Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Evészavarból ki lehet gyógyulni?

Evészavarból ki lehet gyógyulni?

Figyelt kérdés

Lassan 5 éve küzdök nagyon kemény evészavarral, azon belül bulémia és binge eating. Teljesen tanácstalan vagyok. Évek óta próbálok kigyógyulni és nem megy. Jeleztem a szüleim felé is már egy ideje de ők nem hajlandóak pszichológushoz vinni azt mondogatják hogy majd mi otthon megoldjuk. Nagyrészt Anyukám miatt indult el ez az egész, ő kezdte el mondogatni a 4.es énemnek hogy tornáznom kéne. Azóta teljesen eldurvult, mert másra se tudok gondolni ételen kívül szó-szerint. Az utóbbi fél évben említettem nekik hogy amúgy van ez a betegségem, (mert eddig fel se tűnt nekik), de egyszerűen képtelen vagyok megnyílni nekik azok után, hogy egyrészt ők indították el ezt bennem másrészt mert nem értik milyen az ha az embernek ,,nincs" önuralma egy-egy bingenél. A szervezetem teljesen felborult hiszen évek óta tart az hogy egy nap vagy semmit vagy hihetetlen mennyiségű kalóriát viszek be, illetve harmadik opció amikor ,,jól" csinálom aminek általában binge eating vet véget. 160 cm vagyok és 65kg, tavaly nyár elején 52kg voltam, de valami elcsúszott és nagyon durván felszedtem. Emelett egyre többször vannak depressziós időszakaim így élni sincs kedvem.

Ez nem valami ostoba hiszti és sajnáltatás egyszerűen megállt az élete és nem tudom hova tovább. Bármi javaslat hogy mit tegyek? Esetleg valakinek volt már tapasztalata ebben? Tényleg szeretnék lefogyni de a szervezetem teljesen tönkre ment és emellett a betegség mellett egyszerűen lehetetlennek érzem. Bármilyen tanácsot, javaslatot nagyon nagyon köszönök!

ma 18:32
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, mennyi idös vagy, de alapesetben nem kell a szüleidnek vinni szakemberhez, te magad is kereshetsz valakit.

A háziorvos vagy az iskolaorvos/iskolapszichológus tovább tud küldeni megfelelö szakrendelésre.

Sajnos ma rengeteg ember nem veszi komolyan az evészavarokat, nálad nagyon pozitív, hogy realizáltad magadban a problémát. Megoldani egyedül nem tudod, pont azért, mert a betegség lényege az, hogy nem egészségesen állsz a témához.

Esetleg segíthet még ezzel foglalkozó csoport a neten, facebook vagy más közösségi oldalon, de nem mindegyik visz jó irányba.

ma 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!