Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit lehet tenni, ha nem...

Mit lehet tenni, ha nem akarják felvenni betöltött 3 év után sem a gyereket az óvidába?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szitu

Gyerek decemberben 3 éves volt.

Jelentkezés alapján 3 éves kora előtt novemberben kezdett volna.

Mikor az anyuka ment intézni a papírokat, akkor közölték, hogy nincs hely, majd a következő tanévre, szeptemberben.

Szobatiszta, tehát ez sem lenne akadàly

Anyuka gyeden a tesóval,de ehhez szerintem semmi közük egy óvodaköteles gyerek esetében.

A gyereknek vannak viselkedés problémái ( nem igazi gondok, csak bántja az öccsét.. stb)

Emiatt elvitte az anyuka magánban szakemberhez, ahol annyit mondtak, hogy közösség, óvoda kellene neki, semmi baja. Szakvéleményt is adott.

Anyuka ezek tudatában ismét érdeklődik az intézményben és elküldik a melegebb éghajlatra,azzal hogy nincs hely.

A településen egyetlen óvoda van..(a település falusi csokos, ezt már csak a poén kedvéért írtam le)

A kérdés, hogy kihez kell fordulni, ha az óvodavezető nem partner a témában?

2021. febr. 1. 22:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha odaköltözne egy 4 éves azt bevennék, mert oviköteles.

Lehet épp azért nem fér be most a kérdéses gyerek mert pl ment olyan oda közben akit muszáj bevenni. Nyilván az ovikötelezettség előtti bevétel opció, de csak azután ha az összes kötelezett ott van és marad hely..

2021. febr. 1. 22:23
 12/27 A kérdező kommentje:

Itt magán nincs

Én szerettem volna a saját gyerekemet bölcsibe vinni, a közösség miatt.

Mostanában lett volna aktuális. Megtudtam, hogy az államit felejtsem el, ha 6 hónaposan nem jelentkeztem. Magán 1 lett volna ( Csana) 10 km-re, de a covid miatt bezárt.

A következő az 21 km-re van... az már messze van minden szempontból.. nekem.

Neki meg biztos ( nincs jogsija, azt meg 1-2 hónap alatt nem hiszem, hogy előránt egy plusz kocsival együtt)

Meg miért is akarná.3 percre lakik a jelenlegitől..

Tehàt Jegyző, akkor az akihez fordulni lehet.

Az intézmény fenntartó az önkormányzat normál esetben?

Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat

2021. febr. 1. 22:24
 13/27 anonim ***** válasza:
84%

Önkormányzat úgy tudom igen.

Amúgy meg ez a bölcsi dolog olyan hülyeség, nekem is azt mondták hogy 1 évvel korábban jelentkezzek hogy következő évre bejussunk és elsőre felvették a fiamat.... Pedig nem vagyunk hátrányos helyzetűek.

2021. febr. 1. 22:26
 14/27 anonim ***** válasza:
94%

"Ha pl nem lenne 2. Gyerek és menne dolgozni az anyuka, akkor hova teszi?"

Ha a gyerek még nincs 3 éves ősszel, és anyuka megy dolgozni, akkor bölcsibe megy a gyerek. Nálunk is kicsi ovi volt, 2 csoport 30-32 gyerekkel fullon, ezért bölcsibe ment, és csak a következő szeptemberben jutottunk be oviba.

2021. febr. 1. 22:27
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

És a jegyző mit tesz? Ha nincs hely, akkor nincs. Törvények vannak, nem lehet több gyerek mint az előírt. Ha nincs hely a jegyző sem tud mit csinálni.

Anyuka örüljön hogy gyeden van..És nem a munka miatt lenne fontos neki. Mert van aki dolgozni menne és úgysem veszik be neki előbb a gyereket.

Bölcsibe igen ,korán kell jelentkezni, én tavaly januárban jelentkeztem mikor a lányom egy éves lett, most kezdhet nemsoká. 1 évvel előbb legalább érdemes intézni.

