A mentális problémákra valóban hatásosak a gyógyszerek?
Nekem is sok mentális betegségem van, de sosem szedtem rájuk gyógyszert. Nem kellenek a mellékhatások, sem az hogy 24-be le legyek szedálva. Megannyi alkalommal gyógyultam ki belőlük egymagam, bár természetesen vissza-vissza tértek olykor.
De annyi helyen olvasom hogy az emberek gyógyszerek segítségével próbálnak kigyógyulni belőlük. Hogy csak erre támaszkodnak, és minden bogyót beszednek amit az orvosuk felír a depresszióra és a szorongásra.
De valóban hatásosak? Vagy csak ámítás az egész hogy kábultnak érezd magad, és ne gondolj a betegségedre?
Nagyon kíváncsi vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!
Van amit muszáj gyógyszerrel kezelni (skizofrénia, bipoláris affektív zavar stb.)
De pl. Egy súlyos OCD-t az elején gyógyszerrel és terápiával aztán javulás után elég a terápia.
Én bipoláris vagyok és igen nem csak humbug ez az egész tényleg hatásosak.
Nekem azért kellenek, hogy ne kössek ki egy mániás epizód alatt a kórházban és, hogy viszonylag teljes életet élhessek.
Ha meg mellékhatások vannak 2 hét után is akkor gyógyszerváltás.
Mindegyik mentális betegségnek vannak súlyossági fokai. Egy szorongós-depressziósnak gyógyszer kell, hogy jobban legyen. A másiknak terápia, a harmadiknak meg csak környezetváltás.
“Vagy csak kábultnak érzed magad, hogy ne gondolj a betegségedre?”
Nem igazán, persze szedálnak, de nem az, hogy nem gondolok a betegségre, hanem pl. amikor túlgondolsz valamit és folyamatosan pörög a fejedben. Nekem hasonló 0-24-ben az agyam. És a gyógyszer így visszaszorítja és kicsit “rendet” tesz benne, hogy tudjak más dolgokra koncentrálni. Vagy nem tudom hogy magyarázzam el. Annyi a lényeg, hogy csend lesz a fejemben és nem borulok ki annyira könnyen, hanem képes vagyok átgondolni, hogy hogy reagáljak bizonyos dolgokra.
Ha van még kérdésed és tudok rá válaszolni szívesen megválaszolom
Valamire igen, valamire nem. Valamikor igen, valamikor nem.
Jó a fájdalomcsillapító migrénre? Ha nagy akkor szart nem ér. Jó inni egy buliba? Igen, kivéve ha migrénnel mész el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!