Hogyan szeressem a testem?hogyan tudnék egyedül kijönni az eveszavarból?25/L
Voltam anorexiás jó pár évvel ezelőtt.Sokat is fogytam amit később vissza szedtem,mert vagy az,vagy kórházba kerültem volna.Utana rendeződött a kajaval a viszonyom az elkövetkező 5 évre ,aztán egy bántalmazó közeg miatt újra minden a régi lett,újra nem ettem.Az akkori tanárom molesztált,és lelkileg bántalmazott.Megtudta az eveszavaromat és azzal kezdett el csesztetni hogy vastag a karom,hiztam stb,ezt sokszor kaptam meg tőle és az egyik fiú osztalytarsamtól(fiú..hát már 26 volt akkor,a tanárom aki szintén férfi 68eves)az a srác viszont le is akart velem feküdni..többször hangoztatta,de közben lelkileg tönkre tett.Sokszor ő is beszologatott,bántott,ezért visszaestem és a hízást a falasrohamoknak köszönhetem.Volt egy hónapban 4-5x falasrohamom volt de ilyen brutál mennyiségeket megettem,és hiztam is 4-5kilot.Aztan úgy döntöttem kimegyek külföldre ahol ugyanúgy megvolt ez a dolog de ott meg már kompenzáltam így fogytam pár kilót.Vissza jöttem a suliba folytatni a szakot amit elkezdtem utána meg azt kaptam meg a tanártól hogy lapos lettem.Nagyon nagy hatással volt ez a dolog rám,és ahogy befejeztem a sulit több alkalmi kapcsolatba bonyolódtam bele.Volt,hogy csak azért voltam egy sráccal hogy ne maradjak egyedül hogy nehogy újra falasroham jöjjön rám.Azóta már max havi 3x történik ez meg,amit néha tudok kompenzálni azzal hogy a következő napokban alig eszek,de mivel járok edzeni is ezek mellett sokszor amúgy is éhesebb vagyok.Minden az evés körül Nagyon nehéz ebből kikerülni főleg úgy,hogy a testemee folyton kapom a megjegyzéseket.
Ha fogyok akkor azért lapos vagyok stb,ha hizok akkor bögyös lettem.Mindig nézem magam a tükörben főleg a karomat utálom mert vastag akármit csinálok mindig vastagnak látom.Régen nem láttam annak pedig képeken vissza nézve ugyanakkora volt.Allandoan mindegyik tükörben nézem magam ha sokat ettem egyből azt nézem hiztam e egy-egy falasroham után.
Jártam pszichológushoz de konkrétan pénz kidobas volt.Mivel van egy edzői kepzettsegem ezért a kaját is tudom mit és mennyit kell enni és nagyrészt tartom magam hozzá de inkább kevesebbet eszek,aztán jönnek a falasrohamok egy egy rosszabb időszakban
Nagyon nehéz mert nincs mellettem senki,és nem látom a kiutat.Egy ilyen falasroham után hetekig bűntudatom van és már is érzem hogy hiztam vagy 5 kilót és gyulolom magam,persze az edzést sose hagytam még abba így sem.
Nem tudom mihez kezdhetnek hogy szeressem magam úgy ahogy vagyok.
Mert kb csak akkor érzem jól magam a borombe,ha alig eszek napokig és végre látom milyen vékony vagyok
Egyedül sehol. Pazichológus kell. Akár 4-5öt is ki kell próbálni míg megtalálod akivel tudtok egyztt dolgozni. Nekem mázlim volt, a harmadik bevált.
Keress szakembert a belvárosi evészavar klinikáról
MILYEN közegben vagy te, ahol vadidegenek (tanár, osztálytárs), vagy éppenséggel BÁRKI megjegyzést tesz a súlyodra?
Miért nem küldöd el őket a pi...ba, hogy foglalkozzanak a saját karjukkal meg "bögyükkel"?
Állj ki magadért, ez UGYANOLYAN zaklatás, mint ha a fenekedet fogdosnák, és (remélem,) azt sem tűrnéd el.
illetve, válts, és mozdulj ki ebből a mérgező közegből, akik visszahúznak és rombolják az önbecsülésedet. Legyél normális emberekkel, akik szeretnek és támogatnak!
Nyilván megvédtem magam sőt,egyszer az asztalt borítottam a tanárra.Már azóta nem vagyok abban a közegben közel két éve,de sajnos nem jöttem rendbe azóta sőt,a tanárt aki bántott az egy új profilrol próbált bejelolni és a felnőtt suli ahová jártam mondták páran hogy az én profilképemet mutogatja az új osztályának.
De régen is ezt csinálta másokkal.
Nem arról van szó,hogy nem védtem meg magam,mert mindig megvédtem és vissza fele mindig az jött hogy talpraesett,magabiztos és határozott lány vagyok holott ez korantsincs így.Regen így volt,amikor nem volt ez az evés zavarom.
Egyedül sehogy nem tudsz kijönni ebből.
Azonnal fordulj szakemberhez!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!