"Utólag" örökbe lehet adni egy babát?
elmondom mi lesz, ha elhagyod a párod és a gyerektől is szabadulni akarsz:
1. a pároddal megegyezel és együtt örökbeadjátok, mint írták nincs olyan hogy aláhamisítod a nevét, nem egy használati tárgyról van szó, amit feladsz a jófogásra
2. családsegítőt, gyámügyet felkeresed, ha lemondasz a gyerkeről, az apjához vagy anyósodhoz kerülhet, ha ők ragaszkodnak hozzá, vagy nevelőszülőknél várhatná jobbsorsát (ne akard neki ezt, léccci)
Keress fel segítő szervezetet (alfa szövetség pl), családsegítőt, és keresnek neked és a babádnak pl anyaotthoni elhelyezést, ahol egy évig biztosan maradhatsz, talán tovább is, és van remény talpra állni. De az említett szervezet pl el tudja mondani pontosan milyen lehetőségeid vannak, ha úgy érzed, a gyereknek valóban az a legjobb ha nélküled, de rendeztett körülmények között nől fel.
25 éves vagy, nem kislány, felelős vagy egy életért, ne rontsd el neki kérlek.
Állj, mindenki nekiesik szerencsétlen kérdezőnek. Az senkinek nem jut eszébe, hogy esetleg szülés utáni depresszióval küzd, azért jutnak eszébe ilyen dolgok?
Általában milyen a hangulatod? A szülés előtt is rosszul érezted magad a helyzetedben, vagy azóta lett rosszabb?
Pároddal mióta vagy együtt, tervezett baba volt?
Örültetek neki, mikor kiderült, hogy terhes vagy?
Szerintem nem ártana, ha a háziorvos látna, és esetleg adna egy beutalót a pszichiátriára. Ha depis vagy, azt komolyan kell venni. Sajnálom, hogy mindenki így neked esett, ebben az állapotban az anyukáknak sok rossz gondolat megfordul a fejében.
Ha pedig el akarod hagyni a párodat, tényleg keress a neten valami családsegítőt, vagy anyaotthont. Átmeneti megoldásnak jó, aztán meglátod később mi lesz.
Sajnálom, hogy ennyi felszínes és szívtelen választ kaptál.
Szerettem volna privát üzenetet írni, de sajnos nem engedte a rendszer. - Ha még jól jönne (valódi) segítség, kérlek írj üzenetet! - Én szívesen segítek, ha tudok. - (amúgy nem kell a babának nevelőszülőhöz kerülnie, pl ha már előre tudod ki fogadná örökbe. - (akár én is)és még az sem kizárt nyílt örökbefogadásnál, hogy később is tudhatsz a kicsiről, ha akarsz) - De a részleteket majd privátban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!