Dohánybolti vásárlásnál tényleg ki kell zárnia a gyerekét a vásárlonak?
Tegnap kisebb vitára lettem figyelmes.
A szülő kisgyerekkel ment a dohányboltba, állitolag mert 24- ben kell vele lennie.
Kinn hagyta a gyereket es szolt neki, hogy az ajtoban álljon, hogy lássa.
Erre az elado neki állt először mással beszélgetni, ahelyett hogy a várakozo szülőt kiszolgálta volna, majd kérte, hogy csukja be az ajtot(azaz zárja ki a gyereket) esetleges ellenőrzések miatt. A szülő akármit mondott, az elado csak fujta a magáét.
Ez igy a helyes...?
Ez valakinek még mindig kérdés hogy nem lehet bevinni a gyereket oda?
Nem az eladó fújta a magáét hanem neki ez az előírás!
Az eladó az állásával játszik ha nem tartja be az előírásokat. És igen az ajtót is be kell csukni. Íratlan szabály a boltban érkezési sorrend van, ez alapján szolgálnak ki. Ostobaság elvárni hogy vegyék előre a dohányzó anyukát csak mert nikotinfüggő és a gyerek teljesen jogosan nem kéne hogy az legyen...
Igen egyébként egy nagyon jófej vevő előre engedhetett volna. Az eladó nem vehet önkényesen mások elé mert a másik vevő is kiállta a sorát valamint neki is lehet más ami miatt siet.
Tanulság: anyuka nem a világ közepe, a dohányzás pedig súlyosan károsítja a saját és környezete egészségét...
Persze gondolom üdítőt vett a gyereknek mert szomjas volt ;)
Ezzel én is most szembesültem!
Kendőben vittem a pár hónapos babát, tehát esélytelen, hogy kint tudom hagyni.
Nálunk lottót is csak a dohányboltban lehet venni, kutyát nem érdekli, hogy nem cigit vagy sört akarsz.
Az ajtóban szólt az eladó, hogy bocsi, de őt büntetik meg, látja a kamera.
Mondjuk jó fej volt, mert kijött, odaadtam a pénzt, amúgy is mindig gépi lottót veszek, és kihozta. Pont nem volt másik vevő.
Azt mondjuk én is nevetségesnek tartom, hogy nagyobb veszélyben lenne egy csecsemő bent, mint kint egyedül, de a szabály az szabály.
Elméletileg így a helyes, igen. Ha nyitva is van a dohánybolt ajtaja szellőzés vagy akármi miatt, akkor pedig "függöny" van az ajtón, ami takarja a belátást.
Én is voltam úgy dohányboltban, hogy az apuka a pár éves gyerekének magyarázta, hogy bemegy, mindjárt jön, maradjon ott stb. Nyitva hagyta direkt az ajtót, de az eladó rászólt, hogy legyen szíves becsukni, mert nem maradhat nyitva úgy, meg a gyerek sem álldigálhat nyitott ajtónál a dohánybolt előtt és nézegethet be. Az más kérdés, hogy régen nem volt külön dohánybolt, kisbolttól kezdve mindenhova ki voltak pakolva a cigik, mégsem ezért lett dohányos valaki, mert gyerekként látta a polcon. Ennyi erőből az alkohol se legyen kint a boltokban, mert ugyanúgy nem 18 éven alulinak való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!