Valószínű sokaknak nem fog tetszeni a kérdés, de azok akik évek óta próbálnak teherbe esni és nem sikerül, miért nem fogadnak örökbe ahelyett, hogy csomó gyógyszeren, injekción és mentális szenvedésen átmenjen?

Figyelt kérdés
Nem rosszindulatból kérdezem, csak szimplán érdekel. Valahol azt sem értem ha erre a válasz az, hogy "mert biológiai gyereket szeretne". Annyi gyerek és kisbaba van az árvaházakban. Egy örökbefogadott gyerek is ugyanannyi szeretetet tud adni mint egy biológiai. Tényleg jobb évekig reménykedni és szenvedi, hogy összejöjjön az az egy gyerek mint örökbe fogadni?

2023. jún. 30. 22:19
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
36 Az a fura hogy meg tud szólalni a férjed nővére azok után, és lemegy egy falat is a torkán, nem az hogy kifakad az esküvőn épp azon a napon mikorra ki volt írva. Mert mire számítottatok majd dajdajozni fog?
2023. nov. 28. 22:35
 42/55 anonim ***** válasza:
74%
soha nem tudtam volna szeretni egy gyereket akit nem en hordtam ki es szultem meg.
2024. júl. 5. 11:27
 43/55 anonim ***** válasza:
Érdekes dolog. Szerintem szép az örökbefogadás, de rosszakat hallok róla, az sok éves várakozással kapcsolatban főleg.
2024. júl. 5. 21:38
 44/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tök jó hogy vannak örökbefogadók annak ellenére hogy sokat kell várni, vagy épp ott aztán tényleg számít a kémia"". De álszent nem leszek, én nem tudnám úgy szeretni, mint a sajátomat.

Viszont elismerés annak aki igen, mert van olyan is.

2024. júl. 5. 21:40
 45/55 anonim ***** válasza:
100%

Saját az örökbefogadott gyerek is, vér szerinti státuszt kap törvényesen, a régi személyazonosságát elég súlyosan törvényszegő vezetni, új anyakönyvet kap a most már tényleges nevével, a régi pedig megsemmisül, a gyámügytől tudja kikérni majd, amikor érdekli, asszem mostanában 14 éves kortól (jobb volt a régi 18, és még ők se mindig állnak készen a valóságra).

Az tök természetes, hogy rengeteg embernek nem fér bele az, hogy egy "idegen" csöppenjen a családba, és szeretnie kelljen ugyanúgy, mintha belőle származna. Azért az idézőjel, mert fura módon eléggé azt hiszi mindenki, hogy vér szerinti, mert hasonlít nagyon mindkét szülőre, mintha a sors is rendezné az ügyet, hogy tényleg ne az számítson, hogy az első hónapokban-években mi volt a "hardver" ahhoz, hogy ugyanúgy megszülessen a gyereked, mintha magad intézted volna.

2024. júl. 6. 13:04
 46/55 anonim ***** válasza:
84%
45.: Ez furcsa nekem is. SOHA nem kötődtem igazán a vér szerinti szüleimhez, semmilyen mágikus kapocs nem volt köztünk, igaz, okkal éreztem így. Nekem is fura, amikor valaki automatikusan azt hiszi, hogy jaj, a vér szerinti gyerek tuti kötődni fog, tuti szakasztott mása lesz kívül-belül a szülőnek, a szülő kvázi meghosszabbítása, stb. Talán ezért is vagyok nyitott az örökbefogadás felé is. Abszolút nem akarnám pl., hogy a gyerekem anyámra hasonlítson természetben.
2024. júl. 9. 17:13
 47/55 anonim ***** válasza:
#46 Az a rendkívül mókás és tanulságos is egyben, hogy nagyjából semmi különbség a "háztáji" (ezen még mindig csomót röhögök, sry) gyermekhez képest, valószínűleg a sorskönyvekből egy lap se fog hiányozni, pont frankón hasonlít drága anyura, főleg ha a félelmeid szinte megszólalnak, annyira előirányozzák a tanulságokat számotokra. Egyszerűen ő jön, akinek ebbe kell csöppennie. A fizikai megvalósítás sokadlagos, az történik, ami nektek a legtöbbet adja önismereti potenciálban.
2024. júl. 9. 21:38
 48/55 anonim ***** válasza:

47.: Mondjuk ez is érdekes, mert akkor nekem a nem kötődést kellett megtanulnom? 🤔 Tényleg fura, mert amúgy meg tudok, de a vér szerinti szüleimhez sosem kötődtem igazán, sokan ezt pedig el se tudják képzelni.

Ez a háztáji szó pedig tényleg nagyon jó!

2024. júl. 13. 21:23
 49/55 anonim ***** válasza:
52%
Nem hívnám tanulásnak, inkább a megélés olyan, hogy csak van, nem billen semerre. A "kellett" szó helyett is inkább a "lehetett" tűnik megfoghatónak. Azt engedd el szerintem, hogy ember beleláthat ezekbe: a megvilágosodás pillanatában szinte elkerülhetetlen felröhögés is erről szól: semmi nem változik, csak kinézett egy hal a vízből, nem lett jobb vagy rosszabb neki, és nem kell a felszínen maradnia egyáltalán. Asszem a zen egyik nagyon hasznos öndeklarációja az, hogy "a hétköznapiság művészete". Amíg keresgélsz, addig nem érkeztél meg. :)
2024. júl. 14. 09:00
 50/55 anonim ***** válasza:
Nem tudom, azért csak segítene tudni, mit miért érez úgy az ember, főleg, ha már ilyen régóta tartó dolgokról van szó.
2024. júl. 14. 12:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!