Én nem akarok senkit leszólni, senkinek beszólni, de én már pl a gyermekvállalás időszakában utána jártam mindennek és intéztem a bölcsit is tényleg egy évre előre, szerintem érdemes mindig egy lépéssel előrébb lenni alapvetően mindenben, úgy kevesebb kellemetlenség értheti az embert.

2021. febr. 1. 22:30
 16/27 A kérdező kommentje:

Nem a “konfliktus” miatt kell neki az ovi.. csak emiatt ment szakemberhez, mert az agresszivitása az anyuka szemében túlmutatott a normálison.

Egyébként nem.

Csak féltékeny.

A pszichodoki inkább más dolgokra világított rá. Egyáltalán nem ismer kb a gyerek más gyerekeket, anyuka magának való. ( csoda, hogy velem beszél)

2021. febr. 1. 22:30
 17/27 A kérdező kommentje:

15

Sajnos nagyon igazad van

Bár én terhességem elején még Bp-en éltem... engem sokkolt, hogy 55km-rel arrébb mi a helyzet, ezzel pedig most szembesültem az ismerős anyuka helyzetét látva.

Ráadásul 4-ig vannak az óvodák itt.. a munkahelyemen eleve 4:30-ig voltam

Nekem a kicsi 1,5 lesz mire a nagy 3, úgy terveztem, hogy megyek dolgozni akkor, de jobban bele kell mennem már most. ( akkor kár a 21km-es bölcsi is szóba jöhet) hiszen a fentiek értelmében hiába imádtam a munkám, es várnak vissza, váltani kell.

Vagy költözünk megyeszekhelyre.

Nah bics az ömlengés miatt..

Csak sokkoltak az infók.

2021. febr. 1. 22:41
 18/27 anonim ***** válasza:

Nekünk is így volt, 38 hetes terhes voltam amikor Bp-ről leköltözünk 30 km-re egy kisvárosba. Itt nálunk 18-ig van bölcsi és ovi is, de egyelőre 6 órában megyek, mert nem 17-17.30ra akarok érte beesni, igazából ez részemről is egy "áldozat" szívesebben mennék 8-ban, de egyelőre ez lesz, így 15-re hazaérek.

Ovik itt is 120%on kb, úgyhogy 18 hónapig bölcsis lesz a lányom, hát ennek sem örülök, én is jobban szerettem volna ha átvették volna januárban az oviba jövőre, de esélytelen. Én emiatt nem is tervezek másodikat, mert nem lesz egyszerű még egyel se megoldani mindent. Ami engem jobban aggaszt az az iskola, ahova nem vihetem majd 6.40kor reggel. Még van 5 évem erre kitalálni valamit.

2021. febr. 1. 22:55
 19/27 anonim ***** válasza:
21%

"Ami engem jobban aggaszt az az iskola, ahova nem vihetem majd 6.40kor reggel. Még van 5 évem erre kitalálni valamit."

Én külföldön élek, itt 9-kor kezdődik az iskola, így sok szülő felvesz valakit, többnyire egy középiskolás, egyetemista diákot, aki reggel elkészíti a gyereket és elkíséri az iskolához, vagy a buszhoz. Persze ez plusz költség, de legalább nem kell feladni a munkahelyet.

2021. febr. 1. 23:19
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"Tehàt Jegyző, akkor az akihez fordulni lehet.

NEM. Nem fordulhat a jegyzőhöz.

A decemberi születésű gyereke NEM óvodaköteles még idén. Ha szeptember elsején született volna, akkor se lettek volna kötelesek felvenni.

Ez csak egy opció, hogy az óvoda felvehet olyan gyereket is, aki a felvétel napjától számított fél éven belül betölti a 3 évet (tehát max. olyat aki szeptember elsején 2,5 éves). De csak ha már felvett előtte minden ovikötelest és még van hely.

2021. febr. 2. 02:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!