Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Most hogyhogy nem lesz óvodai...

Most hogyhogy nem lesz óvodai ügyelet ? Miért kellett ezt is elvenni... bezzeg dohánybolt mehet és mezőgazdasági bolt

Figyelt kérdés
2021. márc. 6. 08:29
 121/135 anonim ***** válasza:
21%
Nem kell gyereket vállalni :D
2021. márc. 6. 20:28
 122/135 anonim ***** válasza:
58%

121 igen, ne legyenek gyerekek, mert akkor le lehet zárni az országot, hogy a 65+ embereknek jusson lelegeztetogep.

?!

2021. márc. 6. 20:32
 123/135 anonim ***** válasza:

119-es, de most konkrétan mit csinálsz egy elsőssel és két óvodással? Felejtős, hogy teljesítsd az online oktatás követelményeit. Akkor inkább nem is izgatja rajta magát az ember.

(Jancsi és Juliska, akkor most egész délelőtt ellesztek magatokban, mert én Pistikének segítek az iskolában. Nem érdekel, ha éhesek vagytok, üljetek szépen csendben!)

2021. márc. 6. 22:47
 124/135 anonim ***** válasza:
97%

50-es. Nagyon sokaknak nincs aki segítsen. A kollégáim hogy vigyázzanak a gyerekekre, ha egyszer ők is dolgoznak? Velem ellentétben 10-12 órákat. Ráadásul a többség gyerektelen huszonéves, akinek esze ágában sincs szívességből más gyerekét abajgatni. Főleg mivel pár hónapja dolgozom ott, jóformán engem sem ismernek.

Szomszédok...más egy falu, ahol minden szomszédot ismersz, jóban vagy vele, meg más egy nagyvárosi panel, ahol jó ha a veled egy emeleten lakóknak tudod a nevét. Többségnek köszönsz a lépcsőházban és ennyi a kapcsolat. Ennyi erővel a sarki kisboltosra is bízhatnám a gyerekeim, vele többet kommunikálok.

A hajdani barátaim mind külföldre mentek, már vissza se jönnek. Másik részük vidéken él, ahol a családom is. Egyedül édesanyámék laknak itt, de ő halálra gürcöli magát így is, mint nővér.

2021. márc. 7. 04:41
 125/135 anonim ***** válasza:
100%

114 115 vagyok.

Megoldjuk, baromi nehéz lesz az biztos. A gyerekeknek ott kell ülni a gép elott kb napi 1 orat, szerintem ez nem olyan borzasztó. Szepen majd külön szobaban lesznek, en pedig addig a kisebbekkel elvagyok. De tegyük hozza, hogy két ovodas, mar elég jól eljátszik egyedul(legalábbis ok). Kozben persze ott leszek és figyelem a nagyobbakat is. Ez a terv, de most csinaljuk eloszor, mert 1 eve meg nem volt két iskolasunk. Ha nem mukodik, akkor kitalalunk mast.

2021. márc. 7. 10:29
 126/135 anonim ***** válasza:
7%

Nagyon sokaknak nincs aki segítsen.

Bocs, de akinek nincs egyetlen ember sem, akire számíthat, az kicsit hihetetlen...

2021. márc. 7. 10:41
 127/135 anonim ***** válasza:
100%
Mi azon olyan hihetetlen, hogy valakinek nincs olyan ismerőse, aki egész hetekre bevállalna 2 oviskorú gyereket napi 8-10 órára???!!!
2021. márc. 7. 10:47
 128/135 anonim ***** válasza:
100%

126

Hát elég ha a rokonság mondjuk 200km távolabb él,a nyugdíjas meg elvileg most meghúzza magát.Mi pld nagy xarba lennének ha nem dolgozhatnek otthonról,mert a két olyan szomszéd akivel jóban vagyunk nyugdíjas és veszélyeztetett a betegsegeik miatt A saját unokáit is csak ablakon keresztül nézik, akkor majd az enyemre meg vigyáz, hogy nekem jó legyen 😂.A kollégák hasonló problémákkal küzdenek,én adtam fel hirdetést is szitterre,1 olyan ember volt akire a gyerekem rabiztam volna,de neki lett egész napos gyereke és érthető módon inkább azt választotta.Videken se úgy van már mint 10-20 éve.Szoval ez a helyzet senkinek sem könnyű

2021. márc. 7. 10:54
 129/135 anonim ***** válasza:
92%
Én azt bírom mikor egy kérdésnél valaki egy-egy órára akarna segítséget, akkor kb leköpködik a népek, hogy magadnak szülted, nem várhatod el hogy a kölyködet pesztrálja, mit képzelsz körülötted forog a világ, oldd meg, mit csodálkozol, nem kényszerítheted rá senkire stb. Most meg jaj ne mondd már, hogy nincs aki örömmel elvállalja a gyereket folyamatosan 4 hétre.
2021. márc. 7. 12:40
 130/135 A kérdező kommentje:

Nah igen olyat talál az ember aki egy két órára elvállalja pl amíg orvoshoz megy, vagy ügyet intéz.

De napi rendszerességgel az màr nehéz ügy.

Szerencsére megjött az eszük és lesz ügyelet, kis könnyebbség akinek szükséges.

2021. márc. 7. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!