Most hogyhogy nem lesz óvodai ügyelet ? Miért kellett ezt is elvenni... bezzeg dohánybolt mehet és mezőgazdasági bolt
71 Idegenre akit nem ismer, nem bízom. Meg az egyetemistáknak nem online oktatás van szintén??
Nemtudom, igazából nem ismerek egyetemistákat.
71 és szerinted mennyibe kerül 3 hétre a teljes munkaidős gyerekfelvigyazas?
Az a baj, hogy mindannyian kezdet annyit dolgozunk, mint kéne, mert a fizetesunk felé az államnak megy aki cserébe azt ígéri, hogy megoldja pl a gyereked felügyeletét...
De online oktatás van nekik, de
1. van egy héten max 6 órájuk.
2. abból is van ami nem kötelező a részvét.
Neked ez nyílván nem releváns, mert "idegenre" úgysem bízod a gyereked. Az ismerettséged meg távol él, vagy dolgozik.
Szerintem egy olyan helyzetbe kerültél ahol át kéne értékelni a kapcsolataidat. Én pl. ezért nem szerettem volna semmi pénzért "jó" környéken lakni. Nekem a proletár közeg kellett. Miért? Mert zavart, hogy amíg az elit negyedbe laktunk, addig nem ismertem a szomszédaim. Itt tudod kik vesznek körbe. Nem járunk egymás nyakára de bármikor számíthatunk a másikra. Ha csak egy csomag élesztő kell, ha vigyázni a gyerekre. Itt mi kutya révén is sok embert ismerünk és bármikor kérhetek egy fuvart a két utcával lakótól, szívesen elvisz. Tudom milyen ha nincs segítséged, és gyerekesként ha nincs rokon aki segíthetne akkor kénytelen leszel kapcsolatokat építeni a környezeteddel, mert bármikor lehet bármi, és ilyen esetben nem lősz öngólt magadnak.
Mi a párommal bevállaltuk az edző klubból 2 kisiskolás gyereket hétfőtől. Ott sem tudja megoldani az anyuka a felügyeletet, de mi tudunk tanulni velük, és felügyelet alatt vannak. Illetve a lépcsőházból is korrepetálok egy lányt, de ha azon múlna vigyáznék rá.
Egy gyerek felnevelése több emberes meló. Most, hogy már nem egy falúban nőnek fel generációk, így nehéz helyzetbe vannak a párok. De nem tudsz mást tenni, mint legalább egy minimális barátságott ismeretséget összekaparni, hogy ilyen helyzetekbe tudj kihez fordulni.
Én pont ezt az összetartást szeretem a lakhelyemben. Itt nem gond ha bezár az ovi, mert egymáshoz tudunk fordulni ha segítség kell.❤️
77 Ha hiszed ha nem ietam tesom 200kmre van, azért költöztünk ide mert ott nem volt semmilyen munka.
Hiányzik tesom, meg a Keresztanyum és a családja de párom és én is itt találtunk munkát aztán emiatt jöttünk.
Vannak barátnőim de a legtöbb ugyanúgy kisgyerekes anya csak más településen , vagy akit irtam h azthittem bezar ahol dolgozik a kínai de mégsem.
Már ez nem a világ ahol én is felnőttem hogy az utcában Mari neni előtt játszottunk az árokparton.
78 igen írtad, igen megértettem. És nem is a rokonaiddal traktáltalak? Vagy olvastál valahol ilyet? Megértem, hogy a munka miatt éltek ott ahol, szerintem manapság a fiatalok 80% így van ezzel. De olyan érdemi kapcsolatod most még sincs akihez fordulhatnál ilyen esetben pedig kéne a segítség. Én erre írtam, hogy a környezeteddel értsd utcabeli, falubeli, szomszédok próbálj nyitni feléjük. Mert ilyenkor kincset ér ha van aki ingyen is vigyázz a gyerekre, és mégsem lesz "idegen".
Mi is teljesen ingyen fogunk vigyázni és tanulni a két gyerekkel.
Megértem a helyzeted, de te meg azt kell, hogy megértsd, hogy kellenek az ismerősök barátok a környezetből, akikre számíthatsz ha beüt a vész. 🤷
Miért írtok 2 hetet, amikor 1 hónapra zár be az ovi meg az iskola????
2 hétre a boltok zárnak be!!
Ovi, suli április 7-ig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!