Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvónőknek mit adtok karácsonyra?

Óvónőknek mit adtok karácsonyra?

Figyelt kérdés

Ez az első év, hogy egyénileg adunk ajándékot. Szerintem baromság, mert közösen sokkal jobb, értelmesebb ajándékot lehetne adni jóval kisebb anyagi ráfordítással, de a csoport fele nem akar közösködni, így a másik fele is maradt abban, hogy mindenki oldja meg maga. Így még nem jártunk, pedig harmadik gyerek, de a többieknél alap volt, hogy összedobjuk a pénzt ajándékra.

Ugyhogy most itt vagyok, 2 óvónőt és 2 dajkát kellene megajándékozni. Valami értelmessel vagy legalább hasznossal, aminél nem gondolja hogy bár inkább ne adtam volna semmit. És persze ne kerüljön egy vagyonba.

2022. nov. 21. 12:05
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos valaki örül annak, ha lesz étel az asztalon karácsonykor nem,hogy még ajándék az óvónőnek! Főleg a mai világban!
2022. nov. 21. 17:53
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva én kivagyok ettől az egész ajándékozosditól... és nem azért mert ne szeretnék adni, vagy ne lennék elégedett az óvónőkkel, vagy ne lennék nekik hálás. De fel nem foghatom, hogy miért kell nekik ajándékot adni karácsonyra. Pedagógus nap oké, ballagás oké. De karácsony?

Nálunk olyan összegek röpködtek hogy teljesen kiborultam. 30 ezer forintos utalványt dobjunk össze mind a 4 csoportban lévő felnőttek. Oké valóban nem vágna a földhöz, mert 25 főre levetítve nem akkora összeg, de az elvi részével van bajom. Felmerült a gyerekek képeivel készült falinaptár... hát én hangosan felröhögtem, hogy miért akarnák otthon is őket nézegetni. Oké szeretik őket, na de van saját családjuk akiknek szívesebben nézegetik a fotóit.

Szerencsére végül megegyeztünk a bőségkosárban és mindenki azt tesz bele amit tud, vagy gondol.

Persze van aki nem közösködik és egyénileg oldja meg. De én legszivesebben egyáltalán nem adnék. Pedig azt gondolom, hogy nagyon szuper óvónők vannak nálunk, de nem hiszem, hogy ezért nekem minden karácsonykor, névnaponon és egyebeken pénzt kéne költenem rájuk.

Nekem is hivatásom van. A betegek imádnak mert akkor sem vagyok bunkó, amikor a beteg az. És még a legmorcosabbakból is ki tudok váltani mosolyt. De soha egy csokit el nem fogadtam tőlük. Adja az unokájának, gyerekének, a szomszédnak, bárkinek csak ne nekem. Mert a munkámat végzem, és azért mert szeretem, nem a karácsonykor leeső csokikért. Egy kedves szó, egy "de jó, hogy újra ön van itt" nekem bőven elég jutalom.

Egy ízig-vérig óvónő biztosan hasonlóan gondolkodik és nem várja el az ajándékokat pláne nem a mai helyzetben.

Egyébként több pedagógus ismerősöm van és tele a padlásuk az évtizedek alatt felhalmozott apróságokkal, amit nem dobnak ki mert tiszteletlenség, de semmi hasznát nem veszik és évente pakolják balról jobbra.

2022. nov. 22. 05:48
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még az jutott eszembe, hogy nekem csak egy gyerekem van. De akinek 3, az már nem 4 hanem 12 óvónőnek/dadusnak vegyen?
2022. nov. 22. 05:57
 24/28 anonim ***** válasza:
81%
Pont akkor fogok óvónőnek, tanárnak vagy bárkinek ajándékot adni, mikor anyám a gyárban is kap ajándékot azoktól, akik azt a nadrágot vették meg, amit ő varrt...
2022. nov. 23. 10:00
 25/28 anonim ***** válasza:
61%

Az a baj, hogy pont az ilyen külön ajándékozós meg mindenre ajándékot adni akaró anyukák gerjesztik ezt az egész dolgot, viszik minden alkalomra a kis sz*rjaikat, aztán már lassan az ovónők is elvárják az ajándékokat, meg kialakítják azt a szokást, hogy vinni kell valamit, mert te vagy a rossz szülő, ha nem viszem.

De sajnos vannak ilyen nyalizós, sajtkukac jellemek, akik az élet más területén is hasonlóan viselkednek.

2022. nov. 23. 10:05
 26/28 anonim ***** válasza:
50%
Amiknek én nagyon örültem: utalvány: dm,rossmann,h und m, valamelyik plázának a vásárlási utalványa, mozi kupon, édesség, asztaldísz, illatgyertya -ezeket persze nem egy valaki adta, hanem csoportszinten kaptam
2022. nov. 24. 20:48
 27/28 anonim ***** válasza:

Semmit, minden szarért szólnak, ha fáradt ha nem eszik...stb

Van mire költenem nem fogok még rájuk is pluszban költekezni.

2022. nov. 29. 13:58
 28/28 anonim ***** válasza:

27: Az miért baj, ha szólnak, hogy pl. nem evett? Így legalább tudja a szülő, hogy hazaérve szorgalmazza azt az evést, ne maradjon éhes. Ezt én megértem.

Azt mondjuk tényleg nem, ha pl. azzal jönnek, hogy nem aludt. Hát, Istenem... Nem minden gyerek alszik.

2022. nov. 29. 14:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!