Kötelezhetnek arra, hogy hazavigyem a gyereket az
óvodából délben,csak azért, mert otthon vagyok?
Figyelt kérdés
Van egy 4 éves és egy 3 hónapos gyerekem. Az óvónő azt akarja, hogy délbe, ebéd után menjek a gyerekért, mert én otthon vagyok a gyerekkel, de nem bírja felfogni, hogy nem kényelemből vagyok otthon, hanem a kicsivel vagyok, pluez mellette dolgozok (kötött munkarendben, home officeban), és szeretnék délután 2-től délután 4-ig a dolgaimat intézni, esetleg pihenni egy kicsit.
Ez a 4 óra melyik törvényben van, hogy csak annyit kell vigyázzunk a gyerekekre a csoportban? Megmutatnám a szülőknek, hogy vigyék haza a gyerekük, mert nem kötelességünk 4 órán túl fogadni őket. 4 órán felüli időre lehet pénzt kérni állami oviban is? Rögtön elmenne a kedvük attól, hogy ebéd után is bent hagyják, rögtön meg tudják akkor oldani a munka mellett is, ha fizetni kéne érte és nemcsak lepasszolják egész napra.
2021. dec. 21. 10:20
22/33 anonim válasza:
Aki nem dolgozik hanem babával van otthon már miért ne hagyhatná 4 óránál tovább a gyerekét. Ha ennyire utálsz ovónőnek lenni utolsó, menj raktárosnak. Értem hogy jó lenne hazakuldeni a kölyköket és lógni,de b..ssza meg, nem azért van az ovi és fizetnek hogy lógasd a lábad.
2021. dec. 21. 10:27
23/33 anonim válasza:
Kedves 21-es:
Két dolog miatt lettél óvónő: mert ennyi eszed van, hogy egy törvényre képtelen vagy rákeresni (nem tudom, hogy létezik-e, nem is ez a fontos, hanem a tény, hogy képtelen vagy erre).
A másik ok pedig a lustaságod.
Ezért lennél az óvodán túl maximum gyári munkára alkalmas, de van egy rossz hírem: ott 8 órát kell dolgozni és nincs szüneted orrba-szájba.
2021. dec. 21. 10:37
24/33 anonim válasza:
21es akkor volt óvónő,mikor én balett táncos...
2021. dec. 21. 11:26
25/33 anonim válasza:
Én "csak" pedagógiai asszisztens képzést csináltam, abban helyezkedtem el, mert a kicsi városunkban nehéz értelmes munkát találni, így csak arról tudok nyilatkozni. Az óvónő délelőtt nem csak vigyáz a gyerekekre. Ebéd után alvás, aztán legalább fél óra az uzsonna, a végére alig marad bent gyerek. Aki meg igen, az nem zavar sok vizet, mert nyáron udvar, télen asztali játék, semmi extra. Szóval nem is értem. Ha nem alszik vagy zavaró az a gyerek a többieknek, akkor is legfeljebb arról lehet beszélni, hogy találjanak közös megoldást arra, hogy ne zsizsegje fel azt, aki aludna. Azzal a szülővel is csak eddig lehet menni, aki amúgy otthon van a kicsivel. A dolgozó szülő meg nyilván nem tudja elvinni ebéd után. Értjük, hogy van amelyik tényleg tud nyűg lenni, de azért tartsuk már észben, hogy ezt vállaltuk. Az lenne a megoldás, ha össze lehetne vonni alvásra a kisebb létszámú csoportokat és lenne hely a nemalvóknak csendes játékra. De nem az, hogy vidd innen, mert zavar.
2021. dec. 21. 13:19
26/33 anonim válasza:
Nálunk 30 fős csoportok vannak, és fizikailag nincs elég hely ennyi ágy számára a csoportszobában, mivel az asztalok-szekrényeket nyilván nem viszik ki... Ezért akik otthon vannak a kicsivel, azokat megkérik, hogy vigyék haza ebéd után a gyereket. Én is meg tudtam oldani, fél 1 körül már otthon voltunk, akkor letettem a kicsit aludni, semmi gond nem volt ezzel. Ha valaki dolgozik is emellett, még ha "csak" otthonról is, az nyilván nem tudja megoldani.
2021. dec. 25. 09:11
27/33 anonim válasza:
Nem hiányzott neki, hogy így az ovis délutáni foglalkozásokról lemarad ( nálunk ekkor van angol, néptánc, kosárlabda, balett, torna). Vagy visszaviszik ilyenkor otthonról újra az oviba?
Délután, óvi után, ha jó az idő, mentünk a többiekkel játszótérre. Nem mindennap, olyan heti 2-3 nap. Ebéd után az alvás miatt nincs ilyen? Az óvihoz közeli játszoterre már nem mennék vissza otthonról, inkább az otthonihoz közelibe mennénk. Csak így kimarad a közös bandázásból. ;(
2021. dec. 25. 09:36
28/33 anonim válasza:
Aki otthon van és emellett terhes neki délben hazavinni a gyereket, az ne szüljön. Ennyi.
Délután màr nem csinàlnak semmi értelmeset az oviban, alvás és uzsonna van csak, kvàzi gyerekmegőrző, tehàt semmi racionális ok nincs arra, h aki nem dolgozik, az ne vigye haza a gyereket. A legtöbb ilyen anyuka csak le akarja passzolni hülye indokokra hivatkozva...
2021. dec. 26. 21:22
29/33 anonim válasza:
Nehogy már te akar megmondani és eldönteni, hogy ki szüljön és ki nem! A kérdező kistesóval van otthon plusz mellette dolgozik is, úgyhogy nem kell a melléduma.
Egyébként meg attól, hogy valaki szült egy (vagy több) gyereket, még nem szűnik meg nőnek illetve embernek lenni! Nem csak anya, aki onnantól, hogy szült rohadjon meg, nehogy akarjon mag magának egyetlen szabad percet is….🤦🏻♀️
2021. dec. 27. 11:46
30/33 anonim válasza:
Mondjuk ha emiatt csúszik a napiremd, meg a délutáni alvás, aztán este 10 mire elalszik, de reggel kelünk fél 7-kor, az oviban meg tiszta durci meg hiszti miatta, akkor az óvónő szív azzal, hogy hazapaterolja. Ugyan mit zavar az ott, ha amúgy is alszik, anya meg megy érte utána? Engem nem zavart sosem, nem haltam bele, hogy esetleg egy gyerekkel több volt, akiket álomba simogattam. Vagy még egy szalvétát készítek ki az uzsihoz. Min szenvednek ilyenkor? Nem értem. Adhd Móricka más tészta persze, de egy átlagos gyerekkel ugyan mi gond van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!