Van a családban súlyos depressziós. Milyen gyógyszereket zárjak el? Úgy tudom a vérnyomás csökkentő, a béta blokkoló is veszélyes lehet nemcsak az antidepresszánsok és a Xanax-Frontin. Van még ilyesmi amit jobb zártan kezelni egy ilyen családban?
Az antidepresszáns nem veszélyes (feltéve, ha úgy használja az ember, ahogy az orvos előírta. Kevesebből nem, de többet bevéve okozhat problémát)
A nyugtatók (Xanax, Frontin, Rivotril, stb.) sem veszélyesek, ha az orvos utasításai szerint szedi a beteg. De ezeket amúgy is rövid időre szokás felírni.
Vérnyomáscsökkentőt kétlem, hogy kétpofára tömné a beteg, de elzárhatod.
Inkább arra kell figyelni, hogy ne alkoholizáljon és ne drogozzon. Plusz ha felnőtt a családtag, akkor érdemes lenne megbízni benne, és nem elzárni a gyógyszereket előle, mert nem bolond ő sem. Persze ha szuicid, akkor el kell zárni a biztonság kedvéért, nehogy többet szedjen mint kellene, de ilyen esetben jobb megoldás, ha kórházba viszitek.
De miért kéne elzárni előle? Gondolom neki írták fel.
Vagy amennyiben nem, akkor minek vannak ezek otthon?
Ha szuicid az összeset.
Viszont sajnos ha nagyon menni akar, elzárhatsz mindent, úgyis találni fog rá megoldást.
Ezt tapasztalatból mondom, nálam anyáék anno elzártak minden hegyes dolgot/ gyógyszert mindent, mégis találtam rá megoldást, ami egyértelműen nem működött hiszen még életben vagyok.
De ha ezen a szinten van vigyétek be a sürgősségire ezt a személyt.
Ha megakarja ölni magát bemegy a dm-be és 600 Ft ért vesz wilkinson éles 5db pengét. Olyan éles, ha rágyomod a carotid artériára vagy a bronchiálra, meg sem érzed és ömlik a vér.
Ott az akasztás, vagy maga az antiderpesszáns túladagolás. Úgy gondolod hogy az antidepi elzárás oké? Úgy tesz mintha bevenné, összegyűlik 1 - 2 hai adag, és kész.
Aki megakar halni, az meghal.
Az egyén fizikai megoldásokról nem is beszéltünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!