A fiatal óvónők tegeznek vagy pedig magáznak titeket?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a fiatal, szinte még pályakezdő óvónők tegeznek vagy pedig magáznak titeket?
Az óvodapedagógusok válaszára is kíváncsi vagyok,ti tegezitek vagy pedig magázzátok a veletek egyidős vagy pedig az idősebb szülőket?
Mi a véleményetek erről?
Ti örültök neki vagy pedig rosszul esik nektek?
Szülôként válaszolok. Az oviban, ahova a fiam jár, évkezdés elôtt a szülôin konszenzusosan megbeszéltük, h mindenki tegezôdik mindenkivel, így nincs kellemetlen szitu.
Szülôk szülôkkel (nyilván, ha látom, h egy nagyszülô jött az egyik gyerekért, attól még nem tegezem le), és az oviban dolgozókkal is.
Tegezzük egymàst
De a védőnővel is..
Nekem fura magázni az óvónőt, úgy, hog a gyerekem tegezi.
A szülőkkel is tegeződünk.
Az idősebb félnek illik csak kezdeményeznie. Meglepődnék, ha csak úgy letegezne.
Egyébként tegeződünk az óvónőkkel, a 60 körüli vezetőóvónő kérte az első szülőin, de ha kapnánk egy pályakezdőt és csak úgy ezzel indítana, néznék. Én magázok mindenkit első körben.
Mindenki tegeződik, nekem nagyon furcsa nem szeretem, pedig huszonévesen lettem anya, de olyan kellemetlen alig ismert, néha látott emberekkel tegeződni, sokkal jobban szerettem a bölcsit, ott mindenki magázott.
Imádok magázódni, az olyan közegben érzem jól magam, nekem a tegeződés túl intim.. Tudod, hogy tartani kell a távolságot, de mégis úgy csinálsz, mintha haverok lennétek. Szerintem tök logikátlan, meg szeretem, ha van "tekintélye" az óvónőnek, illetve nem mossák el a korhatárokat, a lányomat is megkértem, hogy nénizze, ne tegezze, mert számára ő már egy néni, akkor is, ha csak 21 éves.. Nálunk nem muszáj a gyereknek tegezni az óvónénit, sokan Dórinak, sokan meg Dóri néninek hívják.
Nem jön be a korhatárok elmosása, sem a foglalkozásokhoz tartozó tekintély eltüntetése.. Ha a tanárokra külön szabályok vonatkoznak, a gyerek jobban fogja érezni a köztük lévő hatalmi különbséget, ami szerintem fontos. A gyerekemnek tanára/óvónője legyen, ne haverja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!