Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van aki meg tudta oldani,...

Van aki meg tudta oldani, hogy 5-6 èvesen nem vitte az oviba a gyereket? Milyen okkal oldotta meg?

Figyelt kérdés

Azt olvastam a szülőnek joga van ahhoz, hogy a gyereket ne vigye oviba ès otthon kèszítse fel az iskolára.

Ki mit tud erről?

2022. márc. 16. 11:42
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
79%
Nem mellesleg majd magántanulót csinálsz belőle az iskolában is mert folyton beteg lesz?
2022. márc. 16. 13:34
 22/33 anonim ***** válasza:
75%

Multinacionalis cegnel vagyok penzugyes (tehat nem gyartosor) es hozzaszolnek. 2 ovis gyerekem van, ami azt jelenti, hogy havi 2 hetet minimum otthon kene legyek veluk ilyen-olyan betegseg cimszoval, ami nalunk azt jelenti, hogy egy kedves kollega 12 orazhat helyettem ezeken a heteken :)

Mert attol, hogy en nem vagyok, annak a munkanak nalunk kesz kell lenni, mi nem iratokat tologatunk A-bol B-be.

Szerintetek mennyire erdekli a kedves gyerektelen vagy akar gyerekes kollegakat, hogy jaj szegeny Jenoke folyton visszafertozodik az oviban. Nem baj, maradj csak otthon nyugodtan egy extra hetet az egeszseges csak meg kicsit kohogo gyerekeddel, majd mi toljuk az igat addig :)

Szerencsere ezt a problemamat most megoldotta a covid, mert lett home office.

Angliaban ugy oldjak ezt meg, hogy elengedtek az egeszet, es viszik betegen is, ha kell. Megy az adok-kapok, de legalabb be tudja tolteni az ovi a gyerekmegorzo funkciojat, mert igazabol az, csak mostanaban szeretik oktatas-nevelesi intezmenynek nevezni, amitol rohogo gorcsot kapok.

Kerdesre valaszolva en ugy oldottam meg, hogy ahogy bekoszontott a covid es mehettem HO-ba, egyszeruen a covid-ra hivatkozva kivettem oket. Egyaltalan nincs szukseguk arra a tarsasagra, mivel ketten vannak kis korkulonbseggel, es nem is tanulnak ott semmit, de attol meg mas gyerek szamara mas ovi hasznos lehet.

2022. márc. 16. 13:42
 23/33 anonim ***** válasza:
74%

Én mondjuk szerencsére tudok home office dolgozni, szóval itthon tartom a gyereket, amíg teljesen el nem múlik a köhécselés/orrfolyás, de attól még nem gondolom azt, hogy a gyereknek jobb lenne itthon maradnia iskolás koráig. Lehet, hogy ez gyerekfüggő, de én pl mellette baromira nem tudok hatékonyan dolgozni itthonról, igenis akadályoz a munkában, mert még kicsi, nem érti meg, hogy anya most nem tud vele foglalkozni, amikor ott van mellette. Ugyanakkor ő meg nagyon szeret oviba járni, hiányolja a kis barátait és amikor tényleg csak annyi baja van, hogy folyik az orra, akkor energiája is van bőven és azt tényleg nehéz úgy lekötni érdemben, hogy nekem a 9 órás munkaidőben, akármennyire is rugalmas és jó fej a főnököm, de elérhetőnek és válaszkésznek kell lennem. De minthogy most a vírus miatt zéró tolerancia van és a csöpögő orrú gyerekkel is visszafordítanak az ajtóból, ezért nem opció, hogy az év felében, szeptembertől májusig, amíg ez a náthás időszak tart, végig táppénzen meg szabadságon legyek. Akkor faxnak mentem vissza dolgozni, ugyebár?

Amúgy meg persze, nem mindegy, hogy az 5 éves vagy a 8 éves a beteg, ugyanakkor szerintem az még inkább nem mindegy, hogy az 5 éves hagy ki 2 hét játékot az oviban, vagy a 8 évesnek kell a 2 heti kiesett matek tananyagot bepótolnia mások jegyzeteiből. Inkább az oviban legyen ennyit beteg, és erősödjön meg az immunrendszere, mint majd az iskolában szenvedjen és legyen hátránya emiatt a tanulmányaiban.

