Dohánybolti vásárlásnál tényleg ki kell zárnia a gyerekét a vásárlonak?
Tegnap kisebb vitára lettem figyelmes.
A szülő kisgyerekkel ment a dohányboltba, állitolag mert 24- ben kell vele lennie.
Kinn hagyta a gyereket es szolt neki, hogy az ajtoban álljon, hogy lássa.
Erre az elado neki állt először mással beszélgetni, ahelyett hogy a várakozo szülőt kiszolgálta volna, majd kérte, hogy csukja be az ajtot(azaz zárja ki a gyereket) esetleges ellenőrzések miatt. A szülő akármit mondott, az elado csak fujta a magáét.
Ez igy a helyes...?
Igen, ez valóban így működik. Megjegyzem, röhejes. Az a gyerek, akinek az anyja/apja dohányzik, látni fogja a cigit, a füstöt, a dobozoktól viszont tiltani kell. Nevetséges! A bevásárlóközpontokban is láthatja az alkoholt, az üvegeket, mégsem lesz alkoholista.
Most nagyon pikkelnek a dohányosokra, ez van. Egy szülő oldja meg máshogy. Nekem nincs gyerekem, de barátokéra gyakran vigyázom. Nagyon (7 és 11 évesek), de SOSEM hagynám kint őket egyedül. Ha előre tudom, hogy cigi fog kelleni, több napra veszek, ha pedig hirtelen, és elfogy, megkérek valakit, hogy menjen be.
Bármennyire is ostobaság ez a szabály, nagyon nagy felelőtlenségnek tartom kint hagyni gyerekeket, és csukott ajtó mögött vásárolni. A baj pillanatok alatt megvan, semmiért nem éri meg kockáztatni, a cigiért meg pláne nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!