Kötelezhetnek arra, hogy hazavigyem a gyereket az óvodából délben,csak azért, mert otthon vagyok?
Az óvoda napi 4 órában köteles fogadni a gyereket.
Tévedés! A szülő kötelessége jog szerint, hogy a 3.évet betöltött gyerek minimum 4 órát óvodába járjon.
Ja, milyen kényelmes már az a szülő, aki otthon van a másik újszülött gyerekével és őt látja éppen el. Mióta pihenés egy 3 hónapos gyereket ellátni?! Csak úgy kérdezem. Az meg megint vicces, hogy ismeretlenül megvádoljuk a másikat, hogy biztos hazudik és nem is dolgozik home officeban. Miért ne dolgozhatna? Attól, hogy egyeseknek ez elképzelhetetlen és megoldhatatlan, még simán lehet igaz, én is ismerek ilyen nőket, és?
Ja és lehetőleg ne vadidegenek akarják már eldönteni, hogy a másik vállaljon-e gyereket vagy sem. Pofám leszakad. Aki ilyeneket ír, annak van egyáltalán gyereke?! Azért, mert bent van délutánig az oviban, az egyenlő azzal, hogy anyuci csak pihenget és nem kellett volna gyereket vállaljon?! Aha, végül is nem volt otthon 2-3 évig azzal a gyerekkel 0-24, végül is nem ő rendezi ugyanúgy ovi után és nem is ő fogja nevelni és nem is ő tartozik érte felelősséggel minimum 18 éves koráig. Dehogy, hisz aki bent hagyja délutánig az oviban a gyerekét az csak azért teszi, hogy pihenjen és felesleges volt gyereket vállalnia. Oké.
Bár nem voltam ilyen helyzetben,de ha lennék én is szeretném,hogy egész napos legyen. Fél 9-től fél 4-4-ig ugyan mi baja lesz az oviban? Ja,hogy ovonőnek dolgozni kell??? A kicsit se kell rángatni délben a nagyért,pláne ha beáll, hogy délben ebéd,utána alszik,akkor kellemetken,hogy a kicsi aludna de menni kell a nagyért.
Mivel az ovis ott is csak alszik és mire kel,megy érte anya,és itthon is csak aludna jó esetben (bár az enyém 3 éves kortól itthon már nem aludt) ezért felesleves az anya kényelmét ehhez keverni mert semmi köze hozzá.
14-es: ilyen vagdalkozást én is tudnék, pl. nem mindenki olyan lusta, mint Te, hogy nem dolgozik baba mellett. Igazam lenne? Nem, ezért nem is vágok ilyet a fejedhez.
Én mindkét gyerek mellett dolgoztam végig, távmunkában. Most várom a harmadikat, most a főállásomban már nem fogok, de vállalkozásom van, azt viszem tovább, így most sem maradok munka nélkül.
Kérdező: nem magyarázkodnék. Dolgozom, nem tudom megoldani, ennyi.
14-es, nem mindenki ül otthon a popóján a gyerek 3 éves koráig, amíg a gyerek végignézi a DuckTV aktuális kínálatát.
Én sem mentem CSED-re, a lányom 2 hetes korától dolgoztam. Igaz, nem teljes állásban, és amikor csak lehetett, itthonról. Külsős munkákat nagyon ritkán vállaltam, szerveztem be. De akkor is volt bőven feladatom. És igenis jól esett, ha éppen anyukámék, vagy a férjem lelépett a gyerekkel 1-2 órát sétálni és lehettem olyan lusta anyuka, hogy pihenni mertem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!