2022. márc. 16. 13:50
 24/33 anonim ***** válasza:
66%

Hát én meg gyárban dolgozom és pont le se 💩ják mennyit hiányzok. Akkor hogy is van ez? 5 éves sír ha beteg? Kisfiam nincs 3 de nem sír meg szenved. Egyszer volt lázas beteg. Akkor se sírt. Amúgy álltalában taknyos, köhög. Nem is értem aki ezen vekeng. Én nem csinálok belőle problémát. Ez van. Tudtam hogy ezzel jár. Meg legtöbb betegség tünet előtt már fertőz. Uh édes mindegy h mikor taknyos már nem viszik be.

Veszélyhelyzet már nincs. És nem, nem tudsz neki annyit adni. Gyerek közösség? Szocializálás? És nem egy kis játszi nem váltja ki

2022. márc. 16. 14:14
 25/33 A kérdező kommentje:
Igen sír mert autista nem birja ha beteg.
2022. márc. 16. 14:23
 26/33 anonim ***** válasza:
62%
Gondoltam, hogy ilyesmi is lehet a háttérben... De nem hiszem, hogy jót teszel azzal, ha kiveszed a közösségből. Általában átlagos gyerekeknél is lemaradást hoz magával szociális téren, ha magántanulók lesznek. Akkor is, ha eljártok játszóházba heti kétszer meg ki a térre találkozni a szomszéd Pistikével vagy valami fejlesztő foglalkozásra. Nem ugyanaz, mint az oviban bandázni, szerepjátékozni nap mint nap ugyanazokkal és közösen betartani a szabályokat. És ez az a korszak, ami sokat számít, hogy később könnyebben vegye a sulis közösségbe illeszkedést, mert az már ilyen téren is nehezebb lesz, mint az óvóda, ahol több figyelem jut egy gyerekre. Tipikus a visszaesés elsőben, a fiúknál mindenki kakaskodik, hogy kialakuljon valaki hierarchia, a lányoknál pszichoszomatikus izék jönnek elő, mert jön a klikkesedés... közben már nincs idő enni meg aludni, viszont sokat kell egy helyben ülni... elsőben mindenki újra keresi a helyét, és annak van csak igazán nehéz dolga, aki még a hangzavartól is elszokott meg a központi szabályoktól. Szóval ezt azért gondold át, hogy érdemes-e elodáznod valami képzelt félelem miatt. Hiszen azért már csak március van, ilyenkor remélhetőleg már kifelé szoktunk jönni a mindenféle göthösségből.
2022. márc. 16. 15:13
 27/33 anonim ***** válasza:
48%

Olyan hülyesèget ne ìrj mar kèrlek, hogy a magàntanulok le vannak maradva szociàlis tèren. Hol làttàl te magàntanulòt?

Nem csak az intèzmènyben szerzett emberi kapcsolatok szàmìtanak! A kötetlen talàlkozàsok ugyanolyan jòl fejlesztenek.

2022. márc. 16. 16:15
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Rokonságban van.
2022. márc. 16. 16:25
 29/33 anonim ***** válasza:
84%

Persze, kérdező, te könnyen vágod oda, hogy nem kell gyereket vállalni, ha eltartja a feneked a pénzes férjed, de ha mindenki így állna a dologhoz, hogy csak home office-os munkahelyről lehet menni szülni, akkor nem lenne, aki megsüsse neked a kenyeret, meg akkor kiszolgáljon a boltban, legyártsa a gyereked pelenkáját, sőt, lehet, hogy tízszer ennyi nő repült volma rá a férjedre, mert mellette tudott volna csak szülni, ő meg talált volna jobbat és neked nem lenne gyereked :D

Felejtsétek már el ezt a "nem kell gyereket vállalni, ha nem tudsz havonta egy hetet táppénzen lenni" szlogent. Tök abszurd, amit írtok.

2022. márc. 16. 21:09
 30/33 anonim ***** válasza:
73%

Az én fiam is állandóan beteg volt, egyikből esett a másikba.

Volt Bölcsis, most nagy csoportos. Idén először tapasztalatom hogy megerősödött az immunrendszere. Most ha betegen viszik be az oviba a másikat, akkor sem kapja el. Decemberben volt hogy benne volt az 5 egészségesben, a többi mind otthon. Ilyen éveken át nem volt. Viszont remélem ez az erős immunitás megmarad suliban is, hisz pont azt értem el, hogy már egyre ellenállóbb annyi mindennel találkozott.

Bölcsisen 2 hétig volt náthás, most egy éve a sima nátha 4 nap nála. Régen 10 napig volt lázas és sokszor volt láza.

Most csak a súlyosabb esetnél van láza.

Ha csak suliban találkozik betegségekkel, akkor fog hiányozni, és akkor lesz mit bepótopni

2022. márc. 16. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!