Miért lehet olyan nehezen motiválni a mai fiatal óvónőket?
5. Vagyok
Pont ez volt a lényeg, hogy a tanítást szerette, nem a tolmácskodást...
Magántanár sem szeretett lenni.. ő tanító; avagy alsós tanár akart lenni..
Érteeed...?
Hiába szerette a munkáját, nem élt meg belőle
Nem olvastam a válaszokat, csak az első néhányat, de íme néhány költői kérdés a kedves kérdezőnek (én se vagyok mai gyerek):
- Van ma állami támogatás az alapélelmiszereken (tej, kenyér stb)?
(Nincs. Na, már nem is költői a kérdés, bár lehetne az...)
- Volt anyagi állapot szerint szélsőség különösebb a szocializmusban őgy, mint gazdagok és szegények? Nem. És ma? Igen.
- Volt a szocializmusban hitelmánia? Nem. És ma? Ma a pénzintézetek trükkjeinek egyiket a hitelekkel eladsítás (és evvel csak a jéghegy csúcsát érintettem, a nemzetközi folyamatokra most nem térek ki.)
Hozzáteszem, a szocializmusban a legtöbb embernek hasonló volt a fizuja, főleg végzettséghez mérten, és mindenki megélt abból.
Sőt, nem volt túlürakényszer akkoriban.
És a szakmára térve: ma már az óvodapedagógia ne mcsak szülőcentrikus és gyermekcentrikus, hanem adminisztráció centrikus is. (Halleluja bürokrácia.) Mégis melyik ovpedes vágyik arra, hogy annyira lehessen aktakukac, mint gyemreknevelő...??
Summa: ma már mások a körülmények, kedves kérdező. Ha tényleg nem kamu a kérdés, tisztelettel válaszoltam.
"Meg az sem mindegy, hogy egyetemet végzett, vagy pusztán OKJ-s tanfolyamot. A diplomával több fizetés jár amúgy.
Anyukám nyugdíj előtt álló óvónő, diplomája van."
Ki ez a troll?? Az ezredforduló óta KIZÁRÓLAG diplomával lehet óvodapedagógusként elhelyezkedni. Nincs "OKJ"-s óvodapedagógus!
Még jó, hogy anyukájának diplomája van. Húsz áve minde ovpedesnek diplomája van, ez az alapfeltétel az óvodások neveléséhez.
Egész egyszerűen nincs se presztízs, se anyagi elismerés, holott a legminőségibb pedagógusi munkák közé az óvodapedagógus munka tartozik.
Aki esetleg ne mhisz nekem, íme egy több pedagógiai égben tevékenykedő szakember nyilvános előadása, youtube-on:
Ha valakinek szakmai bizonyíték kell, akko veszi a fáradságot a röpkeelső 12 percét megnizni, figyelmesen végighallgatni:
*akkor veszi a fáradtságot a röpke első 12 perchez, stb.
Elnézést, USB hiba. Ugrál az egerem, kihagy a billentyűzetem. Javítás alatt. A javítást is kínlódás megírni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!