Most hogyhogy nem lesz óvodai ügyelet ? Miért kellett ezt is elvenni... bezzeg dohánybolt mehet és mezőgazdasági bolt
En megertem a kerdezot.
Tavaly lehetett ugyeletet kerni.
Miert ne lehetne most is,kerjen be az ovi munkaltatoit a szuloktol,esetleg beosztassal egyutt.es amikor mindket szulo dolgozik,azokon a napokon vihetik a gyereket.tavaly nalunk pl az utcaban levo 4 ovibol,1 ben volt ugyelet vegig.es soha nem volt tomve.volt talan 15-20 gyerek bent.
En szerencsere megoldom,de ehez kellett egy rugalmas nagyszulo,egy rugalmas munkahely,es egy 2 naponta 2 napot itthon levo ferj.
Igy anyum allando delutanos lett,o vigyaz a gyerkocre delelott.ezert ezeken a napokon felkel hajnalban,bejon a varosba falurol,kiviszi a gyereket magahoz,mert fozni,takaritani neki is kell,es 13 orakor elindul a gyerekkel meloba,ahol engedelyeztek,hogy bevigye magaval az oltozobe,en ott atveszem 13:50 kor es hozom haza.
Aki igy nem tudja megoldani,az bizony carban van,mert a munkahelyek nem toleraljak ha nem megy folgozni heteket,hiaba ertik meg,hogy gyerek,meg bezart ovi.a munkat el kell vegezni.
Ha valaki egyedulallo,nem tud dolgozni,kirugjak, az ehen is halhat kb.
En sem ertem,hogy miert letfontossagu az atlag embernek 2 hetig kerteszeti dolgot venni.mert aki ebbol el,az megint csak tudja igazolni,nekik lehessen,persze,de az ilyen emberek nem az obiban es a praktikerben vasarolnak,gyanitom.a mezogazdasagi boltok pedig kerhetnek vallalkozoit,vagy akarmilyen igazolast,hogy az embernek nem egy 100m2 es fuvesitett udvarra kell a gereblye,hanem egy tobb hektaros foldon gazdalkodo,allatokat tarto egyennek kell a permet,a buza mag,a fene tudja mi kell ehez.
Szerintem is kellene ügyelet, mert mondjuk egy orvos házaspár, aki életeket ment, hová tegye a gyerekeit. A baj csak az, hogy akkor mindenki vinné az ügyeletbe, ezt akarják elkerülni.
A mg bolt hülye példa volt, oda nem jár senki, az ovi pedig egy fertő, kicsik, nem tudnak maszkot felvenni, sokszor tünetük sincs, csak fertőznek.
Nem a mezőgazdasági bolt lesz csak nyitva, hanem az obi is, ahova - ugyanúgy mint tavaly tavasszal - létszámkorlátozás nélkül megy majd a tömeg egymást letaposni.
Én megértem a kérdezőt. Akik nem tudják a gyereket hova tenni, muszáj otthon maradni vele, de akinek a munkája olyan, hogy nem lehet hazavinni, azzal mi lesz? És az, aki otthonról dolgozik, az oké, hogy elvileg legalább megvan oldva, hogy hát akkor home office, de az egy 3-4 évestől mégis hogy dolgozik? Nem minden munka olyan, hogy majd akkor éjszaka meg mikor alszik majd akkor behozza. Nekem szerencsém van, nem vagyunk rászorulva, hogy dolgozzak, igaz már három éves, de csak szeptembertől óvodaköteles így amúgy is itthon vagyunk. De ha dolgoznék, akkor az én gyerekemmel pl. azt se lehetne csinálni, hogy bekapcsolom a mesét és elé ül egy órára és addig csendben van, mert nem érdekli a tévé és nincsen csendben... És amellett, ha mondjuk el festeget valameddig, mert az köti le pl. a legtovább, akkor ugye vagy a munkámat végezném, de persze közben mindig adódik valami, hogy cseréljünk vizet, ne folyasd ki a festéket stb. ugyanúgy figyelni kell egy ekkora gyerekre, VAGY akkor ugye azzal kell foglalkozni, hogy legyen ebéd neki legyen főzés, evés után mosogatás mert különben elborít kupi és a kosz... Ugye, ha óvodában lenne, akkor legalább enni kapna, meg nem itthon lomolna. De ha itthon van, akkor egy csomó plusz feladattal jár már csak az, hogy szegényke van és akkor még erre rá, hogy végezze az ember a 8 órás munkáját is közben? Azt hogy? Pl. akinek a férje olyan munkát végez, hogy - egyébként pont a járvány helyzet miatt - otthon sincs, annak az se megoldás, hogy majd a férjed segít. Vagy aki elvált.
