A fiatal óvónők tegeznek vagy pedig magáznak titeket?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a fiatal, szinte még pályakezdő óvónők tegeznek vagy pedig magáznak titeket?
Az óvodapedagógusok válaszára is kíváncsi vagyok,ti tegezitek vagy pedig magázzátok a veletek egyidős vagy pedig az idősebb szülőket?
Mi a véleményetek erről?
Ti örültök neki vagy pedig rosszul esik nektek?
Nálunk az oviban tegeződés volt, a suliban viszont magázódnak, és én is sokkal jobban szeretem. Most tudom, hogy sokan nem fognak velem egyet érteni, de az a tapasztalatom, hogy ha a pedagógus tegeződik a szülőkkel, akkor sokkal nehezebb azt a bizonyos határt meghúznia. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, hanem hogy nehezebb.
Amikor elsős volt a lányom, két fiatal, jó fej, tegeződő tanítő nénije volt. A nagy barátkozás odáig fajult, hogy a szülők tavaszra már minősíthetetlen módon támadták be a pedagógusokat mindenért, belekötöttek az élő fába is. Másodikra egy távolságtartóbbat kaptak, ő nem tegeződik, és érdekes módon helyreállt a béke, senki nem kötözködik semmiért (pedig most is lehetne alkalmat találni, ha valaki nagyon keresné). Ez nem azt jelenti, hogy rideg a viszony, én kifejezetten jóban vagyok ezzel a tanítónővel, bármivel kereshetem, iskolához nem szorosan kötődő nevelési problémákat is megbeszélhetek vele. De minden egyes kimondott mondatunk emlékeztet arra, hogy nem vagyunk barátnők, keretek közé van a viszonyunk szorítva, és ez így van rendjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!