálás vagyok, hogy napi 8 órában foglalkoznak a gyerekemmel. Igen, nálunk tényleg figyelnek rájuk, rengeteget foglalkoznak velük (szuper nevelőket/dajkákat fogtunk ki).
Azért ezt a napi több órás gyermekfelügyeletet nem hasonlítanám a postás munkájához. Védőnőt, orvosnőt évente 1-2x látjuk, ők nyilván nem kapnak semmit, de a fejlesztőpedagógusaink is megérdemelnek egy kis apróságat. Csak annyit, hogy érezzék, hálásak vagyunk nekik.
Suliban már biztosan nem fog minden tanár ajándékot kapni, de most amíg csak 3-5 emberről van szó, addig én szívesen ajándékozok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!