Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért lehet olyan nehezen...

Miért lehet olyan nehezen motiválni a mai fiatal óvónőket?

Figyelt kérdés
Idős óvónő vagyok már, a mai fiatal óvónők egyáltalán nem lelkesek, motiválatlanok és nagyon nagyon lusták! Egyszerűen nem is értem! Annak idején mi nagyon lelkesek voltunk, elvállaltunk minden munkát, az idősek pedig örültek nekünk. Ezek a mai fiatalok el is mennek a pályáról, hiába alkalmaznak lelki terrort a vezetők (ordítás) egyszerűen nem is érdekli őket.
2020. aug. 30. 13:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24%
5-ös, ha meg nyelvtanár, akkor pláne jól kereshetett. Egy magántanár annyit kér el 45 percért, amennyit nem szégyell. Egy nyelvóra 4000-6000 Ft/alkalom. Egy tolmács még jobban keres. Szóval, nem kell sírni, meg sajnálni, ha azt választotta, hogy megint tanít. Fogadok, továbbra is ad magánórákat, meg korrepetál, csak nem vallja be. 10-es voltam.
2020. aug. 30. 21:34
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Többek között azért is nehéz fiatalként ezen a pályán, mert az idősebb kolléganők szeretik éreztetni a képzelt felsőbbrendűségüket, főleg ha esetleg a kezdők igyekezetük ellenére hibáznak valamiben. Illetve nagyon erősen ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez, amihez a fiataloknak kell alkalmazkodni, még akkor is, ha nem érzik magukénak. Néhány ilyen után tényleg nincs kedve az embernek próbálkozni. És ez 140ezer forintos fizetésért nagyon nehezen tolerálható. Nem érezzük azt, hogy lehetőségünk van kiteljesedni, kiélni a kreativitásunkat stb, mert folyton a kritikát kapjuk, meg hogy más jobban tudja. Persze nem mondom, hogy minden idősebb óvónő ilyen, de a legtöbben igen. És a kérdés, illetve a fogalmazásmód alapján a kérdező is ilyen típus.
2020. aug. 30. 21:52
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

5. Vagyok

Pont ez volt a lényeg, hogy a tanítást szerette, nem a tolmácskodást...

Magántanár sem szeretett lenni.. ő tanító; avagy alsós tanár akart lenni..

Érteeed...?

Hiába szerette a munkáját, nem élt meg belőle

2020. aug. 31. 15:44
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat, csak az első néhányat, de íme néhány költői kérdés a kedves kérdezőnek (én se vagyok mai gyerek):

- Van ma állami támogatás az alapélelmiszereken (tej, kenyér stb)?

(Nincs. Na, már nem is költői a kérdés, bár lehetne az...)

- Volt anyagi állapot szerint szélsőség különösebb a szocializmusban őgy, mint gazdagok és szegények? Nem. És ma? Igen.

- Volt a szocializmusban hitelmánia? Nem. És ma? Ma a pénzintézetek trükkjeinek egyiket a hitelekkel eladsítás (és evvel csak a jéghegy csúcsát érintettem, a nemzetközi folyamatokra most nem térek ki.)

Hozzáteszem, a szocializmusban a legtöbb embernek hasonló volt a fizuja, főleg végzettséghez mérten, és mindenki megélt abból.

Sőt, nem volt túlürakényszer akkoriban.

És a szakmára térve: ma már az óvodapedagógia ne mcsak szülőcentrikus és gyermekcentrikus, hanem adminisztráció centrikus is. (Halleluja bürokrácia.) Mégis melyik ovpedes vágyik arra, hogy annyira lehessen aktakukac, mint gyemreknevelő...??

Summa: ma már mások a körülmények, kedves kérdező. Ha tényleg nem kamu a kérdés, tisztelettel válaszoltam.

2020. szept. 2. 23:14
 15/17 anonim ***** válasza:

"Meg az sem mindegy, hogy egyetemet végzett, vagy pusztán OKJ-s tanfolyamot. A diplomával több fizetés jár amúgy.

Anyukám nyugdíj előtt álló óvónő, diplomája van."

Ki ez a troll?? Az ezredforduló óta KIZÁRÓLAG diplomával lehet óvodapedagógusként elhelyezkedni. Nincs "OKJ"-s óvodapedagógus!

Még jó, hogy anyukájának diplomája van. Húsz áve minde ovpedesnek diplomája van, ez az alapfeltétel az óvodások neveléséhez.

Egész egyszerűen nincs se presztízs, se anyagi elismerés, holott a legminőségibb pedagógusi munkák közé az óvodapedagógus munka tartozik.

Aki esetleg ne mhisz nekem, íme egy több pedagógiai égben tevékenykedő szakember nyilvános előadása, youtube-on:

Ha valakinek szakmai bizonyíték kell, akko veszi a fáradságot a röpkeelső 12 percét megnizni, figyelmesen végighallgatni:

https://www.youtube.com/watch?v=lvMoJiJkc7o

2020. szept. 2. 23:23
 16/17 anonim ***** válasza:
*több pedagógiai ágban. Elnézést az elírásokért.
2020. szept. 2. 23:24
 17/17 anonim ***** válasza:

*akkor veszi a fáradtságot a röpke első 12 perchez, stb.

Elnézést, USB hiba. Ugrál az egerem, kihagy a billentyűzetem. Javítás alatt. A javítást is kínlódás megírni vele.

2020. szept. 2. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!