Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van aki meg tudta oldani,...

Van aki meg tudta oldani, hogy 5-6 èvesen nem vitte az oviba a gyereket? Milyen okkal oldotta meg?

Figyelt kérdés

Azt olvastam a szülőnek joga van ahhoz, hogy a gyereket ne vigye oviba ès otthon kèszítse fel az iskolára.

Ki mit tud erről?

2022. márc. 16. 11:42
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

5 válaszoló. Akkor ne szüljön bakker.

Egy beteg gyereknek az ágyban a helye, nem az utcán, főleg mást. lefertőzni, mert a virus bizony mèg 1 hèt után is elkapható.

2-3 nap ki se gyógyul a gyerek, csak mert jobban van, tele van gyógyszerezve.

Igen felelőtlenek, mert tisztában vannak azzal, hogy a kölyke beteg, ès mègis visszaviszik az oviba. Vegyen ki tp,vagy szabit oldja meg, de ne játszon más egèszsèges gyerekek egèszsègèvel.

2022. márc. 16. 12:21
 12/33 anonim ***** válasza:
58%
Plusz ha mindenki csak a tök egészséges gyerekét küldi oviba,akkor kevesebb lenne a betegség is.
2022. márc. 16. 12:30
 13/33 anonim ***** válasza:
80%

Példa: a mi lányunk 2 hete (!) van itthon vírusos felső légúti fertőzéssel! És még mindig köhög.

Megtehettük volna, hogy visszük, de nem. Gyógyuljon meg.

Aztán majd visszafertőződik az oviban 3 nap múlva...

Pedig neki fontos lenne jánia, elkezdődött neki a heti 3x gyógypedagógiai fejlesztés az oviban. Még 1x sem tudott részt venni rajta!!!

Persze mi gyárban dolgozunk, váltott műszakban, mi megtehetjük, hogy nem visszük hetekig. Mert valamelyikünk mindig itthon van.

De nem mindenki teheti meg sajnos.

2022. márc. 16. 12:37
 14/33 anonim ***** válasza:
82%

Na akkor a normális egzisztencia kérdéshez:

Két diplomás szellemi foglalkozású nő vagyok, középvezetői beosztásban. A napjaim java része azzal telik, hogy értekezletből értekezletre megyek, rengeteg a határidőm, pénzügyi feladat ami dátumhoz van kötve, stb. Nem tudok minden egyes alkalommal kiugrani ha beteg a gyerek. Ettől még persze nem viszem betegen közösségbe, de ez eddig csak a jó szerencsén, meg a nagyikon múlt. El tudok képzelni olyan esetet amikor egyszerűen nem tudom megoldani, remélem minél később következik ez be, csak azért írtam hogy lásd, nem csak a sor mellett fordul elő. Ja, kitalálom, aki gyereket akar, ne menjen felelősséggel járó poziba..

2022. márc. 16. 12:38
 15/33 A kérdező kommentje:

14/14

A Te esetleges beteg gyereked niattt 32 gyerek beteg lesz. Az okè? Èrtem èn, hogy dolgozni kell, de ne más ártatlan gyerek szívjon már ezèrt aki egèszsèges jár az oviba.

Van babysitter, nagyszülő szerintem meg lehet oldani, már aki akarja.

2022. márc. 16. 12:41
 16/33 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező puffoghatsz ezen , ez mióta világ a világ, így van. 35 éves vagyok,mikor én voltam ovis akkor is csinálták ezt. A megoldás akkor sem az, hogy a gyereked kiveszed emiatt.
2022. márc. 16. 12:48
 17/33 anonim ***** válasza:
82%

Igen, gáz, ha valakik betegen beviszik a sajátjukat (van óvónő barátnőm, akitől hallok cifrákat), de túlzás ezért a tiédet otthon tartani, mert ez mindenhol máshol is így lesz egész munkahelyig.

Egyébként én kettőt nevelek sajnos egyedül, sosem mentek betegen, de nem is voltak annyit betegek, hogy kirúgtak volna. Ha ennyire beteges, annak valami oka van, inkább azt kellene kivizsgáltatni. (Én is most voltam a gyerekkel, hogy miért fáj a feje, dokink simán továbbküldött és az ingyen vérvételből kiderült, hogy vashiányos, de néztek egy csomó vitamin/ásványianyag-szintet neki.)

2022. márc. 16. 12:55
 18/33 anonim ***** válasza:
85%

Majd akkor hiànyzik, ha tétje lesz

Az iskolából…

Minden gyereknek àt kell esnie ezeken a betegségeken.

Nálunk tilos bevinni taknyosan, köhögve

Vissza is fordítanak!

Ennek ellenére 2 hetente beteg a gyerekem.

Úgyh felesleges puffogni.

2022. márc. 16. 13:08
 19/33 A kérdező kommentje:

Közben megtaláltam a megoldást ( kèrelmet adtam most be a veszèlyhelyzetre tekintettel) most olvastam, hogy másnak erre való tekintettel megadták.

Megpróbáljuk.

Azèrt nagyon nem mindegy, hogy egy 8 èves gyerek beteg vagy egy 5 èves szenved, sír mikor beteg. Ha tudom nem viszem semmit se ad az ovi amit anyakènt ne tudnèk megadni, sőt többet nyújtok neki magán fejlesztèsekkel hetente.

2022. márc. 16. 13:25
 20/33 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező!

Valahol igazat is tudok adni és nem is.

Elsősorban ez a felfogás, hogy aki nagyon akarja megtudja oldani.

Ez egy oltári nagy baromság.

Nagyon sokan nem tehetik meg, hogy hetekig otthon legyenek a gyerekkel. Sokaknak nincs nagyszülő, rokon a közelben, vagy a nagyszülő is még dolgozik, nem tellik babysitterre.. Stb stb.

Írom ezt úgy, hogy 3 gyermekem van, ahol a nagy 7 lesz, visszatartott, nonstop beteg amióta elkezdtük az ovit 3.5 évesen.. Jelenleg 5 hetet volt itthon felsőlégúti betegen..

Ebben a tanévben 1x4 hetet és 2x5 hetet volt(ak) itthon. Plusz a szünetek..

Megtehetem, hogy itthon vagyok velük, mert a legkisebb 15 hónapos még csak.

De én is rohadtul ki vagyok akadva, mikor elsősorban olyan viszi betegen aki szintén otthon van.. A lányom csomó fejlesztésről lemarad (sni) Fogalmam sincs hogyan fogja bírni az iskolát, hogy ennyire beteges.

De abban nem tudok egyet érteni, hogy mindig mindenki megtudja oldani, hogy otthon maradjon a gyerekkel vagy, hogy szerinted mindenkinek van segítsége.. Megtudja oldani home officeban.. Pikk pakk munkát vált, a munakhelye családbarát. Tellik sitterre stb stb.. Mert ebben hatalmasat tévedsz.

2022. márc. 16. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!