Akit a legrosszabb helyzetben kapott el ez, az a barátnőm pont nem rég került olyan élethelyzetbe, hogy hirtelen megy vissza dolgozni hónap végétől, hétfőtől vitte volna a gyereket először óvodába, ő még otthon lett volna míg a beszokás időszaka tart, amíg kiderül, hogy működik-e egyáltalán, be tud-e szokni, vagy mi lesz. Mikor elejébe előbb elhozza stb. És nincs óvoda. Neki viszont ugyanúgy menni kell dolgozni, nem jókedvéből kell visszamenjen. Már nem védett a kirúgás ellen. És rögtön úgy fogja kezdeni, hogy hát bocsánat, de nem tudok mégsem jönni két hétig, mert nincs a gyereket hova tegyem... És még utána is még csak kezdődik majd szerencsétlen gyereknek a beszokása, mikor még lehet nem tudják majd bent altatni meg ilyenek... Attól fél megköszönik és visszahívják azt, aki helyette volt határozott idővel, mert a munkáltatót is meg lehet érteni, hogy neki nem egy macerás kisgyerekes anyuka kell, aki már így kezd, aztán még az évben ki tudja hányszor lesz az, hogy most karanténban van a csoport, most tüsszentett és nem engedték be, most stb.... Szabadság elfogy, ha táppénzre megy, hogy otthon legyen vele, akkor felkopik az álluk a kevesebb pénztől...
Miközben a bölcsődék meg nyitva...
"53, könyvelő vagyok, itthon dolgoztam tavasszal is, nem mentem be az irodába és nálam voltak a sógornőm alsós ikrei, most újra nálunk lesznek. Egyéb kérdésed?"
Alsós gyerekek tök jól el vannak magukban, főleg kettő. Egy darab 3-4 éves gyerek más tészta... Arról nem beszélve, hogy ha mondjuk olyan munkád van, amihez nem egy szatyor papír, meg egy bárhol elhelyezhető laptop kell, akkor mi van?
Na, a sok kérdezőt cseszegetőnek biztos nincs gyereke vagy nem okoz problémát hirtelen megoldani a gyerekfelügyeletet. Kíváncsi vagyok, akkor is pampognátok-e, ha hétfőtől ti nem tudnátok dolgozni és veszélybe kerülne a megélhetésetek. Biztos, hogy lesz*rnátok, milyen lesz a termés ősszel, ha most kell a pénz a kajára.
Ezt a mezőgazdaságos szöveget meg hagyjuk már. A webáruházak nyitva vannak, ott mindenki vehet gereblyét, vetőmagot, trágyát meg amit akar.
Gyulyás állítólag ma jelentette be hogy lesz ügyelet.Meg is oldódott a probléma.
108 Igen direkt a “gyerekvállalás nevelés “ témakörben írtam, mivel naivan azt hittem itt hasonlóan gyerekes anyák vannak.
És bar a torkomnak estek én igenis együttérző vagyok most a másik oldallal is, mert most a gyermektelen vagy nagyobb gyereket nevelő kollégáknak kell majd állni a sarat sok helyen. És valaki írta a pincéreket ki sajnálja, nos igaz ő is kipécézett áldozatok már november óta nemtudnak dolgozni, együtt érzek bár érdemben nem tehetek semmit.
Ma láttam face hirdetés babyszitter 1400 per óra. Van aki nem keres ennyit órabérben munkahelyén, akkor még jobban jár ha otthon marad vele. Én az egyedülálló szülőket sajnálom leginkabb, nekem is nagy kieses de párom keres így szerényebben de megleszünk. De ha egyedül lennék fogalmam sincs mi lenne, őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!