Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért lehet olyan nehezen...

Miért lehet olyan nehezen motiválni a mai fiatal óvónőket?

Figyelt kérdés
Idős óvónő vagyok már, a mai fiatal óvónők egyáltalán nem lelkesek, motiválatlanok és nagyon nagyon lusták! Egyszerűen nem is értem! Annak idején mi nagyon lelkesek voltunk, elvállaltunk minden munkát, az idősek pedig örültek nekünk. Ezek a mai fiatalok el is mennek a pályáról, hiába alkalmaznak lelki terrort a vezetők (ordítás) egyszerűen nem is érdekli őket.
2020. aug. 30. 13:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Remelem egy kamu kerdes.

Ennyi fizetesert ki akar dolgozni???

Ha egy vezeto kiabalassal akar barmit is elerni,az meg szanalmas.

2020. aug. 30. 13:53
 2/17 A kérdező kommentje:
Mi sem kerestünk sokkal többet annak idején és eljártam hétvégente felszolgálni! Nem rinyáltam, hogy kevés a pénzt! Aki ezt választja tisztában van vele, hogy nagyon alacsonyak a fizetések.
2020. aug. 30. 14:01
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
Régebben elég volt annyi az embereknek, hogy legyen mit enni meg legyen hol aludni. Mostmár nem a kommunizmusban élünk.
2020. aug. 30. 14:28
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
Igazából szerintem aki valóban szereti ezt a szakmát az a xar fizetés ellenére is marad.Aki nem az meg otthagyja a pályát.Önmagában a xar fizetés akkor is tudott mikor tanulni kezdik ezt a szakmát én pld azt nem mondanám, hogy ez az oka a motiváció hiányának.Valamit tanulnak,mert kell,vagy mert azt gondolják ez érdekli őket, aztán rájönnek mégsem.Van ilyen és ezzel semmi baj.
2020. aug. 30. 14:38
 5/17 anonim ***** válasza:
89%

Mert az, amikor rájönnek, hogy nem tudnak megélni motiválatlanná teszi őket.

Példa.. amikor elkezdett tabítónak tanulni az unokatesóm..

2 évvel idősebb nálam

Akkor én mondtam, hogy meg fogja bánni..

De neeem

Ő szereti a gyerekeket.. imádni fogja.. ha kevés is..

Nah ez az első hitelig tartott, amikor rájött, hogy a párjával nem tud összeköltözni

Most 36 évesen újra tanít, szerencséje van, mert a párja el tudott helyezkedni úgy, hogy neki nem feltétlenül kell dolgoznia...

De ha ez nincs így, akkor továbbra is magánnyelvtanárként dolgozna és tolmácsként / utálta/

2020. aug. 30. 14:47
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
Hát nekem a közel 50 éves óvónő ismerősöm ment ki külföldre gyárba dolgozni, szóval gondolhatod...
2020. aug. 30. 18:35
 7/17 anonim ***** válasza:
45%
Mert a nénit már eltartja a férje. De a fiatal lányoknak még nincs fejőstehenük.
2020. aug. 30. 19:44
 8/17 anonim ***** válasza:
94%
Mert ilyen alacsony fizetés mellett elég hamar rájönnek, hogy ennyiből saját gyereket sose fognak tudni vállalni. Ha pedig a sz.r fizetés mellé még ordítoznak is velük, ki az a hülye, aki marad egy ilyen munkahelyen?! Naná, hogy otthagyja, megértem, mivel így kilátástalan az egész, kb. nincs jövőkép...
2020. aug. 30. 20:00
 9/17 anonim ***** válasza:
12%

Mit akarnak kezdőként, nulla tapasztalattal? Havi nettó fél millát? Meg az sem mindegy, hogy egyetemet végzett, vagy pusztán OKJ-s tanfolyamot. A diplomával több fizetés jár amúgy.

Anyukám nyugdíj előtt álló óvónő, diplomája van. Nem keres annyit, mint mondjuk egy tanár, és a tanárokkal ellentétben az óvónők fizetését nem igazán szokták évente emelgetni. Jó, ha tíz évente kapnak valami emelést.

Anyum is imádja a munkáját, de ő is mondja, hogy náluk is hiányzik három óvónő, mert nincs. Amúgy meg, megnézném, ki az, aki anyummal ordítozni merne, mert úgy tenné helyre, hogy utána az illető kétszer meggondolná, hogy mit mond neki.

2020. aug. 30. 21:31
 10/17 anonim ***** válasza:
14%
5-ös, a tanárok csak ne sírjanak. Évente kapnak emelést, meg amit még nem vallanak be. Különórákat tartanak, stb. Most is kaptak elég sok fizetésemelést, amit egy óvónő nem kap meg. És ők nem nettó 140-ért dolgoznak, hanem sokkal többért.
2020. aug. 30. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!