Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit lehet tenni, ha nem...

Mit lehet tenni, ha nem akarják felvenni betöltött 3 év után sem a gyereket az óvidába?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szitu

Gyerek decemberben 3 éves volt.

Jelentkezés alapján 3 éves kora előtt novemberben kezdett volna.

Mikor az anyuka ment intézni a papírokat, akkor közölték, hogy nincs hely, majd a következő tanévre, szeptemberben.

Szobatiszta, tehát ez sem lenne akadàly

Anyuka gyeden a tesóval,de ehhez szerintem semmi közük egy óvodaköteles gyerek esetében.

A gyereknek vannak viselkedés problémái ( nem igazi gondok, csak bántja az öccsét.. stb)

Emiatt elvitte az anyuka magánban szakemberhez, ahol annyit mondtak, hogy közösség, óvoda kellene neki, semmi baja. Szakvéleményt is adott.

Anyuka ezek tudatában ismét érdeklődik az intézményben és elküldik a melegebb éghajlatra,azzal hogy nincs hely.

A településen egyetlen óvoda van..(a település falusi csokos, ezt már csak a poén kedvéért írtam le)

A kérdés, hogy kihez kell fordulni, ha az óvodavezető nem partner a témában?

2021. febr. 1. 22:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
89%
A jegyző körbe fog röhögni. A gyerek szeptembertől lesz óvodaköteles, tehát jócskán van közük hozzá. Ha nincs hely, akkor nincs. Fel kellene fogni azt is, hogy ha anyuka a tesóval otthon van GYED-en, akkor a bölcsin se gondolkozzon, mert neki kényelmes a problémás gyereket lepasszolni. A bölcsi a dolgozó szülők gyerekének van.
2021. febr. 2. 05:12
 22/27 anonim ***** válasza:
76%
Igy ahogy az utolsó írja!
2021. febr. 2. 06:21
 23/27 anonim ***** válasza:
84%

Fordulhat a jegyzőhöz, de max. méltányossági alapon kerülhet be. A törvény az óvoda oldalán áll. Szeptembertől kötelesek felvenni, addig nem.

Két októberi lányunk van, ők is a következő nevelési évben kezdték, addig bölcsi van.

2021. febr. 2. 06:26
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Én fiam bölcsis volt de mivel költöztünk így kivettem bölcsiből és beirattam oviba pedig évvesztes. Szeptember 1től járt pedig novemberi így igazából csak idén szeptemberben lennének kötelesek felvenni. 24 gyerekből 7 évvesztes van egyébként a csoportjában így nem csak ő kicsi. Nagyon örültem, hogy felvették mivel bölcsi itt nincs, régi messze van és így nem maradt ki neki 1 év közösség nélkül meg én is tudtam munkát keresni. Ez egy falusi ovi, gondolom nagyobb városokban túljelentkezes van így nem veszik fel csak azokat akik betöltik szeptemberig a 3.évet. Egyébként itt nem szokott olyan lenni, hogy év közben beveszik max ha közben ideköltözik valaki aki már ovi köteles.
2021. febr. 2. 12:59
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ha nincs hely nincs hely. Szeptembertől lesz óvodaköteles és igen így bölcsibe se veszik fel ha közben anyuka otthon van kisebbel. Minek kellett ilyen kis korkülönbséggel szülni ha nem bírja. Most tavasszal kell majd beiratni szeptemberre, addig csak túléli az anyuka.
2021. febr. 2. 13:04
 26/27 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem meg be kéne venni a gyereket. Én úgy értelmeztem a kérdést hogy az anyuka beiratta és felvették novemberi kezdéssel.
2021. febr. 2. 18:07
 27/27 A kérdező kommentje:

26

Jól értelmezed

Itt van vegyes csoport.

Jelentkezést elfogadták 2,5 éves korában a jelentkezési sávban, a novemberi kezdésre.

Úgy néz ki beveszik, nevelési tanácsadó felé már szabadkoztak...

“Valahogy lett hely”

2021. febr. 9. 16:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!